Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




19.01.2021

Стало відомо, скільки з ПДФО та ЄСВ будуть відраховувати на накопичувальні пенсії

Контролювати накопичувальні пенсії буде новий спеціально створений державний орган

Фінансування накопичувальних пенсій буде відбуватися коштом ЄСВ та ПДФО. З кожного з них до накопичувальної системи буде йти 2%. Про це повідомила голова Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова.

Вочевидь, йдеться не про те, що на накопичувальні пенсії піде по 2% від сплаченого, а те, що на них будуть виділяти 2% із 18% податку на доходи фізосіб та 2% з 22% ЄСВ.

За словами Г. Третьякової, це компромісне рішення, ухвалене для уникнення підвищення навантаження на бізнес. Комітет ВРУ вже отримав від Мінсоцполітики оновлений текст відповідного законопроєкта № 2683д.

Нагадаємо, що раніше йшлося про те, що для фінансування накопичувальних пенсій слід підвищити ЄСВ. Зокрема, подібні ініціативи було закладено у первісний законопроєкт від Мінсоцполітики.

Галина Третьякова додала, що система накопичувальних пенсій буде працювати через центрального адміністратора, яким стане спеціально створений державний орган, що адмініструватиме накопичувальні рахунки українців. На думку депутата, до кінця лютого законопроєкт буде винесено на голосування в парламенті, а ухвалено в цілому - до закінчення п'ятої сесії.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1621

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне