Чесно кажучі очікував іншої кількості людей. За найбільш оптимістичними підрахунами прийшло близько 100 людей.
Оскільки прийшло мало людей то відповідно уваги ЗМІ ми не привернули. Неприємно вразила "явка" киян. За найбільш оптимістичними пдірахунками киян було чоловік 10. Із Сум приїхало багато людей(відносно).
В ЗМІ інфоромації про акції в Україні я побачив лише про Запоріжжя. Проте про акції протесту проти мовної політики новин мяко кажучі більше.На багато більше. Відарзу видно у чому зацікавлена нова влада та "вільні і не залежні" ЗМІ. Цензури нема.ні разу.
Однак є приводи для позитиву. Вдалося познайомитись із активістами з Сум, отримано конатакти лідерів у регіонах. Тому є пропозиція. У нас є фактично місяць +/-- декілька днів для підготовки массової ат агресивної акціїпротсету у Києві, мітингувати в регіонах немає сенсу. Нардепи просто не помітять якщо десь будуть протестувати. А от якщо зранку їх не пустити наОтже сама пропозиція
1. Провести міжорганізаціні збори. Як мінімум в телефонному режимі, по скайпу. Бажано звісно щоб приїхали і поспілкувались наживо.
2. Затвердити ескіз листівок. Я завтра їх розроблю і вивішу їх у себе в блозі на Politiko.com.ua
3. Почати роздавати ці листівки з метою підняття градусу настроїв у суспільстві, підготувати їх до масових вуличних акцій чи акції саботажу (наприклад масовий невихід на роботу,не відкриття магазинів, не вихід на трасу тощо).
На місяць передвиборчої кампанії будуть лише роздаватись листівки. За тиждень до розгляду НК у ІІ читанні проінформувати про подію та обрати/призначити координатора в регіоні.
4. Розибити палатки під Верховною зРадою. Це значно важче ніж провести акцію але ІМХО дієво. Пропозиція суперечлива, вартує доопрацювання.
Мітинги в регіонах не дасть нічого.треба їхти на Київ та саботувати
Я цілком розумію, що це дуже важко однак необхідно щось робити... роботу заблокувавши вулицю Грушевського і протримати їх у пробці декілька годин це уде відчутно.