Наказом ДПА України від 30.09.10 №758 внесено зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість та реалізовано норми пункту 8 Закону України від 20.05.10 № 2275-VI “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” щодо анулювання реєстрації платником ПДВ за наявності нових підстав відповідно до змін, що були внесені цим пунктом до пункту 9.8 статті 9 Закону України „Про податок на додану вартість” (підпункти „д”, „е”).

Водночас, наказом удосконалено деякі процедурні питання реєстрації платників ПДВ, у тому числі сільськогосподарських підприємств як суб’єктів спеціального режиму оподаткування, а також існуючі форми документів, у тому числі форми реєстраційної заяви платника податку, рішення податкового органу про анулювання реєстрації.

Що стосується Положення про реєстрацію платників ПДВ, то його викладено у новій редакції відповідно до нових вимог нормопроектувальної техніки, та розміщено на офіційному веб-сайті Державної податкової адміністрації України www.sta.gov.ua (у розділі „Нормативно- правова база”). Обов’язково зазначимо, що у зв’язку із набуттям чинності з 1 січня 2011 року Податковим кодексом зміниться також положення про реєстрацію платників податку на додану вартість. На даний час з проектом нового Положення можна ознайомитись на веб-сайті ДПА України в розділі „Регуляторна політика”.

ПРОЕКТ

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

Н А К А З


http://www.sta.gov.ua/control/publish/arti...mp;cat_id=45661

17 грудня 2010

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

Н А К А З

м. Київ

30.09.2010 № 758


http://www.sta.gov.ua/control/uk/publish/a...p;cat_id=240136