Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




10.06.2020

Платники єдиного податку зазначають в декларації види діяльності, які фактично здійснювалися у звітному періоді

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що платники єдиного податку подають податкову декларацію платника єдиного податку за місцем реєстрації. Подати таку декларацію фізичні особи-підприємці можуть за допомогою приватної частини Електронного кабінету, для цього необхідно скористатися електронним ключем.

Слід зазначити, що у полі «Види підприємницької діяльності у звітному періоді» розділу І «Загальні показники підприємницької діяльності» податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця необхідно зазначити код та назву виду економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності. При цьому, необхідно вказувати лише ті види підприємницької діяльності, які фактично здійснювалися у звітному періоді платником єдиного податку.

Зауважимо, в меню введення звітності Електронного кабінету податкової декларації в електронному вигляді таблиця поля «Види підприємницької діяльності у звітному періоді» такої декларації містить лише одну строку. За потреби кількість рядків може бути збільшено, шляхом додаванням нової строки у таблиці поля податкової декларації, яке здійснюється натисненням правої кнопки миші при наведенні курсору на рядок поля 9. Повинна з’явитись панель інструментів редагування рядків таблиці.

Нагадаємо, форма податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця затверджена наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578 із змінами і доповненнями.

Податкова служба в серії відео-уроків роз’яснила, як правильно користуватися електронними сервісами. Зокрема, другий відеоурок присвячено заповненню квартальної декларації фізичними особами-платниками єдиного податку, які перебувають на ІІІ групі. У відео роз’яснено про порядок укладення з податковою службою договору про визнання електронних документів, який потрібний для заповнення декларації та як заповнити саму податкову декларацію.

Джерело: Територіальні органи ДПС в Івано-Франківській області

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Комментарии   

# Оксана Николаевна 10.06.2020 12:34
А якщо не було діяльності (пуста декларація) то які види діяльності вказувати?
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 1039

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне