Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




13.12.2021

Порядок ведення касових операцій у національній валюті унормовано відповідно до вимог законодавства

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області доводить до відома платників.

Національний банк України (НБУ) унормував низку питань стосовно порядку ведення касових операцій у національній валюті в Україні відповідно до вимог законодавства.

Відтепер обмеження на готівкові розрахунки (у розмірі 50 тис. грн) не будуть поширюватися на використання готівкових коштів фонду оперативно-розшукових (негласних слідчих) дій, створеного на виконання Закону України «Про Державне бюро розслідувань». Аналогічна норма вже діє під час використання готівкових коштів із фонду оперативно-розшукових (негласних слідчих) дій, створеного на виконання Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України».

Крім того, Національний банк:

на виконання вимог Закону України № 1368-ІХ «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» передбачив можливість використання е- паспорта під час видачі готівки за видатковим касовим ордером окремим фізичним особам;

уточнив вимоги щодо забезпечення суб’єктами господарювання наявності у касах банкнот, обігової та/або розмінної монети для видачі здачі, з урахуванням бонусних програм лояльності, та/або наявності пристроїв для приймання монет.

Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку від 03 грудня 2021 року № 132 «Про внесення змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні», яка набирає чинності з 10 грудня 2021 року. Інформацію розміщено на офіційному вебсайті НБУ за посиланням

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 832

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне