Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




22.09.2021

Касові апарати для ФОПів: Арахамія каже, позачергове засідання щодо відміни РРО заплановане на четвер

Верховна Рада у четвер, 23 вересня, збереться на позачергове засідання щодо відміни РРО. Про це журналістам у кулуарах Ради повідомив голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.

Цитата:

“Пан Разумков сьогодні мені надіслав листа, що в четвер він призначив позачергову сесію. Це законопроект щодо відмінення РРО. Ми такого робити не будемо, це я одразу заявляю, оскільки ми його приймали з такими боями не для того, щоб потім його відмінити”, — заявив Арахамія.

Що було раніше

Акції протестів ФОПів почались з 1 грудня. Спочатку вони вимагали скасування карантинних обмежень, а також виступали за відстрочку введення обов’язкового використання касових апаратів.

Тоді ж народні обранці на засіданні ухвалили за основу та в цілому "компромісний" законопроект №4439-д щодо врегулювання кризи, пов’язаної з питанням ФОПів, зробивши відстрочку введення РРО на рік.

Але це ФОПів не зупинило й вони поставили нову вимогу: повне скасування введення РРО.

15 грудня відбулася чергова хвиля протестів, а на Майдані Незалежності у Києві сталася сутичка між мітингувальниками — учасниками акції “SaveФОП” та правоохоронцями.

Президент України Володимир Зеленський на тлі протестів утворив Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва. На першому засіданні домовлено якнайшвидше підготувати рішення щодо проблемних питань бізнесу.

Доповнення

Раніше УНН повідомляв, що у межах державної трансформації у цифровій сфері Держподаткова служба України переведе касові апарати в смартфон і відмінить паперові чеки.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1169

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне