Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Пенсионные взносы за 2010г. можно не платить!
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Пенсионные и другие социальные взносы и сборы
Страницы: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96
Goha2000
На сайте общественной организации Правовий простір опубликована статья Белоцерковской Римы http://pravoprostir.com/z-01-01-2011r-vtra...e-straxuvannya/ Получается, что с 1.01.2011г можно упрощенцам не платить пенсионные взносы за 2010г, так как Законом от 8 липня 2010 року
N 2464-VI наши законодатели из пенсионного законодательства убрали ответственность за неуплату этих взносов?!
Все нижеперечисленные разделы ст 106 с 1го 01 2010г. больше не действуют!



Стаття 106. Відповідальність страхувальників, банків, організацій, що здійснюють виплату і доставку пенсій, та їх посадових осіб

1. У разі виявлення своєчасно не сплачених сум страхових внесків страхувальники зобов'язані самостійно обчислити ці внески і сплатити їх з нарахуванням пені в порядку і розмірах, визначених цією статтею.

2. Суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка) і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

3. Територіальні органи Пенсійного фонду за формою і у строки, визначені правлінням Пенсійного фонду, надсилають страхувальникам, які мають недоїмку, вимогу про її сплату.
Вимога про сплату недоїмки є виконавчим документом.
Протягом десяти робочих днів із дня одержання вимоги про сплату недоїмки страхувальник зобов'язаний сплатити суми недоїмки та суми фінансових санкцій.
Страхувальник у разі незгоди з розрахунком суми недоїмки, зазначеної у вимозі про сплату недоїмки, узгоджує її з органами Пенсійного фонду в порядку, встановленому правлінням Пенсійного фонду, а в разі неузгодження вимоги із органами Пенсійного фонду має право на оскарження вимоги в судовому порядку.
Про оскарження вимоги територіального органу Пенсійного фонду про сплату недоїмки до виконавчої дирекції Пенсійного фонду або в судовому порядку страхувальник зобов'язаний письмово повідомити відповідний територіальний орган Пенсійного фонду протягом трьох робочих днів із дня звернення до виконавчої дирекції Пенсійного фонду чи суду.
Узгодження вимоги територіального органу Пенсійного фонду про сплату недоїмки здійснюється на підставі заяви страхувальника, яка розглядається територіальним органом Пенсійного фонду протягом трьох робочих днів після її отримання, та поданих страхувальником документів, що свідчать про неправильність обчислення сум недоїмки, зазначених у вимозі.
У разі узгодження страхувальником вимоги про сплату недоїмки з територіальним органом Пенсійного фонду цей орган зобов'язаний у строк, визначений для розгляду заяви страхувальника про узгодження вимоги, надіслати йому узгоджену вимогу про сплату недоїмки, а страхувальник зобов'язаний сплатити узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів після отримання узгодженої вимоги.
У разі якщо страхувальник, який одержав вимогу територіального органу Пенсійного фонду про сплату недоїмки і протягом десяти робочих днів після її отримання не сплатив зазначену у вимозі суму недоїмки разом з застосованою до нього фінансовою санкцією, включеної до вимоги, або не узгодив вимогу з відповідним органом Пенсійного фонду, або не оскаржив вимогу в судовому порядку, а також у разі якщо страхувальник узгодив вимогу, але не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів після отримання узгодженої вимоги, відповідний орган Пенсійного фонду звертається в установленому законом порядку і подає вимогу про сплату недоїмки до відповідного підрозділу державної виконавчої служби. У зазначених випадках орган Пенсійного фонду також має право звернутися до суду чи господарського суду з позовом про стягнення недоїмки. У разі звернення органу Пенсійного фонду з позовом про стягнення недоїмки до господарського суду передбачені законодавством заходи досудового врегулювання спорів не застосовуються.

4. Вимога про сплату недоїмки або рішення суду про стягнення недоїмки виконується державною виконавчою службою в порядку, встановленому законом. При цьому в разі наявності у страхувальника одночасно із зобов'язаннями із сплати недоїмки зобов'язань із сплати податків, інших обов'язкових платежів, передбачених законом, або зобов'язань перед іншими кредиторами, у тому числі зобов'язань за іншими рішеннями суду, стягнення недоїмки здійснюється в першу чергу і має пріоритет перед усіма іншими зобов'язаннями та стягненнями (крім зобов'язань щодо виплат заробітної плати (доходу), на які відповідно до цього Закону нараховуються страхові внески, та витрат, пов'язаних з виконанням судових рішень із стягнення недоїмки). Це правило також застосовується в разі стягнення недоїмки за рахунок майна страхувальника, у тому числі майна, що перебуває в податковій заставі, а також у разі стягнення недоїмки із страхувальника, щодо якого порушено справу про банкрутство.

5. За рахунок сум, що надходять від страхувальника або від державної виконавчої служби в рахунок сплати недоїмки, погашаються суми недоїмки, пені та фінансових санкцій у порядку календарної черговості їх виникнення. У разі, коли страхувальник має несплачену недоїмку, пеню та фінансові санкції і здійснює сплату поточних сум страхових внесків, ці суми зараховуються в рахунок сплати недоїмки, пені та фінансових санкцій.

6. Недоїмка не підлягає списанню, у тому числі в разі укладення із страхувальником мирової угоди відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", крім випадків повної ліквідації юридичної особи або смерті фізичної особи, визнання її безвісно відсутньою, оголошення померлою чи недієздатною, щодо яких відсутні особи, які відповідно до цього Закону мають нести зобов'язання із сплати страхових внесків.

7. У разі ліквідації страхувальника або втрати ним з інших причин юридичного статусу платника страхових внесків недоїмка сплачується за рахунок коштів та іншого майна страхувальника. У цьому разі особами, відповідальними за погашення недоїмки, є:
ліквідаційна комісія - стосовно підприємств, установ, організацій, об'єднань громадян, профспілок, політичних партій платників страхових внесків, що ліквідуються;
підприємства, установи, організації, об'єднання громадян, профспілки, політичні партії - стосовно утворених ними філій, представництв, осередків та інших відокремлених підрозділів - платників страхових внесків, що ліквідуються;
солідарно члени колективних та орендних підприємств, сільськогосподарських кооперативів - платників страхових внесків, що ліквідуються.
У разі недостатності коштів та іншого майна у страхувальника для сплати недоїмки особами, які несуть зобов'язання та відповідальність за сплату недоїмки, є:
засновники або учасники підприємства, установи та організації - платника страхових внесків, що ліквідується, якщо згідно із законом вони несуть повну чи додаткову відповідальність за їхніми зобов'язаннями;
підприємства, установи, організації, об'єднання громадян, профспілки, політичні партії - стосовно утворених ними філій, представництв, осередків, інших відокремлених підрозділів - платників страхових внесків, що ліквідуються;
правонаступники страхувальника, що ліквідується.
У разі реорганізації страхувальника зобов'язання із сплати недоїмки покладаються на осіб, до яких відповідно до закону перейшли його права та обов'язки.
Передача платниками страхових внесків своїх обов'язків із сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування третім особам, крім випадків, передбачених законодавством, забороняється.

8. На недоїмку нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсотка суми недоплати за кожний день прострочення платежу.

9. Виконавчі органи Пенсійного фонду застосовують до страхувальників такі фінансові санкції:
1) у разі ухилення страхувальників, зазначених у пунктах 1-5 статті 14 цього Закону, на яких не поширюється дія Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", від взяття на облік або несвоєчасного подання заяви про взяття на облік в територіальних органах Пенсійного фонду накладається штраф у розмірі 10 відсотків суми страхових внесків, які підлягають сплаті за період ухилення від взяття на облік або несвоєчасного подання заяви про взяття на облік, але не менше десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
[Пункт 1 частини дев’ятої статті 106 викладено у новій редакції згідно із Законом України N 3456-IV від 22.02.2006 р.]
2) за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) страхувальниками страхових внесків, у тому числі донарахованих страхувальниками або територіальними органами Пенсійного фонду, накладається штраф залежно від строку затримки платежу в розмірі:
10 відсотків своєчасно не сплачених зазначених сум - у разі затримки їх сплати у строк до 30 календарних днів включно;
20 відсотків зазначених сум - у разі затримки їх сплати у строк до 90 календарних днів включно;
50 відсотків зазначених сум - у разі затримки їх сплати понад 90 календарних днів.
Одночасно на суми своєчасно не сплачених (не перерахованих) страхових внесків і фінансових санкцій нараховується пеня в розмірі 0,1 відсотка зазначених сум коштів, розрахована за кожний день прострочення платежу;
3) за приховування (заниження) страхувальником суми заробітної плати (виплат, доходу), на які нараховуються страхові внески, накладається штраф у розмірі всієї суми прихованої (заниженої) заробітної плати (виплат, доходу), а в разі повторного протягом року такого порушення штраф у триразовому розмірі суми прихованої (заниженої) заробітної плати (виплат, доходу);
4) за донарахування територіальним органом Пенсійного фонду або страхувальником сум своєчасно не обчислених та не сплачених страхових внесків накладається штраф у розмірі 5 відсотків зазначених сум за кожний повний або неповний місяць, за який донараховано ці суми;
5) за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою або подання недостовірних відомостей, що використовуються в системі персоніфікованого обліку та іншої звітності, передбаченої законодавством, до територіальних органів Пенсійного фонду накладається штраф у розмірі 10 відсотків суми страхових внесків, які були сплачені або підлягали сплаті за відповідний звітний період, за кожний повний або неповний місяць затримки подання відомостей, звітності, але не менше десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а в разі повторного протягом року такого порушення - у розмірі 20 відсотків зазначених сум та не менше 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
6) за неведення в установленому порядку обліку сум заробітної плати (виплат, доходу), на які нараховуються страхові внески, відсутність первинних документів про обчислення та сплату страхових внесків накладається штраф у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а в разі повторного протягом року такого порушення - у розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
7) за несплату, неповну або несвоєчасну сплату авансових платежів із страхових внесків, передбачених цим Законом, - штраф у розмірі 50 відсотків сум несплачених або своєчасно не сплачених авансових платежів.
MariVic
Это что-то типа: "они сами себя перехитрили"?
Вот интересно, они об этом знают? или опять будут требовать с тех, кто не отбивается, даже если уже не надо?

Хотя, по идее, платить надо за период, в котором действовал этот закон, значит, все-таки по тем правилам?
simashkevichr
И как это в пенсионном объяснить? smile.gif
ramires
запутався я.... wacko.gif wacko.gif
alklim
Цитата(simashkevichr @ Feb 15 2011, 11:43 AM) *
И как это в пенсионном объяснить? smile.gif

а у нас и письма с пенсионного не было об уплате взносов. Вот отчет пойду сдавать за 2010 г., там и посмотрим как в ПФ к этому отнесутся blink.gif
Goha2000
Цитата(MariVic @ Feb 15 2011, 11:18 AM) *
Это что-то типа: "они сами себя перехитрили"?
Вот интересно, они об этом знают? или опять будут требовать с тех, кто не отбивается, даже если уже не надо?

Хотя, по идее, платить надо за период, в котором действовал этот закон, значит, все-таки по тем правилам?


С этого года пенсионный может применять санкции только за неуплату Единого социального взноса.
У нас в пенсионном спрашивали, те кто заплатил за 2010г.- зачем же мы типа платили если с января
"скасували" все пеню и санкции за неуплату? Пожимают плечами- отвечают: а мы почем знаем?
Goha2000
Вот как сейчас выглядит статья об ответственности в обновленном Законе от9 липня 2003 року
N 1058-IV Про загальнообов'язкове державне
пенсійне страхування


ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ У СФЕРІ ЗАГАЛЬНООБОВ'ЯЗКОВОГО
ДЕРЖАВНОГО ПЕНСІЙНОГО СТРАХУВАННЯ

Стаття 106. Відповідальність страхувальників, банків,
організацій, що здійснюють виплату і доставку
пенсій, та їх посадових осіб


{ Частину першу статті 106 виключено на підставі Закону
N 2464-VI ( 2464-17 ) від 08.07.2010 }


{ Частину другу статті 106 виключено на підставі Закону
N 2464-VI ( 2464-17 ) від 08.07.2010 }


{ Частину третю статті 106 виключено на підставі Закону
N 2464-VI ( 2464-17 ) від 08.07.2010 }


{ Частину четверту статті 106 виключено на підставі Закону
N 2464-VI ( 2464-17 ) від 08.07.2010 }


{ Частину п'яту статті 106 виключено на підставі Закону
N 2464-VI ( 2464-17 ) від 08.07.2010 }


{ Частину шосту статті 106 виключено на підставі Закону
N 2464-VI ( 2464-17 ) від 08.07.2010 }


{ Частину сьому статті 106 виключено на підставі Закону
N 2464-VI ( 2464-17 ) від 08.07.2010 }


{ Частину восьму статті 106 виключено на підставі Закону
N 2464-VI ( 2464-17 ) від 08.07.2010 }


{ Частину дев'яту статті 106 виключено на підставі Закону
N 2464-VI ( 2464-17 ) від 08.07.2010 }


10. Виконавчі органи Пенсійного фонду застосовують до банків
такі фінансові санкції:

Осталась только ответственность банков и пенсионного фонда
за несвоевременное начисление перечисление и уплату пенсий.
Goha2000
Админ что за косяки ? Люди читают, пишут ответы, а счетчик просмотров стоит на месте!
KAMIKAZE
официальный сайт
http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/mai...mp;nreg=1058-15
Goha2000
В первом сообщении скопировал не все "скасовані"
части ст 106, вікладіваю 8 и 9ю, которые то же не действуют:

8. На недоїмку нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсотка суми недоплати за кожний день прострочення платежу.

9. Виконавчі органи Пенсійного фонду застосовують до страхувальників такі фінансові санкції:

1) у разі ухилення страхувальників від реєстрації або несвоєчасної реєстрації в територіальних органах Пенсійного фонду накладається штраф у розмірі 10 відсотків суми страхових внесків, які підлягають сплаті за період ухилення від реєстрації або несвоєчасної реєстрації, але не менше десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

2) за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату

(несвоєчасне перерахування) страхувальниками страхових внесків, у тому числі донарахованих страхувальниками або територіальними органами Пенсійного фонду, накладається штраф залежно від строку затримки платежу в розмірі:

10 відсотків своєчасно не сплачених зазначених сум - у разі затримки їх сплати у строк до 30 календарних днів включно;

20 відсотків зазначених сум - у разі затримки їх сплати у строк до 90 календарних днів включно;

50 відсотків зазначених сум - у разі затримки їх сплати понад 90 календарних днів.

Одночасно на суми своєчасно не сплачених (не перерахованих)

страхових внесків і фінансових санкцій нараховується пеня в розмірі 0,1 відсотка зазначених сум коштів, розрахована за кожний день прострочення платежу;

3) за приховування (заниження) страхувальником суми заробітної плати (виплат, доходу), на які нараховуються страхові внески, накладається штраф у розмірі всієї суми прихованої

(заниженої) заробітної плати (виплат, доходу), а в разі повторного протягом року такого порушення - штраф у триразовому розмірі суми прихованої (заниженої) заробітної плати (виплат, доходу);

4) за донарахування територіальним органом Пенсійного фонду або страхувальником сум своєчасно не обчислених та не сплачених страхових внесків накладається штраф у розмірі 5 відсотків зазначених сум за кожний повний або неповний місяць, за який донараховано ці суми;

5) за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою або подання недостовірних відомостей, що використовуються в системі персоніфікованого обліку та іншої звітності, передбаченої законодавством, до територіальних органів Пенсійного фонду накладається штраф у розмірі 10 відсотків суми страхових внесків, які були сплачені або підлягали сплаті за відповідний звітний період, за кожний повний або неповний місяць затримки подання відомостей, звітності, але не менше десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а в разі повторного протягом року такого порушення - у розмірі 20 відсотків зазначених сум та не менше 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

6) за неведення в установленому порядку обліку сум заробітної плати (виплат, доходу), на які нараховуються страхові внески, відсутність первинних документів про обчислення та сплату страхових внесків накладається штраф у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а в разі повторного протягом року такого порушення - у розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

7) за несплату, неповну або несвоєчасну сплату авансових платежів із страхових внесків, передбачених цим Законом, - штраф у розмірі 50 відсотків сум несплачених або своєчасно не сплачених авансових платежів.

Весь этот бред теперь не действует!
SanSanich
А вот интересно. Если закон действовал в 2010 году, но его отменили в 2011. И вот если ты его в 2010 году нарушил, то ты виноват или не виноват? smile.gif

Я к тому, будет ли ответственность по нарушениям 2010 года?
ramires
Ура!!! А як бути? Тобто одним законом потрібно платити внески, але якщо не платиш, то другим законом відповідальності немає??? wink.gif
Goha2000
Цитата(ramires @ Feb 15 2011, 05:55 PM) *
Ура!!! А як бути? Тобто одним законом потрібно платити внески, але якщо не платиш, то другим законом відповідальності немає??? wink.gif


Тема касается только тех кто не платил в 2010г.
Сегодня этих неплательщиков нельзя привлечь к ответственности!
Для того что бы привлечь к ответственности, руководитель соответствующего пенсионного
фонда( городского, районного и т.д.) должен в решении о наложении
штрафа либо взыскании пени, указать , на основании какой статьи закона
он выносит это решение! А соответствующие статьи исключили-
их с нового года не существует.
KAMIKAZE
А что в 2011, платить нужно? Законы посносили )) ведь
Goha2000
Цитата(KAMIKAZE @ Feb 15 2011, 07:08 PM) *
А что в 2011, платить нужно? Законы посносили )) ведь

За 2011 платить надо- в Закон Про збір та облік єдиного внеску
на загальнообов'язкове державне соціальне страхування
внесли почти все те же пункты , которые исключили
в Законе Про загальнообов'язкове державне
пенсійне страхування .
Хотя если соблюдать законодательство, то получается что закон про ЕСВ
должен вступать в силу с 1.01.2012г. Обоснование здесь:
http://pravoprostir.com/vstanovlennya-i-sk...atkiv-i-zboriv/
maks_84
Цитата(Goha2000 @ Feb 15 2011, 04:34 PM) *
В первом сообщении скопировал не все "скасовані"
части ст 106, вікладіваю 8 и 9ю, которые то же не действуют:

8. На недоїмку нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсотка суми недоплати за кожний день прострочення платежу.

9. Виконавчі органи Пенсійного фонду застосовують до страхувальників такі фінансові санкції:

1) у разі ухилення страхувальників від реєстрації або несвоєчасної реєстрації в територіальних органах Пенсійного фонду накладається штраф у розмірі 10 відсотків суми страхових внесків, які підлягають сплаті за період ухилення від реєстрації або несвоєчасної реєстрації, але не менше десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

2) за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату

(несвоєчасне перерахування) страхувальниками страхових внесків, у тому числі донарахованих страхувальниками або територіальними органами Пенсійного фонду, накладається штраф залежно від строку затримки платежу в розмірі:

10 відсотків своєчасно не сплачених зазначених сум - у разі затримки їх сплати у строк до 30 календарних днів включно;

20 відсотків зазначених сум - у разі затримки їх сплати у строк до 90 календарних днів включно;

50 відсотків зазначених сум - у разі затримки їх сплати понад 90 календарних днів.

Одночасно на суми своєчасно не сплачених (не перерахованих)

страхових внесків і фінансових санкцій нараховується пеня в розмірі 0,1 відсотка зазначених сум коштів, розрахована за кожний день прострочення платежу;

3) за приховування (заниження) страхувальником суми заробітної плати (виплат, доходу), на які нараховуються страхові внески, накладається штраф у розмірі всієї суми прихованої

(заниженої) заробітної плати (виплат, доходу), а в разі повторного протягом року такого порушення - штраф у триразовому розмірі суми прихованої (заниженої) заробітної плати (виплат, доходу);

4) за донарахування територіальним органом Пенсійного фонду або страхувальником сум своєчасно не обчислених та не сплачених страхових внесків накладається штраф у розмірі 5 відсотків зазначених сум за кожний повний або неповний місяць, за який донараховано ці суми;

5) за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою або подання недостовірних відомостей, що використовуються в системі персоніфікованого обліку та іншої звітності, передбаченої законодавством, до територіальних органів Пенсійного фонду накладається штраф у розмірі 10 відсотків суми страхових внесків, які були сплачені або підлягали сплаті за відповідний звітний період, за кожний повний або неповний місяць затримки подання відомостей, звітності, але не менше десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а в разі повторного протягом року такого порушення - у розмірі 20 відсотків зазначених сум та не менше 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

6) за неведення в установленому порядку обліку сум заробітної плати (виплат, доходу), на які нараховуються страхові внески, відсутність первинних документів про обчислення та сплату страхових внесків накладається штраф у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а в разі повторного протягом року такого порушення - у розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

7) за несплату, неповну або несвоєчасну сплату авансових платежів із страхових внесків, передбачених цим Законом, - штраф у розмірі 50 відсотків сум несплачених або своєчасно не сплачених авансових платежів.

Весь этот бред теперь не действует!



это все - чтение закона кусками, как типа: тетка приходит закрываться, но за 10 лет ни разу не сдавала отчетов, штрафую ее - за каждый пропущенный отчетный период с 2004 года по 170грн. а она заявляет, что новым законом исключается ст 106 старого закона и что я не имею права ее штрафавать. но это то она вычитала , а то что перед этим - не читала. А там сказано - все санкции вынесенные за нарушения до 01.01.2011г. - обязательны. и это исключение касается только новой системы единого взноса, для которого совсем другие санкции. 106 не действует только на нарушения после 01.01.2011
18:32


й) частини першу – дев'яту статті 106 виключити;
Стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування відповідно до законодавства, що діяло па момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій. Погашення заборгованості з використанням коштів, що надходять у рахунок сплати єдиного внеску, забороняється


вот что мне прислал знакомый из ПФ Луганск ТО ПИШЕТ ПЛАТИТЬ НУЖНО!
Goha2000
[quote name='maks_84' date='Feb 15 2011, 07:18 PM' post='75798']
это все - чтение закона кусками, как типа: тетка приходит закрываться, но за 10 лет ни разу не сдавала отчетов, штрафую ее - за каждый пропущенный отчетный период с 2004 года по 170грн. а она заявляет, что новым законом исключается ст 106 старого закона и что я не имею права ее штрафавать. но это то она вычитала , а то что перед этим - не читала. А там сказано - все санкции вынесенные за нарушения до 01.01.2011г. - обязательны. и это исключение касается только новой системы единого взноса, для которого совсем другие санкции. 106 не действует только на нарушения после 01.01.2011
18:32


й) частини першу – дев'яту статті 106 виключити;
Стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування відповідно до законодавства, що діяло па момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій. Погашення заборгованості з використанням коштів, що надходять у рахунок сплати єдиного внеску, забороняється


Так вы сами прочитайте на что ссылается Ваш знакомый:та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків

Разговор как раз и идет о том что санкции должны были быть начислены до 1 января 2011г
а если их не успели начислить до указанного срока то все, поезд ушел- теперь при
начислении нет этих пунктов на которые можно ссылаться!
maks_84
Вопрос следующий я прихожу в ПФ, сдавать отчет за 2010 год, ПФ мне - плати все задолжности т.н. доплаты за 2 квартала иначе не примем отчет, я им - так закон уже другой (а по старому выше описано - что им шиш достается) ПФ - тогда иди гуляй дальше....Вопрос к опытным что делать? Как сдать этот чертов отчет?
Goha2000
Цитата(maks_84 @ Feb 15 2011, 08:34 PM) *
Вопрос следующий я прихожу в ПФ, сдавать отчет за 2010 год, ПФ мне - плати все задолжности т.н. доплаты за 2 квартала иначе не примем отчет, я им - так закон уже другой (а по старому выше описано - что им шиш достается) ПФ - тогда иди гуляй дальше....Вопрос к опытным что делать? Как сдать этот чертов отчет?

Отчет сдаете в таком случае по почте! Опыт имеется!
Кстати и отчет теперь упрощенцам за прошлый год можно не сдавать - теперь нет за это никаких санкций!
expeditor
Я доплатила за 2010 за 15 дней июня , т.е. со дня действия закона, и дальше полностью. Теперь требуют доплатить за пол-июля, не принимают отчет. Подскажите текст письма в ПФ, ссылку, что я имею право платить сколько хочу.
Goha2000
Цитата(expeditor @ Feb 16 2011, 01:21 AM) *
Я доплатила за 2010 за 15 дней июня , т.е. со дня действия закона, и дальше полностью. Теперь требуют доплатить за пол-июля, не принимают отчет. Подскажите текст письма в ПФ, ссылку, что я имею право платить сколько хочу.

Более полную информацию найдете здесь:Жми сюда!
http://pravoprostir.com/ostannij-cu%d2%91c...sebe-vladoyu-2/
Goha2000
Есть еще такой абзац в Законе:

На період до повного стягнення заборгованості із сплати
страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового
державного соціального страхування та сум штрафних санкцій,
нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в
тому числі нарахованих внесків, строк сплати яких на 1 січня
2011 року не настав, та відповідних штрафних санкцій за фондами
загальнообов'язкового державного соціального страхування
зберігаються повноваження щодо контролю за правильністю
нарахування, своєчасністю сплати страхових внесків, застосування
фінансових санкцій, якими вони були наділені до набрання чинності
цим Законом.

Просьба юристам давайте разберем каким образом ПФ может использовать эту
зацепку, если полномочия остались, а как их реализовать ? на какие
статьи закона ссылаться? На те которые уже не действуют?

Конституция Украины
Стаття 58. Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.
{ Офіційне тлумачення чистини першої статті 58 див. в Рішенні Конституційного Суду N 1-рп/99 від 09.02.99 }

maks_84
Т.е. даже если при личной подачи отчета за 2010 год ПФ скажут - доплачивай, я скажу нет т.к. нет уже нормы, ПФ не сможет ничего сделать и сослаться некуда т.к. нормы отменены? Правильно понято?
maks_84
Цитата(Goha2000 @ Feb 16 2011, 06:58 AM) *
Есть еще такой абзац в Законе:

На період до повного стягнення заборгованості із сплати
страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового
державного соціального страхування та сум штрафних санкцій,
нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в
тому числі нарахованих внесків, строк сплати яких на 1 січня
2011 року не настав, та відповідних штрафних санкцій за фондами
загальнообов'язкового державного соціального страхування
зберігаються повноваження щодо контролю за правильністю
нарахування, своєчасністю сплати страхових внесків, застосування
фінансових санкцій, якими вони були наділені до набрання чинності
цим Законом.

Просьба юристам давайте разберем каким образом ПФ может использовать эту
зацепку, если полномочия остались, а как их реализовать ? на какие
статьи закона ссылаться? На те которые уже не действуют?



да юристы просим помощи! помогите!
nostromo
Цитата(Goha2000 @ Feb 15 2011, 07:31 PM) *
Цитата(maks_84 @ Feb 15 2011, 07:18 PM) *

...
Стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування відповідно до законодавства, що діяло па момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій. Погашення заборгованості з використанням коштів, що надходять у рахунок сплати єдиного внеску, забороняється


Так вы сами прочитайте на что ссылается Ваш знакомый:та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків

Разговор как раз и идет о том что санкции должны были быть начислены до 1 января 2011г
а если их не успели начислить до указанного срока то все, поезд ушел- теперь при
начислении нет этих пунктов на которые можно ссылаться!


Нарахованих та/ або несплачених... Або несплачених. Т.е не только нарахованих, а и тех, которые плательщик должен был сам нарахувать и потом сплатить в 2010 году. Заковыка в "або". Звучит так - если суммы не сплачены до 01.01.2011, то стягать заборгованность видповидно до законодательства на момент образования задолженности.
Если доказательно будет не так - буду только рад. Но если доказательно.
Хохлушка
Заплатить нужно за 2010 год до 1 апреля 2011.После этого дня и нарахуют штрафные.До 1 апреля и не может быть никаких штрафных.
vedmo4ka
ГНАУ изменила свой подход к применению 1-гривневого штрафа
Справочная
Кодекс законов о труде Украины от 10.12.71 г. № 322-VIII
Закон Украины от 09.07.2003 г. №1058-IV «Об общеобязательном государственном пенсионном страховании»
Закон Украины от 26.06.97 г. № 400/97-ВР «О сборе на обязательное государственное пенсионное страхование»
Заява про застосування податкової соціальної пільги (зразок форми розроблено редакцією газети «Податки та бухгалтерський облік») (*pdf, 51 КБ)
Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб за звітний (податковий) період, у якому виявлено помилку (затверджен наказом ДПАУ від 31.01.2011 р. № 58) (*pdf, 69 КБ)
Податкова декларація з податку на доходи фізичних осіб (затверджена наказом ДПАУ від 31.01.2011 р. № 58) (*pdf, 90 КБ)
15 февраля 2011 г.

ГНАУ в письме от 03.02.2011 г. 2963/7/10-1017/302 настаивает на том, что за нарушения, допущенные до 01.01.2011 г., но выявленные после этой даты, применяются санкции, предусмотренные уже Налоговым кодексом Украины, а не Законом Украины «О порядке погашения обязательств плательщиков налогов перед бюджетами и государственными целевыми фондами» от 21.12.2000 г. № 2181-III.

Второй немаловажный вывод, следующий из данного письма, — штраф в размере 1 грн. применяется за нарушения, которые допущены в период с 1 января по 30 июня 2011 года и связаны исключительно с исчислением налоговых обязательств.

Следует отметить, что такой вывод не основан на предписаниях Налогового кодекса Украины, однако, судя по всему, именно из таких предпосылок будут исходить налоговики на местах.
Письмо ГНАУ от 31.12.2010 г. № 29429/7/10-1017/5190, в котором налоговики разъясняли, что штрафная санкция в размере не более 1 гривни применяется за любое нарушение налогового законодательства, совершенное в период с 1 января по 30 июня 2011 года, считается отозванным
Goha2000
Цитата(nostromo @ Feb 16 2011, 09:36 AM) *
Нарахованих та/ або несплачених... Або несплачених. Т.е не только нарахованих, а и тех, которые плательщик должен был сам нарахувать и потом сплатить в 2010 году. Заковыка в "або". Звучит так - если суммы не сплачены до 01.01.2011, то стягать заборгованность видповидно до законодательства на момент образования задолженности.
Если доказательно будет не так - буду только рад. Но если доказательно.


Разговор идет исключительно о штрафных санкциях, а не о задолженности по пенсионным взносам.
Как можно самому начислить и уплатить штрафные санкции?
Goha2000
Для предпринимателей кому уже пришли с пенсионного фонда требования об оплате долга
можно воспользоваться готовыми документами для обжалования-
http://pravoprostir.com/do-okruzhnogo-admi...rativnogo-sudu/
Домогосподарка
Цитата(SanSanich @ Feb 15 2011, 05:54 PM) *
А вот интересно. Если закон действовал в 2010 году, но его отменили в 2011. И вот если ты его в 2010 году нарушил, то ты виноват или не виноват? smile.gif

Я к тому, будет ли ответственность по нарушениям 2010 года?

Я сьогодні з ПФ: в ході планової перевірки за 2005-10р мені нараховують штрафну санкцію в сумі до 6 тис за ось за яке "порушення" - дата виплати зарплати не співпадає з днем перерахування пенсійного внеску 33.2%, тр штр санкція 50% від суми платежу. Я керувалася тим, що внески треба сплатити не пізніше 20 числа, а перевіряюча посилається на інше. Що ви мені порадите?
Ирина М
Цитата(Goha2000 @ Feb 15 2011, 09:36 PM) *
Отчет сдаете в таком случае по почте! Опыт имеется!
Кстати и отчет теперь упрощенцам за прошлый год можно не сдавать - теперь нет за это никаких санкций!


Не вводите людей в заблуждение. К отчету необходимо сдать еще и персонификацию с ярлыком-распиской,
и инспектор ПФ не будет бегать в отдел персонификации и сдавать за предпринимателя его отчет.
А в базу данных вносится инфа именно с отдела персонификации.
Ему просто не защитают персонификацию, и чел будет иметь еще больший головняк.
Goha2000
Цитата(Домогосподарка @ Feb 17 2011, 08:24 PM) *
Я сьогодні з ПФ: в ході планової перевірки за 2005-10р мені нараховують штрафну санкцію в сумі до 6 тис за ось за яке "порушення" - дата виплати зарплати не співпадає з днем перерахування пенсійного внеску 33.2%, тр штр санкція 50% від суми платежу. Я керувалася тим, що внески треба сплатити не пізніше 20 числа, а перевіряюча посилається на інше. Що ви мені порадите?


Распечатайте Закон от9 липня 2003 року
N 1058-IV Про загальнообов'язкове державне
пенсійне страхування с сайта ВР и попросите пусть покажут те статьи на которые они ссылаются.
Goha2000
Цитата(Ирина М @ Feb 17 2011, 09:04 PM) *
Не вводите людей в заблуждение. К отчету необходимо сдать еще и персонификацию с ярлыком-распиской,
и инспектор ПФ не будет бегать в отдел персонификации и сдавать за предпринимателя его отчет.
А в базу данных вносится инфа именно с отдела персонификации.
Ему просто не защитают персонификацию, и чел будет иметь еще больший головняк.


Я именно отчет - персонификацию сдавал по почте за 2009г.
проблем не было.
КЛЕР
ПФ теперь требует однозначно (на это даже докУмент сваяли), чтобы ФОПы отчеты сдавали ЛИЧНО. Варианты доверенность и почта НЕ ПРОХОДЯТ.
Goha2000
Цитата(КЛЕР @ Feb 18 2011, 09:38 AM) *
ПФ теперь требует однозначно (на это даже докУмент сваяли), чтобы ФОПы отчеты сдавали ЛИЧНО. Варианты доверенность и почта НЕ ПРОХОДЯТ.

Что за документ и имеет ли он юридическую силу?
natabc
[quote name='MariVic' date='Feb 15 2011, 11:18 AM' post='75722']
Это что-то типа: "они сами себя перехитрили"?
Вот интересно, они об этом знают? или опять будут требовать с тех, кто не отбивается, даже если уже не надо?

Хотя, по идее, платить надо за период, в котором действовал этот закон, значит, все-таки по тем правилам?
Совершенно верно, если закон действовал в этот период времени, то обязаны платить, тем более надо было за 2010 до 20 января уплатить, но если сдавать отчет, то у Вас не примут без про платы.
natabc
[quote name='Goha2000' date='Feb 18 2011, 09:46 AM' post='76169']
Что за документ и имеет ли он юридическую силу?
Только нарочным и по почте отчет не примут даже с уведомлением или в электронном виде,
Goha2000
[

Хотя, по идее, платить надо за период, в котором действовал этот закон, значит, все-таки по тем правилам?
Совершенно верно, если закон действовал в этот период времени, то обязаны платить, тем более надо было за 2010 до 20 января уплатить, но если сдавать отчет, то у Вас не примут без про платы.

[/quote]

В соседней теме люди писали что уже сдали персонификацию без всяких доплат!
почитайте "Как сдавать отчеты в пенсионный и сколько надо платить за 2010г?"
Goha2000


Только нарочным и по почте отчет не примут даже с уведомлением или в электронном виде,
[/quote]
На основании чего не примут по почте ? Все утверждают, но ни кто не может подтвердить
каким нормативным документом вводятся такие ограничения? Третий раз говорю,
что сдавал по почте персонификацию- все нормально!
natabc
[quote name='Goha2000' date='Feb 18 2011, 03:53 PM' post='76246']
[

Хотя, по идее, платить надо за период, в котором действовал этот закон, значит, все-таки по тем правилам?
Совершенно верно, если закон действовал в этот период времени, то обязаны платить, тем более надо было за 2010 до 20 января уплатить, но если сдавать отчет, то у Вас не примут без про платы.



В соседней теме люди писали что уже сдали персонификацию без всяких доплат!
почитайте "Как сдавать отчеты в пенсионный и сколько надо платить за 2010г?"
Я не знаю как сдавали, но в Белой Церкви я сдать без доплаты не могу,т.к. не принимают.
natabc
Цитата(Goha2000 @ Feb 18 2011, 03:59 PM) *
Только нарочным и по почте отчет не примут даже с уведомлением или в электронном виде,

На основании чего не примут по почте ? Все утверждают, но ни кто не может подтвердить
каким нормативным документом вводятся такие ограничения? Третий раз говорю,
что сдавал по почте персонификацию- все нормально!

ПЕНСИОННЫЙ ФОНД УКРАИНЫ ПИСЬМО от 23.09.2010 г. N 16598/05-20 и в газете ЧП №2 за январь2011 на стр.19 где четко написано, что на бумажных носителях или в эл. виде, но спасибо попробую.
Goha2000
Цитата(natabc @ Feb 18 2011, 04:29 PM) *
ПЕНСИОННЫЙ ФОНД УКРАИНЫ ПИСЬМО от 23.09.2010 г. N 16598/05-20 и в газете ЧП №2 за январь2011 на стр.19 где четко написано, что на бумажных носителях или в эл. виде, но спасибо попробую.


В указанном письме речь идет об отчетности в электронном виде и упоминается отчетность на бумажных носителях.
Но ни слова нет об отправке бумажных носителей по почте.
22nikolay
Цитата(КЛЕР @ Feb 18 2011, 09:38 AM) *
ПФ теперь требует однозначно (на это даже докУмент сваяли), чтобы ФОПы отчеты сдавали ЛИЧНО. Варианты доверенность и почта НЕ ПРОХОДЯТ.


По почте, заказным с уведомлением лично я здал в ПФУ г. Конотоп 17 февраля 2011 г., за 2010 года как ЕН.
В конверт уложите ярлык = это Додаток № 5 (Перелік таблиць звіту) и Таблица № 2 до Додатку № 5.
Для правильности заполнения, сходил в ПФУ и на стенде с образца все переписал.
Всем удачи!!!!!!!!!
Goha2000
Цитата(22nikolay @ Feb 18 2011, 08:32 PM) *
По почте, заказным с уведомлением лично я здал в ПФУ г. Конотоп 17 февраля 2011 г., за 2010 года как ЕН.
В конверт уложите ярлык = это Додаток № 5 (Перелік таблиць звіту) и Таблица № 2 до Додатку № 5.
Для правильности заполнения, сходил в ПФУ и на стенде с образца все переписал.
Всем удачи!!!!!!!!!

Отлично! Вот Вам образец реального подхода к делу. а не теоретических измышлений можно- нельзя!
Jane-Jane
Цитата(Домогосподарка @ Feb 17 2011, 08:24 PM) *
Я сьогодні з ПФ: в ході планової перевірки за 2005-10р мені нараховують штрафну санкцію в сумі до 6 тис за ось за яке "порушення" - дата виплати зарплати не співпадає з днем перерахування пенсійного внеску 33.2%, тр штр санкція 50% від суми платежу. Я керувалася тим, що внески треба сплатити не пізніше 20 числа, а перевіряюча посилається на інше. Що ви мені порадите?

переделать ведомости по выплате зарплаты можете? И поставить то число, которым платились взносы в ПФ... Ну и проверяющему что-то...
Goha2000
Цитата(Домогосподарка @ Feb 17 2011, 08:24 PM) *
Я сьогодні з ПФ: в ході планової перевірки за 2005-10р мені нараховують штрафну санкцію в сумі до 6 тис за ось за яке "порушення" - дата виплати зарплати не співпадає з днем перерахування пенсійного внеску 33.2%, тр штр санкція 50% від суми платежу. Я керувалася тим, що внески треба сплатити не пізніше 20 числа, а перевіряюча посилається на інше. Що ви мені порадите?


Вас явно хотят развести ! Даже если пользоваться старыми нормами закона ( которые отменили с 1.01.2011) по получается
за такое нарушение 10% причем только за дни просрочки но ни как не 50%! Допустим Вы выплатили зарплату 5го числа, а страховые взносы
заплатили 20го, то санкции должны расчитывать так: допустим платеж 100грн.
От 100грн берем 10% = 10грн плюс пеня за 15 дней по 0.1% = 1.5%
Итого 10грн + 1,5= 11,5грн.

2) за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) страхувальниками страхових внесків, у тому числі донарахованих страхувальниками або територіальними органами Пенсійного фонду, накладається штраф залежно від строку затримки платежу в розмірі:
10 відсотків своєчасно не сплачених зазначених сум - у разі затримки їх сплати у строк до 30 календарних днів включно;
20 відсотків зазначених сум - у разі затримки їх сплати у строк до 90 календарних днів включно;
50 відсотків зазначених сум - у разі затримки їх сплати понад 90 календарних днів.
Одночасно на суми своєчасно не сплачених (не перерахованих) страхових внесків і фінансових санкцій нараховується пеня в розмірі 0,1 відсотка зазначених сум коштів, розрахована за кожний день прострочення платежу;

Почитайте сами З А К О Н У К Р А Ї Н И Про загальнообов'язкове державне
пенсійне страхування http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1058-15
Стаття 20. Обчислення та сплата страхових внесків
6. Страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески,
нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж
через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Базовим звітним періодом є:

для страхувальників, зазначених у пунктах 1, 2, 4 статті 14
цього Закону, - календарний місяць; ( Абзац третій частини шостої
статті 20 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2505-IV
( 2505-15 ) від 25.03.2005 )

для страхувальників, зазначених у пункті 5 статті 14 цього
Закону, - квартал.

При цьому в разі здійснення протягом базового звітного
періоду виплат (виплати доходу), на які відповідно до цього Закону
нараховуються страхові внески, страхувальники одночасно з видачею
зазначених сум зобов'язані сплачувати авансові платежі у вигляді
сум страхових внесків, що підлягають нарахуванню на зазначені
виплати (дохід).

Еще совет: не подписывайте ни каких актов , протоколов, постановлений
без консультации с юристами!
Помните Вы имеете право на юридическую помощь с момента первого контакта
с представителями контролирующих органов!
Если настаивают что либо подписать вежливо откажитесь- попросите копии
документов для консультации с юристами.
Miss
Цитата(22nikolay @ Feb 18 2011, 08:32 PM) *
По почте, заказным с уведомлением лично я здал в ПФУ г. Конотоп 17 февраля 2011 г., за 2010 года как ЕН.
В конверт уложите ярлык = это Додаток № 5 (Перелік таблиць звіту) и Таблица № 2 до Додатку № 5.
Для правильности заполнения, сходил в ПФУ и на стенде с образца все переписал.
Всем удачи!!!!!!!!!

Подскажите пожалуйста как Вы заполняли и какие цифры писали в Табл.2 до Додатку № 5 - 3-ю и 5-ю колонки соответственно учитывая приписку сверху таблицы:
відповідно до пункту 4 частини 8 Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” сплачував страхові внески у розмірі

Таблиця 2. Нарахування внесків .....

И еще вопрос - номер реєстрації платника - это что и где его брать? может я просто не понимаю о чем речь sad.gif
И последний вопрос: что кроме перечня таблиц додатка 5 и табл 2 додатка 5 необходимо вложить в пакет документов чтобы сдать полноценный отчет?
Спасибо!
Miss
Если кто-то разобрался с законом подскажите один момент:
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування
Розділ II. ПЛАТНИКИ ЄДИНОГО ВНЕСКУ, IX ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ
Стаття 4. Платники єдиного внеску
И уже в самом конце данной статьи есть пункт:2. Платники єдиного внеску, зазначені у пунктах 2 – 4 частини першої цієї статті, є застрахованими особами відповідно до законодавства про загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Что это значит? И не означает ли это что платить за 3-й и 4-й квартал прийдется? Или я что-то путаю?
maks_84
Goha2000 полностью 7ст "прикинцевых положень" дочитайте :


На період до повного стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі нарахованих внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, та відповідних штрафних санкцій за фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування зберігаються повноваження щодо:
- контролю за правильністю нарахування, своєчасністю сплати страхових внесків,
- застосування фінансових санкцій, якими вони були наділені до набрання чинності цим Законом

написано, конечно, как и все наше законодательство - по-идиотски, но пока суд считает это достаточным основанием для отклонения исков к ПФУ

Жду вашего ответа для выяснения истины...
Goha2000
В 22м сообщении я поднимал этот вопрос, давайте обсудим еше раз.
Полномочия как бы сохранили, но:
1) Зачем было убирать из закона эти санкции если они хотели их сохранить?
2) Как практически можно реализовать санкции по процедуре -
проводят проверку, составляют акт выявленных нарушений и затем руководитель ПФУ
выносит РЕШЕНИЕ о наложении санкций, в котором нужно указать какую статью закона,
какой пункт действующего закона, нарушил предприниматель. И что они будут
писать несуществующие с 1го января статьи? Хотя конечно у нас могут что угодно.
Если у Вас есть возможность, выложите сканы решений вынесенных в этом году
по данному вопросу- обсудим.
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.