Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




30.08.2021

Чи передбачені для ФОП обмеження при торгівлі товарами із Amazon, Aliexpress, Ebay

Наразі багато фізосіб придбають товари на закордонних маркетплейсах, таких як: Amazon.com., Aliexpress.com., Ebay.com. До цього процесу долучаються і ФОП на єдиному податку ІІ групи.

Зокрема, такий підприємець поцікавився у ДПС:

1. Чи може він сплачувати за придбані товари на іноземних маркетплейсах із свого підприємницького рахунку, відкритого в національній валюті шляхом використання картки "Ключ до рахунку"?

2. Чи не буде сплата за товари придбані на іноземних маркетплейсах шляхом оплати їх вартості із свого підприємницького рахунку в національній валюті, шляхом використання картки "Ключ до рахунку" порушенням чинного валютного чи будь якого іншого законодавства України?

3. Чи будуть інвойси, які надають іноземні продавці та/або самими маркетплейси та в яких зазначено ім'я та прізвище ФОП достатніми доказами та належними первинними (бухгалтерськими) документами, що підтверджують отримання придбаних товарів?

На жаль, на жодне із запитань податківці чітко не відповіли.

Вони вказують, що НБУ встановлює правила банківських операцій, визначає систему, порядок і форми платежів; здійснює валютне регулювання, визначає порядок здійснення операцій в іноземній валюті, а тому з питання використання картки "Ключ до рахунку", доцільне додатково звернутись до НБУ.

Що стосується оформлення первинних документів, то згадали про їх обов'язкові реквізити, які визначені ч. 2 ст. 9 Закону № 996, та вимоги Положення № 88.

Джерело: ІПК ДПС від 02.07.2021 р. № 2611/ІПК/99-00-04-03-03-06.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1455

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне