Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




08.05.2020

Нюанси зберігання книги обліку доходів та витрат ФОП – платником ЄП

Фахівці ГУ ДПС у Закарпатській області роз’яснюють особливості зберігання книги обліку доходів та витрат ФОП – платнику ЄП, у разі здійснення підприємницької діяльності в декількох місцях.

Книгу обліку доходів ведуть платники єдиного податку першої і другої груп та платники єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість. Книгу обліку доходів і витрат ведуть платники єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість. Це передбачено ст. 296 Податкового кодексу України (далі – ПКУ). Форми книги обліку доходів і книги обліку доходів і витрат (далі – Книги) та порядки їх ведення затверджено наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 579 (далі – Порядки).

У разі здійснення підприємницької діяльності у декількох місцях з використанням найманих працівників фізичні особи – підприємці у графі 2 Книг за підсумками робочого дня зазначають суму коштів, яку отримали наймані працівники протягом робочого дня. При цьому нормами ПКУ та Порядків не передбачено ведення Книг окремо найманими працівниками фізичних осіб – підприємців платників єдиного податку.

Тобто, незважаючи на використання найманих працівників Книга заповнюється фізичною особою – підприємцем самостійно. Враховуючи вищезазначене, Книга зберігається безпосередньо у фізичної особи – підприємця платника єдиного податку.

Відділ комунікацій

ГУ ДПС у Закарпатській області

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2434

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне