02.09.2021

Дата-центри, 5G та цифровий хаб: Михайло Федоров в США презентував плани цифрової трансформації України

Українська делегація на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським у США презентувала План трансформації України. Захід відбувся в будівлі Національної бібліотеки Фреда Сміта з вивчення спадщини Джорджа Вашингтона.

Виступаючи перед представниками провідних американських аналітичних центрів і журналістами, Володимир Зеленський розповів, що в Україні зміцнюється антикорупційна архітектура, корупціонерів притягають до відповідальності, був відкритий ринок землі, ухвалюються закони про підтримку українських та іноземних інвесторів, а безумовним пріоритетом є верховенство права та реформа судової системи.

«Ми маємо чітке бачення, якою має стати Україна через п'ять-десять років. Це амбітний План трансформації нашої держави. Більше справедливості, більше можливостей — будуємо успішну та стійку Україну», — зазначив Президент.

План складається з чотирьох основних компонентів — безпековий форпост, агрохаб, інфраструктурний хаб та цифровий хаб. Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів про деталі розвитку цифрового хабу.

“Цифровий хаб України — це середовище для розробок глобальних ІТ-продуктів, стартапів, кіберпослуг і рішень для відкритого уряду. Серед наших основних цілей — перетворити Україну на найбільший IT-хаб у Центральній та Східній Європі, а також щоб усі держпослуги були доступні в один клік. Ми вже створили Дію — портал і застосунок зі зручними послугами та цифровими документами. Також розвиваємо креативну економіку та ІТ-сектор”, — розповів Федоров.

У подальших планах Мінцифри:

Побудова дата-центрів із хмарними сервісами. Спілкуємося на цю тему з Amazon, Microsoft та Google

Розгортання мереж 5G.

Запуск Дія City з одними з найкращих податкових умов у світі. Нещодавно підписаний Президентом базовий закон про Дія City сприятиме розвитку продуктових ІТ-компаній та стартапів в Україні. Проєкт дозволить Україні стати одним із найбільших світових IT-хабів. IT-галузь отримає змогу користуватися ефективними інструментами для побудови прозорої корпоративної структури компанії та залучення іноземних інвестицій, масштабування та капіталізації.

Реалізація Фонду фондів — платформи для створення та розвитку мережі венчурних та private equity фондів із фокусом на інвестиції в ІТ-сферу.

План трансформації України містить понад 80 проєктів на загальну суму 277 мільярдів доларів. Вони передбачають фінансування коштом Державного бюджету України, а також залучення програм міжнародної допомоги, кредитів, інвестицій, зокрема, і стратегічних партнерів України із США.

Джерело

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками