Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




18.12.2020

Що зазначати у полі 6 заяви про застосування спрощенки, якщо діяльність здійснюється у невизначених місцях?

Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву про застосування спрощеної системи оподаткування (далі – Заява). Це визначено пп. 298.1.1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ). Форма Заяви затверджена наказом Мінфіну від 16.07.2019 р. №308.

Нагадаємо, Заяву (ідентифікатор форми J/F0102003) можна сформувати та подати у програмі M.Е.Doc.

У Заяві зазначаються обов’язкові відомості, зокрема, місце провадження господарської діяльності (п. 298.3 ПКУ).

! При зміні місця провадження господарської діяльності Заява подається платниками єдиного податку І і ІІ груп не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни (п. 298.5 ПКУ).

При зміні податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності Заява подається платниками єдинниками ІІІ групи не пізніше останнього дня кварталу, в якому відбулися такі зміни (абз. 1 п. 298.6 ПКУ).

Зазначимо, що реєстрація суб’єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку (п. 299.1 ПКУ).

До реєстру платників єдиного податку вноситься, зокрема, місце провадження господарської діяльності (п. 299.7 ПКУ).

Місце провадження господарської діяльності

Рис. 1

В даному полі зазначається наступна інформація:

код за КОАТУУ;

Заповнюється відповідно до Класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою України, затвердженого наказом Держстату від 31.10.1997 р. № 659 і розміщеного на офіційному вебсайті Держстату.

  • область, район, населений пункт;
  • вулиця, номер будинку/офісу/квартири;
  • індекс.

Таким чином, юрособа, яка обрала спрощену систему оподаткування, зокрема, ІІІ групу платника єдиного податку, повинна дотримуватись вимог ст. 298 ПКУ та зазначати в Заяві обов’язкові відомості, у т. ч. місце провадження господарської діяльності.

Якщо юрособа – платник єдиного податку ІІІ групи планує здійснювати діяльність у заздалегідь не визначених місцях (надання послуг, торгівля на виставках, ринках)), то у графі «Область, район, населений пункт» поля 6 «Місце провадження господарської діяльності» Заяви зазначається: «Надання послуг на території України» та/або «Торгівля на території України». При цьому, інші графи поля 6 Заяви не заповнюються (рис. 2).

заява про перехід на спрощену систему оподаткування

Рис. 2

Про це зазначили податківці ДПС у Тернопільській області.

M.E.Doc

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1274

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне