Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: РОЗДІЛ V. ПОДАТОК НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Налогообложение > Налог на добавленную стоимость, другие налоги, акцизы и сборы
VaVa
http://www.zakonoproekt.org.ua/novyi-podat..._36082641%D1%83


РОЗДІЛ V. ПОДАТОК НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ -> Стаття 201. Податкова накладна
http://www.zakonoproekt.org.ua/zakon.aspx?...83&iid=5399

Цитата
201.10. Податкова накладна видається платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, на вимогу покупця та є підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.

При здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов’язаний надати покупцю податкову накладну після реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Підтвердженням продавцю про прийняття його податкової накладної та/або розрахунку коригування до Єдиного реєстру податкових накладних є квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі, яка надсилається протягом операційного дня.

Датою та часом надання податкової накладної та/або розрахунку коригування в електронному вигляді до Державної податкової адміністрації України є дата та час, зафіксовані у квитанції.

Якщо надіслані податкові накладні та/або розрахунки коригування сформовано з порушенням вимог, передбачених відповідно пунктом 201.1 статті 201 та/або пунктом 192.1 статті 192 цього Кодексу, протягом операційного дня продавцю надсилається квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі про неприйняття їх в електронному вигляді із зазначенням причин.

Якщо протягом операційного дня не надіслано квитанції про прийняття або неприйняття, така податкова накладна вважається зареєстрованою в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних встановлюється Кабінетом Міністрів України. Покупець має право звіряти дані отриманої податкової накладної на відповідність із даними Єдиного реєстру податкових накладних.

Відсутність факту реєстрації платником податку - продавцем товарів/послуг податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних та порушення порядку заповнення податкової накладної не дає права покупцю на включення сум податку на додану вартість до податкового кредиту та не звільняє продавця від обов’язку включення суми податку на додану вартість, вказаної в податковій накладній, до суми податкових зобов’язань за відповідний звітний період.

Виявлення розбіжностей даних податкової накладної та Єдиного реєстру податкових накладних є підставою для проведення органами державної податкової служби документальної позапланової виїзної перевірки продавця та у відповідних випадках покупця товарів/послуг.



жесть!!!!!!!!! ph34r.gif
yurr808
Цитата(VaVa @ Dec 7 2010, 05:19 PM) *
жесть!!!!!!!!! ph34r.gif

11. Реєстрація податкових накладних платниками податку на додану вартість  продавцями в Єдиному реєстрі податкових накладних запроваджується для платників цього податку, у яких сума податку на додану вартість в одній податковій накладній становить:
понад 1 мільйон гривень  з 1 січня 2011 року;
понад 500 тисяч гривень  з 1 квітня 2011 року;
понад 100 тисяч гривень  з 1 липня 2011 року;
понад 10 тисяч гривень  з 1 січня 2012 року.
Податкова накладна, в якій сума податку на додану вартість не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних.
До платників податку, для яких на дату виписки накладної цим підрозділом не запроваджено обов’язковість реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних, не застосовуються норми абзаців восьмого і дев’ятого пункту 201.10
статті 201 цього Кодексу.
VaVa
а ссылка на это где?
бо шота моцк уже отказывается адекватно воспринимать реальность ph34r.gif
yurr808
Цитата(VaVa @ Dec 7 2010, 05:34 PM) *
а ссылка на это где?
бо шота моцк уже отказывается адекватно воспринимать реальность ph34r.gif

Раздел ХХ ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ
Підрозділ 2. Особливості справляння податку на додану вартість
пункт 11.
yurr808
А вообще не закон, а галиматья, здесь читать, здесь не читать, здесь мы рыбу заворачивали.
И к ней есть еще дополнение З А К О Н У К Р А Ї Н И Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/mai...291736847054940
Там вообще сдуреть можно что куда вносится и с какого и до какого момента действует
VaVa
Цитата(yurr808 @ Dec 7 2010, 05:37 PM) *
Раздел ХХ ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ
Підрозділ 2. Особливості справляння податку на додану вартість
пункт 11.

спасибо большое
а то я уже испугаться успела ph34r.gif
дядя VOVA
Цитата(VaVa @ Dec 7 2010, 10:11 PM) *
а то я уже испугаться успела ph34r.gif

Испугаться ещё прийдётся!!
Симферопольские ребята скинули инфу... по новым тарифам в ГНИ в Крыму
ГНИ - принимать деки по НДС, в которых к уплате в бюджет, стоит сумма не меньше 5% от вала за отчетный период!
А по подоходному - не менее 2% от вала за отчетный период!
Вот это жесть...
VaVa
так это уже давно.... мы уже пуганные ph34r.gif
nvk
Цитата(дядя VOVA @ Dec 10 2010, 12:15 PM) *
Испугаться ещё прийдётся!!
Симферопольские ребята скинули инфу... по новым тарифам в ГНИ в Крыму
ГНИ - принимать деки по НДС, в которых к уплате в бюджет, стоит сумма не меньше 5% от вала за отчетный период!
А по подоходному - не менее 2% от вала за отчетный период!
Вот это жесть...

Это не жесть, а жестяночка! wink.gif Шото больно мало вы тут пишите. "Тарифы" эти существуют давненько. Я с Ялты. тут не меньше 6,5% ндс!!!! А вот подоходный без особых проблем!!!
оля *****
Цитата(дядя VOVA @ Dec 10 2010, 12:15 PM) *
Испугаться ещё прийдётся!!
Симферопольские ребята скинули инфу... по новым тарифам в ГНИ в Крыму
ГНИ - принимать деки по НДС, в которых к уплате в бюджет, стоит сумма не меньше 5% от вала за отчетный период!
А по подоходному - не менее 2% от вала за отчетный период!
Вот это жесть...

У нас (Николаев) уже давным-давно не меньше 5 % по НДС, а лучше больше ))))

сдаюсь по электронке , один квартал были пустые декларации, так мне вообще отключили\заблокировали в налоговой электронную отчетность, пришлось пойти поругаться ))))
Selena
Зміни у застосуванні законодавства з ПДВ, передбачені Податковим кодексом


У Податковому кодексі України передбачені особливості застосування законодавства з питань податку на додану вартість, починаючи з 1 січня 2011 року. Основними відмінностями є:



1. Удосконалення процедури добровільної реєстрації платників податку на додану вартість.

У разі, якщо обсяги оподатковуваних операцій є меншими 300 тисяч гривень, така особа може бути зареєстрованою платником ПДВ, якщо обсяги постачання товарів/послуг іншим платникам податку за останні 12 календарних місяців сукупно становлять не менше 50 відсотків загального обсягу постачання (не було передбачено діючими нормами Закону).

Ці ж умови можуть стати підставою для анулювання реєстрації платника ПДВ за ініціативою податкового органу.

При цьому про анулювання реєстрації платника податку податковий орган зобов’язаний письмово повідомити особу протягом трьох робочих днів після дня анулювання такої реєстрації.

Особи, які перейшли на загальну систему оподаткування зі спрощеної системи оподаткування і не були зареєстровані платниками податку на додану вартість, підлягають обов’язковій реєстрації платниками податку на додану вартість з урахуванням вимог Кодексу. Обсяг оподатковуваних операцій (300 000 гривень) визначається, починаючи з періоду переходу на загальну систему оподаткування.



2. Особа, утворена в результаті реорганізації платника податку (крім особи, утвореної шляхом перетворення), реєструється платником податку як інша новоутворена особа в порядку, визначеному Податковим кодексом, у тому числі у разі, коли до такої особи перейшли обов’язки зі сплати податку у зв’язку з розподілом податкових зобов’язань чи податкового боргу.

При цьому, на відміну від нині діючих норм Закону, у таких платників не виникає зобов’язання нараховувати умовний продаж по таких операціях на залишки товарно-матеріальних цінностей.



3. Вилучено із об’єкта оподаткування консультаційні, інжинірингові, інженерні, юридичні (у тому числі адвокатські), бухгалтерські, аудиторські, актуарні та інші подібні послуги консультаційного характеру, а також послуги з розроблення, постачання та тестування програмного забезпечення, з оброблення даних та надання консультацій з питань інформатизації, надання інформації та інших послуг у сфері інформатизації, у тому числі з використанням комп’ютерних систем.



4. Датою збільшення податкових зобов’язань та податкового кредиту платників податку, що здійснюють постачання/отримання товарів/послуг у межах договорів комісії (консигнації), поруки, доручення, довірчого управління, інших цивільно-правових договорів та без права власності на такі товари/послуги, визначається за загальними правилами, тобто виходячи з правила першої події.

Діючий порядок оподаткування таких операцій залишився тільки по операціях з експорту товарів, згідно з яким право на застосування нульової ставки має комітент.



5. Поряд з операціями з постачання житла (крім операцій з першого постачання новозбудованого житла), з 1 січня 2011 року також звільняються від оподаткування операції з постачання будівельно-монтажних робіт з будівництва доступного житла та житла, що будується за державні кошти.



6. З 1 січня 2014 року передбачено зниження ставки податку на додану вартість до 17 %.

У період з 1 січня 2011 року до 31 грудня 2013 року передбачено застосування ставки податку у розмірі 20 відсотків.



7. Якщо платник податку не включив у відповідному звітному періоді до податкового кредиту суму податку на додану вартість на підставі отриманих податкових накладних, таке право зберігається за ним протягом 365 календарних днів з дати виписки податкової накладної.

Разом з тим передбачено, що податкова накладна є податковим документом і одночасно відображається у податкових зобов’язаннях і реєстрі виданих податкових накладних продавця та реєстрі отриманих податкових накладних покупця.

Платники, які застосовують касовий метод (в умовах Податкового кодексу України це особи, які надають житлово-комунальні послуги), мають право на включення до податкового кредиту сум податку на підставі податкових накладних, отриманих протягом 60 календарних днів з дати списання коштів з банківського рахунка платника податку.

Визначено, що не дає права на віднесення сум податку до податкового кредиту податкова накладна, виписана платником, звільненим від сплати податку за рішенням суду.



8. Передбачено порядок розподілу податкового кредиту між оподатковуваними та неоподатковуваними операціями.

Такий розподіл проводиться протягом усіх звітних періодів поточного року відповідно до частки використання товарів, визначеної за результатами співвідношення оподатковуваних і неоподатковуваних операцій в попередньому календарному році з перерахунком в останньому звітному періоді поточного року.



9. Передбачається запровадження автоматичного бюджетного відшкодування податку на додану вартість платникам, які відповідають одночасно визначеним обов’язковим критеріям (сумлінним платникам) та нарахування пені за несвоєчасне відшкодування таким платникам.



10. Право на застосування квартального звітного періоду мають платники податку на додану вартість, обсяг оподатковуваних операцій яких за 12 останніх послідовних календарних місяців не перевищує 3 000 000 грн. та які мають право на застосування нульової ставки податку на прибуток.



11. Передбачається подальша автоматизація процесів адміністрування податку та електронна звітність:

1) передбачено подання платниками податку на додану вартість разом із податковою звітністю за відповідний звітний період реєстрів виданих і отриманих податкових накладних в електронному вигляді.

2) запроваджується поетапна реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, згідно з яким тільки податкова накладна, зареєстрована в Єдиному реєстрі, є підставою для віднесення сум податку до податкового кредиту.

21 грудня 2010 | Прес-служба ДПА України.
KSENJA
Цікаво ,по 8 п., ящо проводяться тільки оподатковувані за ставкою 20% операції , теж потрібно здавати розрахунок частки ? huh.gif
KSENJA
Інші зміни по ПДВ в ПКУ:
як і раніше , дозволено включати до складу податкового кредиту ( без податкової накладної ) суми ПДВ , підтверджені касовими чеками , але лише на суму не більше 200 грн. за день без ПДВ(п.201.11 ПКУ )
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.