Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




10.06.2020

За порушення порядку або строків подання інформації, передбачених Податковим кодексом, нотаріуси та рієлтори сплачуватимуть штрафи

Порушення нотаріусом порядку та/або строків подання інформації щодо посвідчення договорів оренди об'єктів нерухомості в разі вчинення такої нотаріальної дії – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 680 гривень за кожне таке порушення. Про це інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

У відомстві також зазначають, що штраф у розмірі 680 гривень буде застосовуватися і до рієлторів за порушення ними порядку та/або строків подання інформації про укладені за його посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості.

При цьому звертають увагу, що у разі вчинені нотаріусом чи рієлтором повторного аналогічного порушення, до них буде засновано штраф в розмірі 1 360 гривень за кожне таке порушення.

Зазначені норми Податкового кодексу набули чинності з 23 травня 2020 року – з дня вступу в дію Закону України від 16.01.2020 №466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві». Цим Законом главу 11 Податкового Кодексу доповнено статтею 1191, якою передбачена відповідальність за порушення платником податків порядку подання інформації про фізичних осіб - платників податків.

Джерело: Територіальні органи ДПС в Івано-Франківській області

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 918

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне