Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




16.05.2022

Врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах воєнного стану

На офіційному вебпорталі Верховної Ради України розміщено Проект Закону про внесення змін до деяких законів України в сфері освіти щодо врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах воєнного стану №7325 від 28.04.2022 (далі – Законопроект №7325) (https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/39509), який 29 квітня 2022 року направлено на розгляд Комітету.

У зв’язку зі збройною агресією Росії в сфері освіти виникли питання, які потребують першочергового врегулювання.

Наприклад, Законом України «Про повну загальну середню освіту» (далі – Закон) передбачені норми, які в умовах воєнного стану та спричиненими наслідками, неможливо або складно виконати. Зокрема положення Закону щодо проведення конкурсу на посаду керівника закладу загальної середньої освіти.

Як зазначено у пояснювальній записці у законопроекті пропонуються внести зміни, зокрема, до Закону України «Про повну загальну середню освіту» в частині передбачення прав засновника державного чи комунального закладу загальної середньої освіти або уповноваженого ним органу (посадової особи) продовжити без проведення конкурсу строк дії строкового трудового договору (контракту), укладеного з керівником відповідного закладу загальної середньої освіти, до припинення або скасування в Україні або на відповідній території воєнного стану, але не більше ніж на шість місяців з дня його припинення чи скасування.

Прийняття положень проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України в сфері освіти щодо врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах воєнного стану» дозволить забезпечити безперервне функціонування системи загальної середньої освіти під час воєнного стану.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 595

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне