Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




11.11.2010

Відкритий лист до керівництва держави Чернігівської регіональної ради підприємців

Відкритий лист

до керівництва держави Чернігівської регіональної ради підприємців

п. Януковичу В. Ф.,

Президентові України

вул. Банкова, 11

м. Київ, 01220

п. Азарову М. Я.,

Прем’єр-міністру України

вул. Грушевського, 12/2

м. Київ, 01000

п. Козаченку Л. П.,

Голові Ради підприємців

при Кабінеті Міністрів України

вул. Грушевського, 12/2

м. Київ, 01008

п. Бродському М. Ю.,

Голові Державного комітету України з

питань регуляторної політики та

підприємництва

вул. Арсенальна, 9/11,

м. Київ, 01011

05 листопада 2010 р.

Відкрите звернення

Звертаємося до вас на виконання протокольного рішення Чернігівської регіональної галузевої ради підприємців з питань торгівлі № 5 від 21.10.2010 р.

Підприємці занепокоєні наслідками змін в оподаткуванні суб'єктів підприємницької діяльності (СПД), які працюють за спрощеною системою, що передбачені проектом Податкового кодексу України.

Така негативна реакція є наслідком недостатньої роботи економічного блоку Уряду, а саме: Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України, Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва. Адже, досі не відомі наслідки таких нововведень, немає інформації про очікувані позитиви та можливі негативи, відсутня відповідна роз'яснювальна робота, а також шляхи адаптації до умов ведення бізнесу за кодексом.

Чернігівська регіональна галузева рада підприємців з питань торгівлі не може реалізувати себе у процесі взаємодії з державними органами влади. Оскільки, жодного реагування на протокольні пропозиції не отримує, представника галузевої ради у Раду підприємців при Кабінеті Міністрів України не включено, представництво Держкомпідприємництва в Чернігівській області роботу не проводить, бо перебуває у стані ліквідації.

З огляду на викладане, Чернігівська регіональна галузева рада підприємців з питань торгівлі пропонує:

1. Повернутися до розгляду варіанту оподаткування СПД, що працюють на спрощеній системі за рахунок оподаткування з обігу (обороту), замість тотального переведення їх на громіздкий і складний загальний облік з постійними перевірками контролюючих органів, а також врахувати інші пропозиції до Податкового кодексу України, зафіксовані у протоколах № 3 від 14.05.2010 р., № 4 від 23.06.2010 р.

2. Відновити делегування представників регіональних галузевих рад підприємців до Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України. Відповідні пропозиції зафіксовані у протоколі № 3 від 14.05.2010 р. регіональної галузевої ради підприємців з питань торгівлі і протоколі № 2 від 14.05.2010 р. колегії регіональних галузевих рад підприємців.

3. Удосконалити взаємодію місцевих і регіональних галузевих рад підприємців, як по вертикалі, так і по горизонталі, між собою та органами виконавчої влади, для чого прийняти чітке Положення замість існуючих Рекомендацій Держкомпідприємництва України, які не носять обов'язкового характеру.

4. Раді підприємців при Кабінеті Міністрів України інформувати громадськість про звернення та рішення галузевих рад підприємців, розміщати їх на своєму сайті та в обов'язковому порядку реагувати на такі звернення.

Голова Чернігівської регіональної галузевої

ради підприємців з питань торгівлі М. П. Шкурко

Поделиться:

Количество просмотров: 1568

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне