Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




12.01.2022

Коли фізособи-«єдинники» при постачанні товарів через інтернет можуть не застосовувати РРО?

За роз'ясненням ДПС, ПРРО або РРО не застосовуються у разі оплати покупцем коштів виключно на поточний рахунок ФОП, крім карткового. У разі розрахунків в інший спосіб (готівкою, платіжною карткою тощо) застосування РРО та або ПРРО є обов’язковим

Податківці у підкатегорії 109.04 «ЗІР» зазначили, що відповідно до ст. 2 Закону про РРО розрахункова операція – приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видача готівкових коштів за повернутий покупцем товар (ненадану послугу), а у разі застосування банківської платіжної картки – оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару (послуги) банком покупця або, у разі повернення товару (відмови від послуги), оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця.

Таким чином, реєстратор розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмний РРО (далі – ПРРО) не застосовуються у разі оплати покупцем коштів виключно на поточний рахунок фізичної особи – підприємця, крім карткового, оскільки така операція не є розрахунковою, тобто продавець надає покупцю повні банківські реквізити для здійснення оплати (поточний рахунок у форматі ІВАN). У разі здійснення розрахунків в інший спосіб – готівкою, платіжною карткою тощо, застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим.

Джерело: ЗІР

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1555

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне