Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




12.06.2020

ДФС ТА БІЗНЕС. ДІАЛОГ. РЕПОСТ

09.06.2020 року відбулась важлива зустріч представника бізнесу, голови ГО “Всеукраїнська Професійна Асоціація Підприємців”, одного з лідерів всеукраїнського руху захисту прав малого та середнього бізнесу України #РАДАМІСТ #ЗАХИСТИФОП Бориса Емєльдеш та керівника Державної Фіскальної Служби України (ДФС) Сергія Солодченка.

В форматі інтерв’ю були обговорені болючі питання бізнесу, системи законодавчих ініціатив та перших кроків назустріч більш цивілізованим взаємовідносинам “бізнес – правоохоронні відомства – держава”.

В результаті розмови з Сергієм Солодченком (який також має досвід роботи в адвокатурі, тобто людина дуже обізнана в плані оцінки законності тих чи інших дій, результативності тих чи інших реформ, їх вплив на повсякденне життя бізнесу) стало відомо, що тотальна фіскалізація не є тим єдиним засобом “детенізації”, як було обгрунтовано необхідність прийняття законів 128 та 129.

Насправді вже давно існує і працює процедура виявлення “порушників”, які використовують документацію фактично зареєстрованих, але жодним чином не здійснюючих фактичної бізнес діяльності осіб в якості ФОП, мережевиків. Тобто ВЖЕ існує така процедура виявлення порушників, вона чітко прописана в КПК України.

Бізнес також вважає що порушників можна виявляти не знищуючи саме поняття, як ФОП. Для боротьби з криміналом у сфері податків вже існує інстанція, що може, має й знає як це робити.

Разом зі зміною керівника ДФС з’явилась і надія, що нарешті в цивілізовний спосіб це питання може бути врегульовано. Якби особистих характеристик нового очільника ДФС було достатньо для реформування системи – вони б відбувались. Наразі він діє лише в межах законодавчих повноважень.

Разом з тим Сергій Солодченко використовує не заборонені та досить дієві методи взаємодії з бізнесом, спрямовані на побудову нової філософії та сприйняття податкової міліції.

Незважаючи на непросту працю в напрямку глобальних змін реформування системи економічної безпеки держави, Сергій знаходить час та сили на впровадження доступних наразі дій вже зараз.

Одним з таких засобів є соціальний проект “ПЛІД” скористатись яким має змогу кожен українець, просто зателефонувавши на особистий номер керівника ДФС.

телефон

Впровадження “ПЛІД” (Персональна Лінія Інтерактивного Доведення) зі свого боку, дисциплінує кожного співпрацівника усвідомленням того, що якщо буде виявлено якесь порушення, то Керівник особисто дізнається про це одразу.

Автор: Володимир Чорний, головний редактор Radamist.info сумісно з J.Gold

Джерело

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1392

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне