Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




11.06.2020

Зміни у реєстрації платників ПДВ

Офіс великих платників повідомляє про зміни в процедурах реєстрації, перереєстрації та анулювання реєстрації платників податку на додану вартість відповідно до Закону України від 16.01.2020 №466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

Відтепер, реєстраційна заява платника ПДВ (для обов’язкової, добровільної реєстрації або перереєстрації) подається до контролюючого органу виключно засобами електронного зв’язку в електронній формі.

Суттєвим спрощенням для суб’єктів господарювання, які включені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб (ЄДР) стала відміна обов’язку  подання відповідної заяви, у разі зміни місцезнаходження та/або найменування при перереєстрації платника ПДВ.

При цьому, ця норма не застосовується у разі перетворення юридичної особи. Так, якщо платник податків, утворений шляхом перетворення, не подасть у встановлений термін заяву для перереєстрації, тоді реєстрацію такого платника ПДВ буде анульовано контролюючим органом.

Просимо врахувати дану інформацію при наступному поданні реєстраційної заяви платника ПДВ.

Джерело: Офіс великих платників податків Державної податкової служби

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 858

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне