20.04.2021

Литовський досвід може допомогти покращити позиції України в рейтингу Doing Business

Досвід Литовської Республіки у проведенні регуляторних реформ надзвичайно корисний для успішної реалізації планів Уряду України та Державної регуляторної служби щодо покращення показників країни в рейтингу Doing Business.

Про це Голова ДРС Олексій Кучер під час робочої зустрічі заявив із Надзвичайним та повноважним послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом у посольстві Литви.

IMG_5837«Україні потрібно брати за приклад досвід таких країн-партнерів як Литва, яка посідає 11 сходинку в рейтингу Світового банку», – заявив Олексій Кучер та відзначив, що високе місце Литви є важливим та перспективним орієнтиром для України, яка прагне стати найпривабливішою для ведення бізнесу.

За словами Олексія Кучера, одним з основних напрямів співпраці слід виділити дослідження литовського досвіду проведення аналізу регуляторного впливу парламентських законопроектів. Питання проведення таких аналізів неодноразово порушувалось на всіх рівнях влади в Україні.

«Вкотре переконався, що наша позиція щодо обов’язкової підготовки депутатами Верховної Ради України аналізу регуляторного впливу до своїх законопроектів цілком обґрунтована. Той факт, що у литовському Сеймі проекти законів виносять на голосування після обговорення з громадськістю також має стати прикладом для українських парламентаріїв», – зауважив Голова ДРС.

Своєю чергою Вальдемарас Сарапінас запевнив представників ДРС у безсумнівній підтримці України з боку Литви у всіх аспектах та наголосив на необхідності зміцнення співробітництва у сфері регуляторної політики й інших напрямках.

Посол Литовської Республіки в Україні підтримав прагнення до створення комфортного регуляторного середовища та запевнив у сприянні щодо налагодження зв’язку між ДРС та урядовими установами Литви.

Також Вальдемарас Сарапінас запропонував провести у Посольстві зустріч керівництва ДРС із представниками литовського бізнесу, зареєстрованого в Україні, з метою обговорення проблемних питань.

Державна регуляторна служба України

Additional Info