Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




06.10.2020

Нові вимоги до будівельної продукції на ринку: опубліковано Закон

Відповідний Закон офіційно опубліковано 3 жовтня

3 жовтня, в газеті Голос україни офіційно опубліковано Закон № 850-IX «Про надання будівельної продукції на ринку», який ВР прийняла 2 вересня.

Закон визначає правові та організаційні засади введення в обіг або надання будівельної продукції на ринку шляхом встановлення правил для вираження показників, пов'язаних із суттєвими експлуатаційними характеристиками такої продукції, а також застосування щодо такої продукції знака відповідності технічним регламентам.

Дія Закону поширюється на будівельну продукцію, що вводиться в обіг або надається на ринку України.

Закон встановлює основні вимоги до споруд та суттєві характеристики будівельної продукції; порядок декларування показників будівельної продукції та застосування знаку відповідності технічним регламентам; обов'язки суб'єктів господарювання; регламентні технічні специфікації; органи технічної оцінки; порядок здійснення державного ринкового нагляду і державного контролю будівельної продукції.

Установлено, що якщо будівельна продукція охоплюється національним стандартом для цілей застосування цього Закону або відповідає висновку про технічну прийнятність, виданому щодо неї, виробник складає декларацію показників при введенні такої продукції в обіг.

Декларація показників складається з використанням Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів у Порядку ведення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Для будь-якої будівельної продукції, що охоплена національним стандартом для цілей застосування Закону або щодо якої видано висновок про технічну прийнятність, знак відповідності технічним регламентам є єдиним маркуванням, що засвідчує відповідність будівельної продукції задекларованим показникам, пов'язаним із суттєвими експлуатаційними характеристиками, що охоплюються таким національним стандартом для цілей застосування Закону або висновком про технічну прийнятність.

Крім окремих положень, Закон набирає чинності з 1 січня 2023 року.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 848

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне