20.03.2024

Чи зобов’язана фізособа при поданні Облікової картки за ф. № 1ДР подати податковому органу оригінали документів та їх копії?

Так, при поданні Облікової картки за ф. № 1ДР (Повідомлення 1П, Заяви про внесення змін за формами № 5ДР, № 5ДРП) фізична особа зобов’язана подати контролюючому органу документи (оригінали після перевірки повертаються) та їх копії за переліком, визначеним Положенням про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.

Відповідно пункту 1 розділу VI Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822, фізична особа – платник податків зобов’язана подати до контролюючого органу облікову картку фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР /Повідомлення фізичної особи, яка через свої релігійні переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків за формою 1П для реєстрації у Державного реєстру фізичних осіб – платників податків відповідно до вимог Положення № 822.

Фізичні особи – платники податків зобов’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до Облікової картки за ф. № 1ДР/Повідомлення 1П, протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання заяв про внесення змін до ДРФО за формами № 5Д, № 5ДРП у порядку, визначеному Положенням № 822.

ГУ ДПС у Запорізькій області

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Чи діє «воєнна» пільга зі сплати ЄСВ за себе для ФОП у 2024 році?
  • ФОП закрився: ліквідаційна декларація, борг із ЄСВ
  • Які надавати первинні документи в разі фактичної перевірки?