Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




04.06.2020

Як рахувати строки надання ІПК відповідно до Закону №591

Як буде застосовуватися норма закону № 591 про зупинення перебігу строків, передбачених статтями 52 – 53 кодексу, щодо надання контролюючими органами індивідуальних податкових консультацій в письмовій формі?

Вказана норма передбачає, що на період з 29.05.2020 по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) зупиняється перебіг строків*:

- надання контролюючими органами на запити платників податків індивідуальних податкових консультацій (ст. 52 Кодексу);

- надання контролюючими органами платникам податків нових ІПК, підготовлених з урахуванням висновків суду про скасування раніше наданої ІПК (ст. 53 Кодексу).

Також Законом передбачено, що з першого календарного дня місяця, наступного за місяцем, в якому завершується дія карантину, перебіг строків надання ІПК, які зупинялися, продовжується з урахуванням часу, що минув до такого зупинення.

Тобто, якщо контролюючий орган отримає запит платника податків на отримання ІПК, термін розгляду якого припаде в період з 29.05.2020 по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, то не буде вважатись порушенням, якщо контролюючий орган надасть ІПК не у встановлений, із продовженням, 40 денний строк для розгляду запиту і підготовки відповіді, а наприклад, на 45–й день.

*Примітка: Строки надання ІПК, передбачені Кодексом:

- 25 календарних днів (з можливістю продовження на 15 календарних днів), що настають за днем отримання контролюючим органом звернення платника податків на отримання ІПК;

- 30 календарних днів з дня набрання законної сили рішенням суду про скасування раніше наданої ІПК.

Джерело

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 707

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне