03.09.2021

Для працівників ЦНАПів запровадили доплату на період карантину – до 50% зарплати

Органи місцевого самоврядування можуть ухвалювати рішення та виділяти кошти з бюджету на фінансову допомогу адміністраторам ЦНАП, які їм підпорядковуються. Фінансова допомога становитиме до 50% заробітної плати та формуватиметься пропорційно до відпрацьованих годин.

Це стало наслідком того, що Кабінет Міністрів України постановою від 01.09.2021 р. № 920 вніс зміни до Постанови № 375, яка регулює питання оплати праці на період дії карантину для окремих категорій працівників, прикордонників, поліцейських та прирівняних осіб.

Зміни передбачають запровадження наступної норми: «Рекомендувати органам місцевого самоврядування керуватися цією постановою щодо встановлення доплати адміністраторам центрів надання адміністративних послуг та посадовим особам виконавчих органів (структурних підрозділів) сільських, селищних, міських рад, які прийняли рішення про утворення центру надання адміністративних послуг, на яких покладено виконання всіх або окремих завдань адміністраторів, відповідно до пункту 1 цієї постанови за рахунок власних коштів за умови відсутності заборгованості місцевих бюджетів за захищеними статтями видатків».

З цієї нагоди у Мінцифрі заявили, що заробітна плата адміністраторів може зрости на 50% за рахунок карантинної допомоги. «Тільки за перше півріччя цього року адміністратори надали понад 10 млн послуг українцям. Це щоденна взаємодія з багатьма людьми, яким необхідно допомогти в різних життєвих ситуаціях - надати послугу, проконсультувати, відповісти на будь-яке запитання. Адміністратори кожного дня ризикують, виконуючи свою звичну роботу. Тому важливо забезпечити працівників ЦНАП додатковою фінансовою підтримкою під час пандемії COVID-19», - сказала заступник міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

Джерело

Additional Info