Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




02.06.2020

За порушення граничних строків реєстрації ПН та РК не штрафуватимуть до кінця карантину

Як ми вже повідомляли нашим читачам, Законом від  13.05.2020 року № 591-IX було внесено зміни до ПКУ, якими, зокрема, відтерміновано застосування штрафних санкцій на період карантину. А саме, згідно з п. 52 прим. 1 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ штрафні санкції не застосовуються за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 01.03.2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину. Водночас  платники не звільняються від застосування до них фінансової відповідальності контролюючими органами, зокрема, за неподання (несвоєчасне подання) податкової звітності з ПДВ, несплату (несвоєчасну) сплату податкових зобов’язань з ПДВ.

При цьому, протягом періоду з 01 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабміном, не будуть застосовуватися санкції за не реєстрацію (несвоєчасну) реєстрацію податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.
Порушення вимог ПКУ щодо реєстрації ПН/РК до неї негативно впливає на право контрагента платника податків скористатися правом на нарахування податкового кредиту з ПДВ.

Зазначене роз’яснення розміщено на Інформаційно –довідковому ресурсі «ЗІР»  (категорія 101.28).

Джерело: M.E.Doc

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 741

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне