Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




12.07.2021

В Україні перевірять доходи і збільшать податки для ФОП

Кабмін готується до нового внесення зміни до Податкового кодексу України. На цей раз вирішили навести порядок з фізичними особами-підприємцями. Чим це обернеться для самих ФОП і для пересічних громадян, здогадатися не складно ...

Як відомо, ФОП в Україні платять єдиний податок. Однак, в уряді зазначають, що нерідко доходи фізосіб-підприємців досягають мільйонів. При цьому внески в казну вони перераховують копійчані, з зарплат вчителів відраховують як мінімум в два з половиною рази більше.

У зв'язку з цим, в рамках законопроекту Кабміну №5600 до Податкового кодексу України планують внести правки, які дозволять переглянути списки ФОП і податкові ставки. Автори законопроекту закликають в терміновому порядку переглянути ставки єдиного податку і ввести РРО для всіх ФОП, щоб держава мала можливість вести облік грошового обороту.

Законодавство України дозволяє "сидіти" на єдиному податку фізособам-підприємцям, які, наприклад, продають дорогі хутра або займаються ввезенням і реалізацією зарубіжних автомашин. Ці види діяльності дають можливість заробляти мільйони гривень, але при цьому ФОП продовжує платити єдиний податок.

В першу чергу єдиний податок скасують або в значній мірі переглянуть для ФОП, які займаються оптовою чи роздрібною торгівлею виробів з хутра та натуральної шкіри, займаються виробництвом (а також імпортом, експортом і продажем) автомобілів або обладнання, здійснюють водопостачання, постачання електроенергії, газу, пара і кондиціонованого повітря, ведуть діяльність у сфері обігу небезпечних відходів.

Позитивним результатом підвищення податків для ФОП, як обіцяють в уряді, буде збільшення доходів до Держбюджету, що дасть можливість підвищити пенсії і мінімальну заробітну плату. Однак, швидше за все, збільшення ставки податків в кінцевому рахунку буде перенесено на тендітні плечі українського споживача, яким знову доведеться миритися з підвищенням цін на товари і послуги тих же ФОП.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 5138

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне