Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




21.10.2020

МОЗ пояснило, як доглядати за хворим на COVID вдома

Вдома можуть лікуватися пацієнти з легкою формою коронавірусу - коли є нежить і кашель, але дихання не утруднене, а температура не піднімається вище за 38.

Також читайте! Наказ МОЗ України від 17.09.2020 № 2122"Про внесення змін до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)»"

Центр громадського здоров'я дав перелік рекомендацій щодо догляду за хворим на COVID-19 у домашніх умовах у вівторок, 20 жовтня.

Пацієнтам з легкими проявами захворювання лікар може рекомендувати залишатися вдома в самоізоляції. Легкою формою вважається наявність нежиті та кашлю, але температура не піднімається вище за 38, а дихання не утруднене.

При цьому домочадцям потрібно дотримуватися низки правил, оскільки вони є контактними особами.

Розмістіть пацієнта в добре провітрюваному приміщенні.

Бажано, щоб доглядала одна особа, яка не входить у групу ризику. Відвідування пацієнта заборонено.

Члени домогосподарства повинні перебувати в окремій кімнаті або підтримувати відстань не менше одного метра від пацієнта. Винятком є жінки, які ​​годують грудьми. Вони повинні носити медичну маску, коли перебувають поруч із дитиною, і мити руки теплою водою з милом протягом 20-40 секунд до контакту.

Слід обмежити пересування пацієнта місцями загального користування.

Людина, яка доглядає, має носити медичну маску, коли перебуває в одній кімнаті з пацієнтом.

Мийте руки після будь-яких контактів з пацієнтом або його найближчим оточенням.

Після миття рук з милом витирати їх слід одноразовими паперовими рушниками.

Прикривайте рот і ніс під час кашлю або чхання одноразовими серветками. У разі відсутності серветок слід чхати і кашляти в згин ліктя.

Використовуйте одноразові медичні рукавички для догляду за пацієнтом і прибирання приміщення. До і після зняття медичних рукавичок слід мити руки.

Рукавички, маски та інші відходи після відходу за пацієнтом складайте в окремий контейнер (поліетиленовий пакет) у тому ж приміщенні, де перебуває хворий, до їх утилізації.

Уникайте обміну зубними щітками, предметами загального користування, постільною білизною. Посуд після індивідуального використання необхідно мити з миючим засобом. Викидати посуд не слід.

Необхідно щодня очищати і дезінфікувати поверхні в найближчому оточенні хворого, а також ванну кімнату і туалет - побутовим мийно-дезинфікуючим засобом. Прати речі пацієнта можна звичайним милом. Для машинного прання рекомендується температура 60-90°C і звичайні пральні порошки. Брудну білизну заборонено витрушувати, але можна збирати в загальний мішок.

Люди із симптомами хвороби повинні залишатися вдома до зникнення клінічних проявів і отримання негативного результату лабораторних досліджень.

Якщо у члена домогосподарства виникають симптоми гострої респіраторної інфекції (лихоманка, кашель, біль у горлі, утруднене дихання), з ним слід поводитися, як із підозрюваним на інфікування SARS-CoV-2.

Раніше в МОЗ назвали причини посилення епідемії COVID-19 в Україні. У Міністерстві стверджують, що ситуація в Україні схожа на те, що відбувається в інших країнах Європи.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1464

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне