Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




20.12.2021

Регулювання застосування касових апаратів, — фахівці ДПС перейняли досвід Словаччини

Фахівці центрального апарату та територіальних органів Державної податкової служби України, які працюють за напрямами електронних сервісів, податкового аудиту та управління ризиками, взяли участь у дводенному воркшопі «Міжнародна практика використання даних РРО для цілей податкового контролю».

Досвід Словаччини щодо регулювання застосування касових апаратів, впровадження електронних касових апаратів та використання даних РРО для цілей податкового контролю презентував міжнародний експерт з питань аудиту та застосування електронних касових апаратів Проекту EU4PFM Петер Міхалік.

«Тема фіскалізації для Словаччини є не новою, оскільки цей процес розпочався у нас ще в 1994 році і пройшов свою окрему еволюцію – від ЕКА до нинішньої сучасної системи e-kasa. Із задоволенням поділюся нашим досвідом у рамках процесу фіскалізації та впровадження системи e-kasa. Сподіваюся, ця інформація буде корисною для Державної податкової служби України», - наголосив Петер Міхалік.

Також міжнародний експерт з ІТ-питань Проекту EU4PFM Віктор Вартік ознайомив податківців з досвідом Словаччини щодо ІТ-архітектури функціонування програмних РРО.

Йшлося про процедури фіскалізації операцій, впровадження онлайнових касових апаратів, розшифрування найменувань товарів у чеку та опис процедури, підхід до управління ризиками та cпівпрацю державних органів.

Окрім того, фахівці ДПС мали змогу поставити міжнародним експертам питання, що виникли у ході тренінгу, зокрема, щодо використання ПРРО, та отримали на них ґрунтовні відповіді.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Комментарии   

# Андрей В 20.12.2021 16:41
А наша ДПС переняла опыт проверок без плана по штрафам ??? Чтобы не кошмарить мелкий бизнес ? А чек у словаков тоже на 32 позиции ?
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 1442

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне