Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




24.12.2021

Пільги для ФОП - платників ЄП, які належать до певних соціальних категорій громадян, щодо зменшення встановлених ставок ЄП, законодавчо не передбачені

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що податковим законодавством передбачено такі способи оподаткування доходів, що одержують фізичні особи - підприємці:

- у разі застосування загальної системи оподаткування - податком на доходи фізичних осіб оподатковується чистий оподатковуваний доход, який визначається як різниця між загальним оподатковуваним доходом і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю фізичної особи - підприємця відповідно до п. 177.2 ст. 177 ПКУ;

- у разі застосування спрощеної системи оподаткування - здійснюється сплата єдиного податку, який встановлюється у відсотках (фіксованих ставках) до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 01 січня податкового (звітного) року або розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, та у відсотках до доходу (відсоткові ставки) згідно з п. 293.1 ст. 293 ПКУ.

ФОП самостійно обирає систему оподаткування .

Податковим кодексом України не передбачено зменшення встановлених ставок єдиного податку для ФОП для осіб, які належать до певних соціальних категорій громадян.

Згідно зі ст. 128 Господарського кодексу України, громадянин - підприємець зобов’язаний, зокрема сплачувати податки та інші обов’язкові платежі в порядку і в розмірах, встановлених законом.

Отже, законодавчо не передбачено зменшення встановлених ставок єдиного податку для ФОП незалежно від приналежності особи до певної соціальної категорії громадян.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1020

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне