Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




26.04.2022

Доступ до інтернету Starlink надали усім українцям: як скористатися і скільки це коштує

У Держспецзв'язку повідомили, що потрібно знати про супутниковий інтернет Starlink, до якого надали доступ в Україні усім охочим.

Хто може користуватися Starlink в Україні

20 квітня ухвалили рішення, що дозволяє використання терміналів Starlink усім охочим на період воєнного стану. На підставі цього НЦУ при Держспецзв’язку підготував уточнювальні рекомендації щодо застосування абонентських супутникових терміналів системи SpaceX Starlink.

Як підключитися до Starlink

Передусім потрібен спеціальний користувацький термінал – він має вигляд супутникової антени. Термінали постачають в Україну з інструкціями зі встановлення та налаштування. Також інструкція є на сайті виробника.

Насправді процес підключення – доволі простий. Треба приєднати антену до терміналу кабелем, який є у комплекті, а сам термінал підключити до електромережі. Потім встановити на свій смартфон чи планшет додаток Starlink із Google Play або AppStore. Дотримуючись інструкцій в додатку, ви можете приєднатися до супутникового інтернету.

Чи можна користуватися інтернетом Starlink, якщо в тебе немає терміналу

Starlink – це пристрій індивідуального використання. Це – не базова станція мобільного оператора, до якої можуть підключитися всі охочі й просто отримувати інтернет. Кожен пристрій належить комусь, і саме його власник визначатиме, як він буде користуватися цим інтернетом – самостійно чи поділиться із сусідом. Фактично – це як роздавати інтернет зі свого телефону: ви платите оператору за пакет послуг і можете поділитися інтернетом з людьми, які поруч із вами.

Скільки коштує Starlink

Супутниковий інтернет – це нова прогресивна послуга, яка коштує недешево. Вартість комплекту обладнання на сайті Starlink для країн, де є представництва компанії, становить 499 дол. Також щомісяця доведеться віддавати 99 дол. абонентської плати.

Де купити Starlink

Набір для доступу в інтернет можна придбати на сайті www.starlink.com у країнах, де є представництво компанії.

Довідково

Starlink - це інноваційний проєкт, який завдяки мережі супутників та спеціальному терміналу із супутниковою антеною забезпечує доступ до широкосмугового інтернету в будь-якій точці планети.

Наприкінці лютого, за день після початку війни, сервіс Starlink став активний в Україні.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Комментарии   

# Олександр Бабушкин 27.04.2022 19:12
Пенсія 2000 грн. Абонплата 3000 грн. - не для пенсіонерів.
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 2411

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне