29.10.2020

Херсонські податківці та представники руху #SaveФОП обговорили новації введення РРО

Днями на запрошення громадської спілки «Підприємці Херсона» в.о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим та провідні спеціалісти податкової служби області взяли участь у спільному засіданні представників руху #SaveФОП на Херсонщині.

Наразі херсонські підприємці активно підтримують український громадський рух #SaveФОП, учасники якого виступають за зменшення фінансового навантаження на малий та середній бізнес шляхом продовження для приватних підприємців спрощеної системи оподаткування.

Під час жвавого діалогу — дискусії податківці детально розповіли про основні новозміни у використанні РРО під час розрахунків із споживачами. Підприємцям нагадали, що починаючи з 1 серпня 2020 року, поряд з традиційними касовими апаратами, вони можуть застосовувати програмні РРО, які встановлюються на комп’ютері, смартфоні чи планшеті.

Особливо зацікавила присутніх детальна інформація про другий етап впровадження РРО з 1 січня 2021 року, відповідно до якого буде розширений перелік видів діяльності, для яких стане обов'язковим використання традиційних або програмних РРО.

Серед тих, для кого застосування ПРРО стане обов’язковим, платники єдиного податку другої, третьої та четвертої груп, які здійснюють реалізацію товарів (надання послуг) через мережу Інтернет, діяльність туристичних агентств, туристичних операторів, діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщення, реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, роздрібну торгівлю вживаними товарами в магазинах, діяльність ресторанів, кафе, ресторанів швидкого обслуговування, реалізацію текстилю (крім реалізації за готівкові кошти на ринках) та деталей і приладдя для автотранспортних засобів відповідно до переліку, що затверджується Кабінетом Міністрів України.

За понад півтори години спілкування з податківцями всі учасники заходу отримали конкретні відповіді на свої запитання, почули багато корисної інформації та були одностайні у думці, що нововведення сприятимуть детінізації економіки та створенню рівних умов ведення підприємницької діяльності на Херсонщині.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет