Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




01.10.2021

Заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Мазур Ольга про одноразове (спеціальне) добровільне декларування

Днями на хвилях Дніпровської філії АТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Дніпровська регіональна дирекція UA: ДНІПРО» заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Мазур Ольга повідомила про основні положення Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», який набрав чинності 21 липня 2021 року.

Вона зупинилась, зокрема, на наступних питаннях:

  • що таке одноразове (спеціальне) добровільне декларування (далі – декларування);
  • хто може декларувати та хто не має права подавати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію (далі – одноразова декларація);
  • період та порядок подання одноразової декларації; відомості, що відображаються в одноразовій декларації;
  • об’єкти декларування;
  • які активи не можуть бути об’єктами декларування;
  • ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – збір).

Одноразове добровільне декларування проводиться з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року та передбачає сплату збору – це не тільки унікальна можливість та право фізичної особи задекларувати належні їй активи, а також соціальна відповідальність.

Також Мазур Ольга зауважила, що ДПС України приділяє особливу увагу цьому напрямку. На офіційному вебпорталі розміщено багато корисної і важливої інформації стосовно одноразового декларування. Відвідавши офіційний вебпортал ДПС, зокрема за допомогою банера «Одноразове добровільне декларування», платники мають можливість отримати повну інформацію щодо одноразового декларування. У цьому банері представлені нормативно-правові акти, роз’яснення для платників, аналітичні дані, одноразова декларація, порядок подання одноразової декларації та інформація про можливість здійснити зворотній зв’язок.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 619

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне