![]() |
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Новичок ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 1 Регистрация: 11-February 15 Пользователь №: 35991 ![]() |
Добрий день!
Виникла ситуація, підскажіть будь ласка як бути? Потрібно терміново (також буду шукати інформацію, але хочу проконсультуватись, можливо хтось вже був в такій ситуації). ФО-П (3-я гр. не платник ПДВ) повинні на поточний рахунок в банку прийти кошти за наданні послуги та відвантаженний товар від фізичної особи (не підприємця) з поточного рахунку (фізичної особи). Чи є обмеження в грошовій формі по таких розрахунках? Чи потрібно ФО-П документи від фізичної особи (напевно, що ні, але є сумніви)? Чи потрібно ФО-П здавати 1ДФ (якщо так, то з якою ознакою)? Чи потрібно фізичній особі за рік подавати декларацію? Чи потрібно ФО-П платити якісь податки (окрім ЄП) за отриманні кошти від фізичної особи (напевно, що ні, але є сумніви)? Вибачте, можливо щось некоректно, поспішаю дуже. ![]() Дякую!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Опытные пользователи Сообщений: 5451 Регистрация: 4-February 11 Пользователь №: 26657 ![]() |
Добрий день! Виникла ситуація, підскажіть будь ласка як бути? Потрібно терміново (також буду шукати інформацію, але хочу проконсультуватись, можливо хтось вже був в такій ситуації). ФО-П (3-я гр. не платник ПДВ) повинні на поточний рахунок в банку прийти кошти за наданні послуги та відвантаженний товар від фізичної особи (не підприємця) з поточного рахунку (фізичної особи). 1. Чи є обмеження в грошовій формі по таких розрахунках? 2. Чи потрібно ФО-П документи від фізичної особи (напевно, що ні, але є сумніви)? 3. Чи потрібно ФО-П здавати 1ДФ (якщо так, то з якою ознакою)? 4. Чи потрібно фізичній особі за рік подавати декларацію? 5. Чи потрібно ФО-П платити якісь податки (окрім ЄП) за отриманні кошти від фізичної особи (напевно, що ні, але є сумніви)? Вибачте, можливо щось некоректно, поспішаю дуже. ![]() Дякую!!! Вам платит гражданин со своего текущего банковского непредпринимательского счёта (т.е. этот его счёт должен начинаться не на 2600 или 2605). Это Ваш доход, а не его, поэтому отчитываться о доходах должны только Вы, для гражданина это расходы. 1. Деньги с карточки гражданина сняты Вами через Ваш ПОС-терминал или гражданин сам инициирует перевод средств через свой банк? Если это второй вариант, то для Вас обоих эта операция считается безналичной и тогда ограничение в 150000 вас обоих не касается. Если же первый вариант, то для Вас этот платёж безналичный, а для гражданина приравнен к наличному и тогда не более 150000 по одному договору. 2. ФОПу от гражданина документы не нужны, но желательно, чтобы гражданин подписал расходную накладную (акт выполненных работ), чем подтвердил получение товара (работ, услуг) от ФОПа, чтобы потом не было претензий по качеству, количеству, сумме. Да, и договор на товар (услуги, работы) лучше заключить, если суммы солидные. 3. Нет, 1ДФ подаётся, если Вы выплачиваете доход гражданину или ФОПу. 4. Именно из-за этой операции по оплате Вам товаров (работ, услуг) - нет. Ну, разве что Вы оказываете медицинско-страховые услуги и гражданин сможет их включить в налоговую скидку. 5. Вы отчитываетесь декларацией по ЕН раз в квартал. Эта сумма, которая поступит на Ваш счёт, если она в рамках Ваших КВЭДов, включается в доход по ЕН и облагается с 2015 года на группе 3 без НДС по ставке 4%. + ЕСВ ежемесячно в размере не менее минимального, если ФОП не пенсионер и не инвалид. -------------------- Трубы могут быть бумажными, а документы должны быть "железными"!!!
|
|
|
![]() ![]() |
|
|
Текстовая версия | Сейчас: 15th June 2025 - 21:25 |