07.10.2021

Шмигаль: поліція перевірятиме COVID-сертифікати в "червоній" зоні

В "червоній" зоні адаптивного карантину в Україні поліція перевірятиме наявність COVID-сертифікатів у відвідувачів і персоналу ресторанів, спортзалів і кінотеатрів. Бізнес самостійно має організувати перевірку сертифікатів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на засідання уряду.

За його словами, в "червоній" зоні кінотеатри, кафе, ресторани, спортзали, театри та інші громадські місця зможуть працювати, тільки якщо 100% працівників закладу і 100% відвідувачів повністю вакциновані від COVID.

"Бізнес повинен сам перевіряти наявність відповідних сертифікатів про вакцинацію. І ми просимо підприємців поставитися до цього відповідально. У працівників поліції та інших повноважних органів є відповідний програмний софт, завдяки якому вони перевірятимуть у відвідувачів наявність COVID-сертифікатів", - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Як перевірити наявність COVID-сертифікатів у відвідувачів

COVID-сертифікати мають QR-коди, тому їх можна перевірити через додаток "Дія". Щоб відсканувати сертифікат, потрібно:

Мати смартфон з додатком "Дія"

Оновити його до останньої версії

Переглянути відеоінструкцію

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Харків вже під загрозою локдауна у зв'язку з наближенням до "червоної" зони карантину.

А Львів посилює карантин з 14 жовтня.

Джерело

Additional Info