Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




28.04.2021

Виправлення помилки в індивідуальному податковому номері покупця шляхом складання РК та другої ПН: чи відображається у податковій звітності з ПДВ така операція?

Вісник. Офіційно про податки

Чи відображається у податковій звітності з ПДВ операція, пов’язана з виправленням помилки в індивідуальному податковому номері покупця шляхом складання розрахунку коригування до податкової накладної та другої податкової накладної?

У випадку зазначення «неправильного» ІПН при складанні податкової накладної на операцію з постачання товарів/послуг та реєстрації її в ЄРПН платник податку — продавець з метою виправлення допущеної помилки має право скласти розрахунок коригування до помилкової податкової накладної (з «неправильним» ІПН), який підлягає реєстрації в ЄРПН покупцем (отримувачем) товарів/послуг. Крім того, платник податку зобов’язаний скласти другу податкову накладну на дату виникнення податкових зобов’язань із зазначенням правильного ІПН покупця.

Оскільки у декларації зазначаються дані, визначені на підставі первинних документів, відображенню у податковій звітності з ПДВ підлягають податкові зобов’язання, визначені на дату складання податкової накладної з «неправильним» ІПН. Розрахунок коригування та друга податкова накладна не впливають на визначене податкове зобов’язання, тому операція, пов’язана з виправленням помилки в ІПН покупця, відображенню безпосередньо у податковій декларації з ПДВ не підлягає.

Водночас якщо платником «неправильний» ІПН, крім податкової накладної, було також зазначено у додатку 1 до податкової декларації з ПДВ, то виправлення такого «неправильного» ІПН відбувається шляхом подання уточнюючого розрахунку до такої податкової декларації із додаванням до нього додатка 1, в якому така помилка виправляється методом «сторно».

Докладніше про це тут.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 795

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне