Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




01.06.2020

ЄСВ ДЛЯ "СПЛЯЧИХ" ФОПів "прощєніє" від Президента

На сайті Президента України вже встигли відзвітувати про підписання ЗУ «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо усунення дискримінації за колом платників» №592-ІХ (він же законопроект 2166 від 20.09.2019р.).

Також читайте! Президент подписал закон об устранении дискриминации по кругу плательщиков

Див. за посиланням

У побуті це закон про списання ЄСВ «сплячим» ФОПам.

Для тих, хто не в темі, відмічу, що мова йде про випадки нарахування ЄСВ (та штрафів і пеней) податковими органами ФОПам, які не здійснювали діяльність та не отримували дохід з 01.01.2017р.! Тому дана законодавча ініціатива більш, ніж актуальна та важлива

Звісно можуть виникати питання, чому ж так довго «муштрували» текст документу розміром у 4 сторінки?! Але, як-то кажуть, «то таке»!

Головне на сьогодні інше – щоб даний закон дійсно допоміг вирішити проблему з несправедливим обтяженням людей по сплаті «бездохідного» ЄСВ.

За старою доброю традицією останньої редакції документу ще немає у публічній площині, тому аналізувати поки нічого, хоча питання вже є і таке відчуття, що їх буде більше …

Отже, поки чекаємо ... а ви можете поставити лайк або написати коментар «мене це стосується», щоб не пропустити наступний пост, а нам зрозуміти масштаб проблеми!

Андрей Тамошюнас

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1978

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне