Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: инвалид у ЧП
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Пенсионные и другие социальные взносы и сборы
SvetlanaS
Подскажите пожалуйста в каком размере нужно платить взносы за инвалида у частного предпринимателя(2%-33,2%)или (2% и 4%) ПФУ отказываются принимать оплату за инвалида в размере 4% требуют 33,2% если можно скиньте ссылку где можно почитать.Заранее благодарна
aneli
Цитата(SvetlanaS @ Jul 7 2010, 11:50 AM) *
Подскажите пожалуйста в каком размере нужно платить взносы за инвалида у частного предпринимателя(2%-33,2%)или (2% и 4%) ПФУ отказываются принимать оплату за инвалида в размере 4% требуют 33,2% если можно скиньте ссылку где можно почитать.Заранее благодарна

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 07.03.2007 р. N 3855/03-30


Газеті українського бухгалтера
"Все для бухгалтера в торгівлі"
вул. Сергієнка, 18, м. Київ, 02094


Пенсійний фонд України розглянув листа щодо сплати внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які використовують працю інвалідів, і повідомляє.

Відносини, що виникають між суб'єктами системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, регулюються Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (далі - Закон). Виключно цим Законом визначаються платники страхових внесків, порядок їх нарахування, обчислення та сплати.

Відповідно до пп. 1 п. 8 Прикінцевих положень цього Закону до набрання чинності законом про спрямування частини страхових внесків до Накопичувального фонду страхові внески, що перераховуються до солідарної системи, сплачуються страхувальниками та застрахованими особами на умовах і в порядку, визначених цим Законом, та в розмірах, передбачених Законом України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" для відповідних платників збору.

Відповідно до ст. 4 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" ставка збору у розмірі 4 % від об'єкта оподаткування для працюючих інвалідів встановлена лише для підприємств, установ і організацій, де працюють інваліди, а також для підприємств всеукраїнських громадських організацій інвалідів, де кількість інвалідів становить не менше 50 % загальної чисельності працюючих.

Таким чином, фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності на фонд оплати праці своїх найманих працівників, які є інвалідами, зобов'язані у 2007 році нараховувати страхові внески у розмірі 33,2 %.

 

Заступник Голови правління О. Коренєв
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.