10.09.2021

Прийнято за основу проект Закону "Про лікарські засоби"

Законопроектом пропонується нова редакція Закону «Про лікарські засоби», яка структурно і змістовно наближена до Директиви No 2001/83/ЕС Європейського Парламенту та Ради «Кодекс Співтовариства відносно лікарських засобів (для застосування людиною)».

Водночас, проект передбачає визнати таким, що втратив чинність, Закон України «Про лікарські засоби» та внести зміни до деяких законодавчих актів, зокрема, Кодексу адміністративного судочинства України, законів України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», «Про рекламу».

Законопроект спрямований на врегулювання правовідносин у сфері лікарських засобів, а саме: створення, фармацевтичної розробки, доклінічних досліджень, клінічних випробувань (досліджень), державної реєстрації лікарських засобів, виробництва, виробництва (виготовлення) в умовах аптеки, призначення, застосування, імпорту, оптової та роздрібної торгівлі, дистанційної торгівлі, контролю якості, здійснення фармаконагляду та визначення прав та обов'язків юридичних і фізичних осіб, а також повноважень органів державної влади і посадових осіб у відповідній сфері, та гармонізацію національного законодавства із законодавством Європейського Союзу.

Проект Закону зареєсторвано за № 5547.

Джерело

Additional Info