Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




04.08.2020

Місцева влада не може пом'якшувати карантин - МОЗ

Рішення про ослаблення карантину може приймати тільки центральна комісія з питань ТЕБ та НС, заявив Степанов.

Місцева влада може тільки посилювати карантинні обмеження, заявив у понеділок, 3 серпня, міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Він нагадав, що з серпня в Україні набули чинності нові правила визначення рівня епідеміологічної небезпеки в місті або районі.

"Повноваження щодо встановлення цих обмежень перебувають виключно у центральної комісії ТЕБ та НС, яка і визначає вже різний рівень небезпеки. Тому те, що стосується органів місцевої влади, відповідно до їхніх повноважень, вони можуть тільки посилювати ті чи інші епідеміологічні обмеження, але в жодному випадку не пом'якшувати", — зазначив Степанов.

Він наголосив, що "умови адаптивного карантину, які діють в Україні, дозволяють знайти максимальний баланс між роботою і епідбезпекою".

"Ми чітко говоримо, в зв'язку з погіршенням яких показників встановлюється той чи інший рівень небезпеки. Тут немає жодної політики, є тільки цифри", — сказав Степанов.

Міністр також зазначив, що при переїзді з регіону червоної зони в інші регіони не потрібно проходити тестування. При цьому він зазначив, що в зв'язку із зупинкою роботи громадського транспорту перетин кордонів червоної зони можливий тільки на особистому транспорті.

Раніше влада Луцька та Тернополя, які потрапили в "червону зону", відмовилася посилювати карантинні обмеження - зупиняти транспорт і обмежувати роботу закладів.

Після цього в МВС пригрозили мерам міст відповідальністю.

Джерело

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 884

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне