Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




29.12.2020

З 2021 року зміняться правила перетину кордону з ЄС: українці повинні отримувати дозвіл

З 2021 роки українці повинні будуть попередньо отримувати дозвіл на поїздку в країни Європейського Союзу. Про це повідомила Місія України в Європейському Союзі.

З наступного року ЄС вводить Європейську інформаційну систему авторизації подорожей (ETIAS), це буде означати зміни в умови безвізових поїздок в ЄС для громадян третього світу: України, Австралії, Бразилії, Великобританії, Канади, США та Японії.

Таким чином з 2021 перед поїздкою до Європейського Союзу українці повинні:

  • подати онлайн-заявку для отримання дозволу на перетин кордону: цей процес буде тривати кілька хвилин, якщо у правоохоронних органів не буде застережень;
  • за кожну заявку потрібно заплатити 7 євро комісії, для людей до 18 років і старше 70 років - отримання дозволу безкоштовно;
  • дозвіл буде дійсним протягом 3 років або до завершення дії проїзного документа - тобто дозвіл не потрібно буде отримувати перед кожною поїздкою.

«Попередня авторизація дозволить Європейському Союзу завчасно ідентифікувати осіб, які можуть представляти міграційну/загрозу безпеці та значно підвищить безпеку зовнішніх кордонів ЄС. Нова система також дозволить суттєво зменшити кількість відмов у в'їзді в ЄС безпосередньо при перетині кордону, адже мандрівники будуть знати заздалегідь не має держава-член ЄС застережень щодо їх поїздки », - пояснили в Місії України.

Ініціатива створення ETIAS виникла в квітні 2016 року, а восени 2018 роки ЄС схвалив необхідні законодавчі рішення.

hromadske.ua

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1842

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне