Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




26.04.2021

ДРС повідомляє, які рішення ОМС про встановлення місцевих податків і зборів не потребують реалізації регуляторних процедур

У березні цього року набрав чинності Закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо особливостей оподаткування бізнесу, який реалізує інвестиційні проекти в Україні зі значними інвестиціями.

Цим Законом передбачено, що до 2035 року органи місцевого самоврядування можуть встановлювати ставки земельного податку та орендну плату за землі державної та комунальної власності в меншому розмірі, а також звільняти від сплати земельного податку.

Таким чином, до рішень ОМС про встановлення ставок земельного податку та орендної плати за землю та/або звільнення від його сплати для суб’єктів господарювання, що реалізують інвестиційні проекти зі значними інвестиціями, можуть не застосовуватись вимоги щодо реалізації процедур, передбачених Законом про засади державної регуляторної політики.

Проте у разі прийняття ОМС рішень, які одночасно встановлюють декілька місцевих податків та зборів або встановлюють плату за землю, то такі рішення потребують реалізації процедур, передбачених Законом.

У такому разі рішення органів місцевого самоврядування про встановлення місцевих податків і зборів можуть мати ознаки регуляторних актів.

Нагадаємо, що інвестори та підприємці з інших країн, які ведуть свою господарську діяльність в Україні, завжди можуть звертатися до ДРС, щоб легально та відкрито лобіювати інтереси бізнесу перед регуляторними органами.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 584

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне