Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




03.01.2020

Щодо визначення податкового кредиту з ПДВ за касовими чеками

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що відповідно до пп. «б» п. 201.11 ст. 201 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року N 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі - ПКУ) підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту без отримання податкової накладної, також є касові чеки, які містять суму отриманих товарів/послуг, загальну суму нарахованого податку (з визначенням фіскального номера та податкового номера постачальника). При цьому з метою такого нарахування загальна сума отриманих товарів/послуг не може перевищувати 200 гривень за день (без урахування податку).

Тобто, у разі відсутності податкової накладної платник ПДВ має право віднести до податкового кредиту суми ПДВ за придбаними товарами/послугами на підставі касових чеків РРО, я яких загальна сума отриманих товарів/послуг не перевищує 200 гривень (без урахування податку).

У разі, якщо сума придбаних товарів/ послуг, вказана у касовому чеку, перевищує 200 гривень без урахування податку (з урахуванням ПДВ – 240 гривень), платник не може віднести до складу податкового кредиту суму ПДВ на підставі такого касового чеку.

До податкового кредиту включаються чеки, сума отриманих товарів/послуг по яких сукупно не перевищує 200 гривень(без урахування податку)

Тобто, платник не має права віднести до складу податкового кредиту ні всю суму ПДВ, ні її частину, вказану у касовому чеку, в якому загальна сума отриманих товарів/послуг перевищує 200 гривень, (відповідно такий чек у розділі II податкової декларації з ПДВ не відображається).

Платник ПДВ, який здійснив придбання товарів/послуг, що підтверджується касовим чеком, який надає право на формування податкового кредиту, в колонці 2 «Постачальник (індивідуальний податковий номер)» таблиці 2 розд. II «Податковий кредит» додатка 5 до податкової декларації з ПДВ вказує індивідуальний номер постачальника – платника ПДВ, зазначений у такому касовому чеку.

Джерело: Головне управління ДПС в Одеській області

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1831

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне