Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




24.12.2020

Списання незначних сум податкового боргу до 3060 гривень

Головне управління ДПС в Одеські області нагадує, що Законом України від 04.12.2020 № 1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (далі – Закон № 1072-ІХ) підрозділ 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) доповнено, зокрема, п. 2 прим. 4., яким передбачено списання податкового боргу платника податків, сукупний розмір якого за усіма податками і зборами по Україні не перевищує 3060 гривень (включно) що обліковувався станом на 01 листопада 2020 року та залишився несплаченим/непогашеним станом на дату списання такого боргу.

Списання здійснюється контролюючим органом одноразово та одночасно усім платникам податків без заяви платника податків.

Під дію Закону № 1072-ІХ підпадають усі категорії платників податків, крім осіб, на яких поширюються судові процедури, визначені ПКУ з процедур банкрутства, та осіб, які мають податковий борг з митних платежів.

Інформацію про списання податкового боргу платник податків може отримати в приватній частині Електронного кабінету (в доступній для перегляду платнику податків інформації про стан розрахунків з податків та зборів буде відображена сума списання із посиланням на Закон № 1072-ІХ).

Списання податкового боргу є підставою для звільнення майна платника податків з під податкової застави та її виключення з відповідних державних реєстрів.

На підставі наданої контролюючим органом інформації про списані суми податкового боргу відповідно до п. 2 прим. 4 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ, підлягають закінченню відкриті державною виконавчою службою виконавчі провадження та припиняються заходи примусового виконання рішень щодо стягнення податкового боргу з платників податків, у порядку, визначеному Законом України від 02.06.2016 № 1404-VIII «Про виконавче провадження».

Зауважуємо, що заборгованість зі сплати єдиного внеску не підпадає під списання згідно з нормою п. 2 прим. 4 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ.

Однак частина заборгованості зі сплати єдиного внеску може бути списана згідно з нормою п. 9 прим. 15 розділу VІІІ Закону України від 08.07.2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (зі змінами та доповненнями) до якого Законом №1072-ІХ також внесено зміни.

Головне управління ДПС в Одеські області

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 928

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне