Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: ФОП одновременно наемный - корупция ?
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Разные вопросы, связанные с предпринимательством
koritskiy
Как уже писали в ветке про новый налоговый кодекс, с Нового года вступает в действие закон:
Цитата
Введення в дію вiдбудеться 01.01.2011 :

З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про засади запобігання та протидії корупції
.......................
Стаття 2. Суб'єкти відповідальності за корупційні
правопорушення
..........
3) особи, які постійно або тимчасово обіймають посади,
пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи
адміністративно-господарських обов'язків, або особи, спеціально
уповноважені на виконання таких обов'язків в юридичних особах, а
також фізичні особи - підприємці;
.................
Стаття 4. Обмеження, спрямовані на запобігання та протидію
корупції
1. Особам, зазначеним у пунктах 1-3 частини першої статті 2
цього Закону, забороняється: ................
2) займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю
(крім викладацької, наукової та творчої діяльності, медичної
практики, інструкторської та суддівської практики із спорту, що
здійснюються в позаробочий час) безпосередньо або через інших
осіб, якщо інше не передбачено законом; "
...............
Ограничения не касаются депутатов, чиновников местніх советов и прочих вісокопосадовців.

http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1506-17


Это как получается, прямой по сути запрет одновременно работать на предприятии и быть ЧП ? Иначе все - коррупция ?

Я сейчас работаю на предприятии инженером и занимаюсь ремонтом компьютеров (ФОП ЕН), так что мне с Нового года увольняться или ФОП закрывать ?


P. S. Или может просто надо чтоб не было случаев чтобы предприятие оплачивало мои услуги ?
Елена Максимова
Если Ваше предприятие негосударственной формы собственности, то (ИМХО) на Вас не должно распространяться такое ограничение. На сайте Минюста опубиковано Раъяснение положений новых антикоррупционных законов
Цитата
Особи, які не відносяться до осіб, уповноважених на виконання функцій держави, але в цілях Закону до них прирівняні

Окремо Законом виділено категорію осіб, які не відносяться до осіб, уповноважених на виконання функцій держави, але в цілях Закону до них прирівняні. На таких осіб поширюється менша кількість обмежень у порівнянні із особами, уповноваженими на виконання функцій держави або органів місцевого самоврядування, і застосовуються вони до них лише у випадку виконання ними визначених функцій у публічному секторі. До них належать:

* посадові особи юридичних осіб публічного права, які одержують заробітну плату за рахунок державного чи місцевого бюджету;
* члени окружних, територіальних та дільничних виборчих комісій;
* керівники громадських організацій, які частково фінансуються з державного чи місцевого бюджету;
* помічники-консультанти народних депутатів України та інших виборних осіб, які не є державними службовцями, посадовими особами місцевого самоврядування, але одержують заробітну плату за рахунок державного чи місцевого бюджету;
* особи, які не є державними службовцями, посадовими особами місцевого самоврядування, але надають публічні послуги: аудитори, нотаріуси, експерти, оцінювачі, арбітражні керуючі, незалежні посередники чи члени трудового арбітражу під час розгляду колективних трудових спорів, третейські судді, а також у встановлених законом випадках інші особи.
koritskiy
Цитата(Елена Максимова @ Dec 3 2010, 01:05 PM) *
Если Ваше предприятие негосударственной формы собственности, то (ИМХО) на Вас не должно распространяться такое ограничение. На сайте Минюста опубиковано Раъяснение положений новых антикоррупционных законов

Спасибо за ссылку, немного успокоили.

Предприятие частное, просто я раньше продавал комплектующие своему предприятию, вот теперь и думаю, не будет это противозаконно ?
SkrOks
Вопрос : а декларацию подавать нужно было?
VVS
Рано расслабились.

Проект Закону про засади запобігання і протидії корупції в Україні
Перзидент
7487 від 17.12.2010
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webpro...mp;pf3511=39289
Обозначен как срочный, значит скорее всего примут до НГ.
Вот что там для совместителей - привожу полностью:

Стаття 1724. Порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності

Порушення особою встановлених законодавством обмежень щодо зайняття безпосередньо або через інших осіб підприємницькою чи іншою оплачуваною діяльністю (крім викладацької, наукової та творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) –
тягне за собою накладення штрафу від п'ятдесяти до ста двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією отриманої винагороди від підприємницької діяльності чи роботи за сумісництвом.
Порушення особою встановлених законодавством обмежень щодо входження до складу органу управління чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку (крім випадків, коли особа здійснює функції з управління акціями (частками, паями), що належать державі, та представляє інтереси держави в раді товариства (спостережній раді), ревізійній комісії господарського товариства), якщо інше не передбачено законом, –
тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією отриманої винагороди від підприємницької діяльності чи роботи за сумісництвом.
Примітка. Суб'єктом правопорушень у цій статті є особи, зазначені у пункті 1 частини першої статті 4 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції в Україні", за винятком депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад (крім тих, які здійснюють свої повноваження у відповідній раді на постійній основі), членів Вищої ради юстиції (крім тих, які працюють у Вищій раді юстиції на постійній основі), народних засідателів і присяжних.

"Пункті 1 частини першої статті 4" - это ". Особам, зазначеним у пунктах 1-3 частини першої статті 2
", то есть сушим весла и сухари. Если не успеют перед президентским рассмотерть и принять регионовский 7366 проект (а его в планах до НГ я не вижу).

Если раньше можно было уповать на отсутствие статей в ККУ, КуАПП, то теперь эти статьи там очень даже могут появиться. И тогда разъяснение минюста уже станет неактуальным.
И тогда будут наказывать и за просто совместительство - ведь в законе четко приписана категория (включая ЧП-шников совместителей, руководителей предприятий - совместителей) и наказание - штраф и конфискация.
Selena
Верховная Рада отменила все три закона о борьбе с коррупцией, которые должны были вступить в силу с 1 января. Вместо этого депутаты собираются рассмотреть проект президента Виктора Януковича, который он подал в Раду. Его уже включили в повестку дня, но не приняли даже в первом чтении.

Источник: "Сегодня".
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.