Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




01.10.2020

Земельний податок не повинні платити фізичні особи, які не оформили право на землю у відповідності до вимог законодавства

Якщо Ви є власником приміщення, але при цьому право власності чи право користування на земельну ділянку під таким приміщенням не внесено в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно, обов’язку платити земельний податок у вас не виникає.

Таку позицію зайняла Державна податкова служба України (надалі також — «ДПС України»), прийнявши рішення про задоволення скарги одного із наших клієнтів на податкове повідомлення-рішення зі сплати земельного податку (надалі також — «ППР»).

Фізична особа, звернулась із проханням оскаржити рішення податкової, внаслідок чого було розпочато процедру адміністративного оскарження, яка закінчилась перемогою на досудового етапі та скасуванням ППР.

Відповідно до рішення про результати розгляду скарги від 25 вересня 2020 року, ДПС України зазначила, що власник нерухомого майна, що розташоване на земельній ділянці, права на яку у такої особи не оформлене у відповідності до вимог законодавства, не може вважатися платником земельного податку в розумінні статті 269 ПК України, до моменту виникнення відповідних прав такої особи на таку земельну ділянку відповідно до запису, сформованого у Державному земельному кадастрі у порядку визначеному законодавством.

Таке рішення прийнято на підставі узагальнюючих податкових консультацій з деяких питань оподаткування плати за землю, затверджених наказом від 06.07.2018 № 602 Міністерства Фінансів України.

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

Київ

06.07.2018 № 602

Про затвердження узагальнюючих податкових консультацій з деяких питань оподаткування платою за землю

Відповідно до пункту 52.6 статті 52 глави 3 розділу ІІ Податкового кодексу України та Порядку надання узагальнюючих податкових консультацій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 27 вересня 2017 року № 811, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 13 жовтня 2017 року за № 1266/31134,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити такі, що додаються:

Узагальнюючу податкову консультацію щодо справляння плати за землю у разі оренди площі у багатоквартирному будинку;

Узагальнюючу податкову консультацію щодо сплати земельного податку власником нерухомого майна, що розташоване на земельній ділянці, права на яку у такої особи не оформлені;

Узагальнюючу податкову консультацію щодо справляння земельного податку з фізичних осіб – підприємців платників єдиного податку.

2. Департаменту податкової політики та Департаменту забезпечення комунiкацiй та органiзацiйно-аналiтичної роботи в установленому порядку забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному веб-сайті Міністерства фінансів України.

3. Податкові консультації застосовувати у частині, що не суперечать цим узагальнюючим податковим консультаціям.

4. В. о. Голови Державної фіскальної служби України Продану М. В. довести цей наказ до відома відповідних підрозділів Державної фіскальної служби України та територіальних органів Державної фіскальної служби України.

5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою та покладаю на в. о. Голови Державної фіскальної служби України Продана М. В.

В.о. Міністра О. МАКАРОВА

Автор: Бердниченко Ірина

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1366

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне