Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




01.10.2021

Підписано Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у сфері теплопостачання

Підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання тепла та гарячої води у прийдешньому опалювальному сезоні (2021-2022 рр). Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. Документ підписали на засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Захід відбувся під головуванням Глави держави Володимира Зеленського.

«Цей меморандум засвідчує досягнення домовленостей, що мають гарантувати його стале проходження. Уряд виконав свої зобов‘язання, зокрема, йдеться про забезпечення однієї з найнижчих цін на газ для виробників тепла для населення — 7420 грн за тис куб. м. Також центральна влада гарантує спрямування до місцевих бюджетів ПДФО, спеціальної субвенції громадам, які знаходяться поза індексом податкоспроможності, і, звісно ж, своєчасні виплати субсидій. Ми знайшли з органами місцевого самоврядування порозуміння і готові рухатися далі. У документі передбачені зобов’язання центральної влади, НАК “Нафтогаз України” та ОМС», — наголосив Олексій Чернишов.

Відтак задля підтримки регіонів у питанні стабільного проходження опалювального сезону Урядом передбачено:

  • спрямування додатково до місцевих бюджетів 4% ПДФО (податку на доходи фізичних осіб);
  • субвенції з державного бюджету громадам, що знаходяться поза індексом податкоспроможності (до 0,9), яка покриває 80% дефіциту ТКЕ цих громад (з 4 кварталу 2021 року).

Підписантами Меморандуму виступили Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, Міністр енергетики України Герман Галущенко, заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, від Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад — Львівський міський голова Андрій Садовий, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, Дніпровський міський голова Борис Філатов, Виконавчий директор Всеукраїнської асоціації місцевого самоврядування «Асоціація міст України» Олександр Слобожан.

Нагадаємо, на засіданні Кабміну Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що технічна готовність до старту опалювального сезону в регіонах складає 99%.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 711

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне