Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Семейный магазин - Договор аренды
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Налогообложение > Упрощенная система налогообложения
Страницы: 1, 2
Galia-ua
Всем доброго времени суток!
Спасибо огромное за Ваш сайт!
Свидетельство на право собственности на магазин, выведенный в нежилой фонд, оформлен на мужа. Покупка помещения и его реконструкция проводились во время нашего брака, т.е. я, как супруга, являюсь его совладельцем. Необходимо ли мне при этом каким-либо образом оформлять аренду торгового помещения у мужа, если я буду осуществлять в этом помещении торговую деятельность (розничный магазин продтоваров), или, учитывая фактическое совместное владение помещением, Договор аренды мне, как предпринимателю на едином налоге, не нужен?
В Налоговой сказали, что нужен… да и в СЭС требуют… Неужели супруга должна платить мужу за аренду? Можно ли его сделать на бесплатной основе? Какие еще варианты возможны, чтобы минимизировать затраты?
Всем спасибо!!!
С уважением,
Галина

VOA
Я уже Джейн-Джейн писала, что семейное имущество в хоз.деятельности регулируется ХКУ и НКУ, а не ГКУ в случае, если хотя бы одна сторона СХД.
Сейчас это подтвердил юрист на главной странице ЧП в конференции об использовании имущества семьи в хоз.деятельности. Просмотрите - там много интересного.
Jane-Jane
Цитата(VOA @ Aug 10 2011, 05:14 PM) *
Я уже Джейн-Джейн писала, что семейное имущество в хоз.деятельности регулируется ХКУ и НКУ, а не ГКУ в случае, если хотя бы одна сторона СХД.

Да? Не помню, чтобы меня интересовали вопросы семейного имущества...
Елена
Много ответов юриста по использованию семейного имущества в бизнесе здесь: http://www.chp.com.ua/index.php?option=com...5&Itemid=41
Alexander2007
Цитата(Galia-ua @ Aug 10 2011, 01:43 PM) *
Спасибо огромное за Ваш сайт!
Свидетельство на право собственности на магазин, выведенный в нежилой фонд, оформлен на мужа. Покупка помещения и его реконструкция проводились во время нашего брака, т.е. я, как супруга, являюсь его совладельцем. Необходимо ли мне при этом каким-либо образом оформлять аренду торгового помещения у мужа, если я буду осуществлять в этом помещении торговую деятельность (розничный магазин продтоваров), или, учитывая фактическое совместное владение помещением, Договор аренды мне, как предпринимателю на едином налоге, не нужен?
В Налоговой сказали, что нужен… да и в СЭС требуют… Неужели супруга должна платить мужу за аренду? Можно ли его сделать на бесплатной основе? Какие еще варианты возможны, чтобы минимизировать затраты?
Всем спасибо!!!
С уважением,
Галина

Догвор аренды должен быть, при том не на бесплатной основе, а не менее минимальной ставки за кв. метр, который определен в вшей местности... Абсурд, конечно, но по закону так... Статьи и законы не помню, но читал в одном из номеров газеты "Частный предприниматель", по моему за позапрошлый год.
Да и еще у вас в свидетеьстве о едином должен быт вид деятельности "Сдача в аренду нежилого помещения" или что-то в этом роде
Белоцерковская
Думаю ,що все на багато простіше ніж здається , треба укладати угоди про оренду майна між фізичними особами- громадянинами з таким пунктом
4. ОРЕНДНА ПЛАТА ТА ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ
5.1 На підставі п.2 та 6 статті 319 Розділ I «ПРАВО ВЛАСНОСТІ» Цивільного кодексу України , оренда надається безоплатно.
І нікому не показувати договори , тому що виключно сторона договору має право вимагати копію договору , ні податкова , ні інші органи не є стороною договору , тому вимагати його не мають права , а при видачі свідоцтва платника єдиного податку для податкової достатньо вказати адресу оренди .Указом не передбачено давати договори оренди.
Щодо дозволів на роміщення.. , які як податок н за розміщення обєктів торгівлі були зафіксовані ЗУ "Про систему оподатківапння", то такі дозволи з 01.01.2011р. скасовано введенням Податкового кодексу України, який скасував цей закон і ні яких дозволів на розміщення на теперішній час не передбачено законодавством України.
Белоцерковская
Дозвіл СЄС для магазину промтоварів не передбачено ,бо такого обєкту нагляду у них немає.
Белоцерковская
Ставки за 1 м кв. передбачені законодавчо виключно для обєктів ,які знаходяться у державній та комунальній власності , а приватний власник слава богу виключно на власний розсуд розпоряджається своїм майном ст.41 Конституції та ст. 319 ЦК України , а якщо заставляють то це по відношенню до власника ЗЛОЧИН.
Белоцерковская
Якщо у сімї є приватна власність на обєкт не залежно від того на кого вона зареєстрована в БТІ то їм ніякої угоди не потрібно . А ви не пробували підписати угоду на оренду ліжка в ночі .Що сішно ? Вимагати ж договір оренди у жінки чи чоловіка спільної сумісної власності це чи не найбільший маразм органів підтриманий нашою тотальною безграмотністю.
VOA
Цитата(Jane-Jane @ Aug 11 2011, 12:23 AM) *
Да? Не помню, чтобы меня интересовали вопросы семейного имущества...

I'm so sorry. Это была julija.
Jane-Jane
Цитата(VOA @ Aug 11 2011, 08:25 PM) *
I'm so sorry. Это была julija.

Да я поняла, что вы ко мне теперь неровно дышите wink.gif
VOA
Цитата(Jane-Jane @ Aug 11 2011, 08:31 PM) *
Да я поняла, что вы ко мне теперь неровно дышите wink.gif

Наверное, я Вас несколько огорчу: но у меня немного более традиционные объекты для неровного дыхания.
А это была просто ошибка в созвучном англоязычном имени двух форумчан (Jane и Julija) - и ничего более.
Я даже боюсь теперь с Вами дискутировать: реакция более, чем странная (в личке - благодарите, на форуме - иначе...)...
VOA
Цитата(Белоцерковская @ Aug 11 2011, 05:33 PM) *
Думаю ,що все на багато простіше ніж здається , треба укладати угоди про оренду майна між фізичними особами- громадянинами з таким пунктом
5.1 На підставі п.2 та 6 статті 319 Розділ I «ПРАВО ВЛАСНОСТІ» Цивільного кодексу України , оренда надається безоплатно.
І нікому не показувати договори , тому що виключно сторона договору має право вимагати копію договору , ні податкова , ні інші органи не є стороною договору , тому вимагати його не мають права , а при видачі свідоцтва платника єдиного податку для податкової достатньо вказати адресу оренди .Указом не передбачено давати договори оренди.
Щодо дозволів на роміщення.. , які як податок н за розміщення обєктів торгівлі були зафіксовані ЗУ "Про систему оподатківапння", то такі дозволи з 01.01.2011р. скасовано введенням Податкового кодексу України, який скасував цей закон і ні яких дозволів на розміщення на теперішній час не передбачено законодавством України.

Честно говоря, если договор аренды НИКОМУ НЕ ПОКАЗЫВАТЬ (кстати, КАК это осуществить на практике?), то зачем тогда вообще его делать? Не совсем понятно.
Любое нахождение в помещении с целью осуществления предпринимательской деятельности в первую очередь предполагает законное в нём нахождение и таким законным основанием и является либо договор аренды, либо свидетельство на право собственности на это помещение. Не говоря уже о необходимых производных разрешительных документах: разрешении от пожарных, иногда - архитектуры, от СЭС. Что касается дозвола на торговлю - то тут я с Вами полностью солидарна: его получение было отменено ещё в 2006 году, но многие местные органы не пожелали привести свои подзаконные акты в соответствие с Законом "О разрешительной системе в сфере хоз.деятельности". А вот налога за этот дозвол не было, был сбор за разрешение - а это не налоговый платёж.
Также наличие договора аренды необходимо для отнесения арендных платежей на затраты, потому что бесплатной аренды не бывает - такой договор признаётся сразу займом.
VOA
Да, и не забыть ещё ремонтные затраты и коммунальные платежи: чтобы их в расходы поставить всё-таки без договора аренды, регулирующего вопросы по поводу того, кто их компенсирует, нельзя обойтись. Кстати, если ремонты не описаны в договоре аренды, то ГНИ даже не признавала иногда затраты по ним, т.к. договор не обязал арендатора их осуществлять.

Госпожа Белоцерковская (Можно обращаться к Вам - Римма? А то как-то неловко получается.) Мне было бы интересно услышать Ваши рекомендации по этим вопросам.
Galia-ua
Всем огромное спасибо за ответы! Чувствуется поддержка, а это здорово!
Согласна с VOA. Хотелось бы делать все законно. Но платить деньги мужу, чтобы он потом с них 15% платил в бюджет!... Европа бы посмеялась, наверное...
По поводу затрат - я на едином, их включать никуда не нужно.
По ответам г-жи Белоцерковской: у нас магазин продтоваров, поэтому СЭС требуется.
А вот касательно аренды между двумя физическими лицами? Тут тоже действуют минимальные цены? (кстати, где их можно узнать?) Или я как СПД не могу проводить деятельность в помещении, принадлежащем мне как физ.лицу по договору аренды?
Обязательно почитаю ссылки, огромное спасибо! Что-то случилось с Нетом, не могла выйти на связь.

И еще вопрос: какие сейчас правила по регистрации договоров (нотариус, гос.регистрация)?
VOA
Цитата(Galia-ua @ Aug 11 2011, 09:49 PM) *
Всем огромное спасибо за ответы! Чувствуется поддержка, а это здорово!
Согласна с VOA. Хотелось бы делать все законно. Но платить деньги мужу, чтобы он потом с них 15% платил в бюджет!... Европа бы посмеялась, наверное...
По поводу затрат - я на едином, их включать никуда не нужно.
По ответам г-жи Белоцерковской: у нас магазин продтоваров, поэтому СЭС требуется.
А вот касательно аренды между двумя физическими лицами? Тут тоже действуют минимальные цены? (кстати, где их можно узнать?) Или я как СПД не могу проводить деятельность в помещении, принадлежащем мне как физ.лицу по договору аренды?
Обязательно почитаю ссылки, огромное спасибо! Что-то случилось с Нетом, не могла выйти на связь.

И еще вопрос: какие сейчас правила по регистрации договоров (нотариус, гос.регистрация)?

Если не ошибаюсь, то требование о соблюдении цены за 1м кв. арендуемой неждвижимости в размере не менее, чем установлено горсоветом, было в Законе "Об НДФЛ". Это было для того, чтобы НДФЛ был побольше. Кстати, далеко не все местные власти эти минимальые ставки аренды установили. Если этих ставок не было - то можно было заключать аренду по любой стоимости. Зайдите на сайт Вашей мерии - и посмотрите там.
Обязательной нотариальной регистрации договор аренды недвижимости подлежит в случае, если он заключается на срок более 3-х лет - это изменение в ГКУ с зимы 2006 года (до этого срок был - год) .

Даже немного не так: можно было заключать аренду по любой стоимости, но НДФЛ нужно было перечислять в размере, не менее, чем с минимальной ставки за 1м кв. Возможно, со вступлением в силу НКУ этот момент больше не важен, но я не уверена на 1000%, поэтому поищите доп.консультацию.
VOA
Вот: нашла, откуда ноги росли - http://clck.yandex.ru/redir/AiuY0DBWFJ4ePa...mc=3856&i=4
Получается сейчас статус - недействующий с 21.01.2011.
Так что ставка аренды - хоть 1 грн.
Хохлушка
Все эти ставки -это рекомендации.Так же как средняя ЗП по области.Я делаю на 100 грн аренды.Даже если муж-жена.15 плачу государству,85 на книжку и обязательно показывать в 1 ДФ.В едином писать ничего не нужно в таком случае. Арендодавець простой человек. Думаю никто не может запретить и бесплатно давать в аренду.
Jane-Jane
Цитата(VOA @ Aug 11 2011, 08:56 PM) *
Наверное, я Вас несколько огорчу: но у меня немного более традиционные объекты для неровного дыхания.
А это была просто ошибка в созвучном англоязычном имени двух форумчан (Jane и Julija) - и ничего более.
Я даже боюсь теперь с Вами дискутировать: реакция более, чем странная (в личке - благодарите, на форуме - иначе...)...

И на форуме благодарю, когда дается аргументированный ответ...
Когда боятся - дыхание тоже сбивается biggrin.gif
Белоцерковская
Дякуючи богові в Україні вже є два різних типу життя у підприємців в Україні ,
одне, по схемам придуманим чиновниками ,які не мають жодного відношення до закону і дуже добре продуманими для зручного збагачення користуючись нашою суцільною неграмотністю;
друге , вибудуване виключно на знаннях норм законодавства і свого права.
Те ,що я я вам надаю базується виключно на нормах закону.
Якщо магазин ваша спільна сумісна сімейна власніть у вас з чоловіком однакові права на цю власність і тому для роботи продуктового магазину до СЄС та пожежних достатньо подати :
документ про право власності , паспорт , свідоцтво про шлюб та роздруковані норми ст.368 та 369 ЦК України ( статтю 52 ЦК України для розумінння що всі власники відповідають перед державою , навіть якщо в праві власності не написано ваше прізвище ):
Стаття 52. Цивільно-правова відповідальність фізичної особи - підприємця
1. Фізична особа - підприємець відповідає за зобов'язаннями, пов'язаними з підприємницькою діяльністю, усім своїм майном, крім майна, на яке згідно із законом не може бути звернено стягнення.
2. Фізична особа - підприємець, яка перебуває у шлюбі, відповідає за зобов'язаннями, пов'язаними з підприємницькою діяльністю, усім своїм особистим майном і часткою у праві спільної сумісної власності подружжя, яка належатиме їй при поділі цього майна.
Стаття 368. Право спільної сумісної власності
1. Спільна власність двох або більше осіб без визначення часток кожного з них у праві власності є спільною сумісною власністю.
2. Суб'єктами права спільної сумісної власності можуть бути фізичні особи, юридичні особи, а також держава, територіальні громади, якщо інше не встановлено законом.
3. Майно, набуте подружжям за час шлюбу, є їхньою спільною сумісною власністю, якщо інше не встановлено договором або законом.
4. Майно, набуте в результаті спільної праці та за спільні грошові кошти членів сім'ї, є їхньою спільною сумісною власністю, якщо інше не встановлено договором, укладеним у письмовій формі.
Стаття 369. Здійснення права спільної сумісної власності
1. Співвласники майна, що є у спільній сумісній власності, володіють і користуються ним спільно, якщо інше не встановлено домовленістю між ними.
2. Розпоряджання майном, що є у спільній сумісній власності, здійснюється за згодою всіх співвласників.
У разі вчинення одним із співвласників правочину щодо розпорядження спільним майном вважається, що він вчинений за згодою всіх співвласників.
Згода співвласників на вчинення правочину щодо розпорядження спільним майном, який підлягає нотаріальному посвідченню та (або) державній реєстрації, має бути висловлена письмово і нотаріально посвідчена.
3. Співвласники мають право уповноважити одного з них на вчинення правочинів щодо розпорядження спільним майном.
4. Правочин щодо розпорядження спільним майном, вчинений одним із співвласників, може бути визнаний судом недійсним за позовом іншого співвласника у разі відсутності у співвласника, який вчинив правочин, необхідних повноважень.
Белоцерковская
Щодо пожежників у приватній власності , то треба передбачити пункт договору про те ,що за пожежну безпеку відповідає власник ,а якщо власник не підприємець то і декларацію подавати не треба ,а якщо власник підприємець подати декларацію від власника, а потім під час перевірки контролювати пожежних щоб не перевіряли лишнього . Що я маю на увазі .
Статтею 41 Конституції України та ст.317 та 321 ЦК України встановлено ,що кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, право приватної власності є непорушним, конфіскація майна може бути застосована виключно за рішенням суду у випадках, обсязі та порядку, встановлених законом.
Статтею 318 Глави 23 Загальні положення про право власності розділу 1 Право власності 1 КНИГИ ТРЕТЬОЇ здійснення права власності встановлено ,що “1. Власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд”.
Законом України «Про пожежну безпеку» встановлено таке :
1.«Стаття 6. Обов'язки громадян щодо забезпечення пожежної безпеки
Громадяни України, іноземні громадяни та особи без громадянства, які перебувають на території України, зобов'язані:
виконувати правила пожежної безпеки, забезпечувати будівлі, які їм належать на праві особистої власності, первинними засобами гасіння пожеж і протипожежним інвентарем, виховувати у дітей обережність у поводженні з вогнем;
повідомляти пожежну охорону про виникнення пожежі та вживати заходів до її ліквідації, рятування людей і майн»;
2. “Стаття 7. абз.7 Державний пожежний нагляд
На об'єктах приватної власності органи державного пожежного нагляду контролюють лише умови безпеки людей на випадок пожежі, а також вирішення питань пожежної безпеки, що стосуються прав та інтересів інших юридичних осіб і громадян»;
3. “Стаття 5. Обов'язки підприємств, установ та організацій щодо забезпечення пожежної безпеки
Ч.2Обов'язки сторін щодо забезпечення пожежної безпеки орендованого майна повинні бути визначені у договорі оренди».
Відповідно до п. 7.6.7 та п.7.6.14.7. Правил пожежної безпеки в Україні затверджених Наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій від 19 жовтня 2004 року N 126 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 4 листопада 2004 р. за N 1410/10009 встановлено ,що на підприємствах торгівлі та харчування
“7.6.7. Ширина проходів між прилавками і обладнанням за прилавком має бути не менше 0,9 м. ;
7.6.14.7. Кожний кіоск, ларьок і подібні будівлі, що експлуатуються, повинні бути забезпечені вогнегасником”.
Виходячи з вищезазначено законодавства на об'єктах приватної власності органи державного пожежного нагляду контролюють лише умови безпеки людей на випадок пожежі, а це для приватних власників виключно : забезпечення приміщення вогнегасниками , проходами 0,9 м. та вирішення питань пожежної безпеки, що стосуються прав та інтересів інших юридичних осіб і громадян .
Відповідно до цього на об'єктах приватної власності забезпечених вогнегасниками , проходами не менш 0.9 м та укладеними договорами страхування цивільної відповідальності на випадок пожежі пожежним перевіряти більш нічого.
Белоцерковская
Примірний зразок договору оренди МАЙНА.

ДОГОВІР
оренди майна

м.________ “_____”____________200__р.
ОРЕНДОДАВЕЦЬ: _________________________________________________________
з одного боку,і

ОРЕНДАР:________________________________________________________________________
________
з іншого боку,
уклали Даний Договір про наступне:

1.ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ
ОРЕНДОДАВЕЦЬ передає, а ОРЕНДАР бере в тимчасове володіння наступне приміщення (далі за текстом – приміщення, що орендується”):
1.1 Адреса по якому знаходиться приміщення______________________________________________________ м.Сєверодонецьк.
1.2 Загальна площа приміщення, що орендується: ____________________ кв.м.
1.3 Номер кімнати: _____________ .Поверх: _______________.
1.4 Стан приміщення, що орендується, на момент передачі в оренду: придатне для використання за п.2 Даного Договору.
1.5 Недоліки приміщення, що орендується, на момент передачі в оренду: приміщення потребує поточного ремонту.
1.6 ОРЕНДАРЮ на термін дії Даного Договору надається у користування 1 (один) телефонний номер: №
___________________ .
1.7 В оренду також здається наступне майно, яке знаходиться у приміщенні, що орендується:___________________________________.
2. МЕТА ОРЕНДИ
Об,єкт 3/10 частини торгового ряду , що орендується, надається
ОРЕНДАРЮ для використання для підприємницької діяльності .

3. ПОРЯДОК ПЕРЕДАЧІ ПРИМІЩЕННЯ В ОРЕНДУ
3.1 Приміщення та майно, що орендується, повинні бути передані ОРЕНДОДАВЦЕМ та прийняті ОРЕНДАРЕМ протягом трьох днів з моменту укладення Даного Договору.
3.2 У момент підписання акту приймання ОРЕНДОДАВЕЦЬ передає ОРЕНДАРЮ ключі від об’єкту , що орендується, після чого персоналу ОРЕНДАРЯ має бути забезпечений безпередкодний доступ до об,єкту, що орендується.

4. ТЕРМІН ОРЕНДИ
4.1 Термін оренди складає _______________________________________________________________________, що орендується, за актом приймання.
4.2ОРЕНДАР має право відмовитися від Даного Договору, попередивши ОРЕНДОДАВЦЯ в місячний термін.

6. ПРАВА ТА ОБОВ”ЯЗКИ ОРЕНДОДАВЦЯ
6.1 ОРЕНДОДАВЕЦЬ забов”язаний:
забезпечити безперешкодне використання ОРЕНДАРЕМ приміщення, що орендується, на умовах Даного Договору;
забезпечити персоналу ОРЕНДАРЯ безперешкодний вхід до приміщення, що орендується;
за власний рахунок усувати несправності, поломи та наслідки аварій комунікацій у приміщенні, що орендується, які відбулися не з вини ОРЕНДАРЯ.

7. ПРАВА ТА ОБОВ”ЯЗКИ ОРЕНДАРЯ
7.1 ОРЕНДАР забов”язується:
використовувати приміщення, що орендується, виключно за його цільовим призначенням у відповідності до п.2 Даного Договору;
утримувати приміщення, що орендується, у належному санітарному стані;
дотримуватися протипожежних правил, а також правил користування тепловою та електричною енергією, не допускати перевантаження електромереж;
здійснювати за власний рахунок поточний ремонт приміщення, що орендується;
не здійснювати без письмової згоди ОРЕНДОДАВЦЯ перебудову та перепланування приміщення, що орендується.
7.2 ОРЕНДАР має право:
користуватися системами комунікацій, які знаходяться в приміщенні;
обладнати та оформити приміщення, що орендується, на власний розсуд;
установлювати замки на вхідні двері до приміщення, що орендується;
установлювати сигналізацію та інші системи охорони.

8. ПОРЯДОК ПОВЕРНЕННЯ ОРЕНДОДАВЦЮ ПРИМІЩЕННЯ ТА МАЙНА, ЩО ОРЕНДУЄТЬСЯ
8.1 Після закінчення терміну оренди ОРЕНДАР забов”язаний передати ОРЕНДОДАВЦЮ приміщення, що орендується, протягом _______________________ з моменту закінчення терміну оренди за актом передачі.
8.2 Протягом терміну за п. 8.1 Даного Договору ОРЕНДАР забов”язаний залишити приміщення, що орендується, та підготувати його до передачі ОРЕНДОДАВЦЮ.
8.3 Приміщення та майно, що орендується, повинні бути передані ОРЕНДОДАВЦЮ у тому ж стані, в якому вони були передані в оренду з урахуванням нормального зносу.

9. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН
9.1 ОРЕНДАР несе наступну відповідність за Даним Договором:
у випадку нецільового використання приміщення, що орендується, штраф у розмірі ___________.

10. ПІДСТАВИ ДОСТРОКОВОГО РОЗІРВАННЯ ДАНОГО ДОГОВОРУ
10.1 Даний Договір розірванню в односторонньому порядку не підлягає, за винятком випадків, коли одна із сторін систематично порушує умови договору та свої забов”язання.
10.2 Інші підстави:___________________________________________________
____________________________________________________________________.

11. ІНШІ УМОВИ
11.1 Даний Договір укладено у двох оригінальних примірниках, що мають однакову юридичну силу, по одному для кожної із сторін.
11.2 У випадках, не передбачених Даним Договором, сторони керуються чинним цивільним законодавством.
11.3 Після підписання Даного Договору всі попередні переговори за ним, листування, попередні угоди та протоколи про наміри з питань, що так чи інакше стосується Даного Договору, втрачають силу.
11.4 Усі виправлення за текстом Даного Договору мають юридичну силу лише при взаємному їх посвідченні представниками сторін у кожному окремому випадку.
Адреси і підписи сторін

______________________________ __________________________________
______________________________ ___________________________________

«____»________________ 2011 р. «____»________________ 2011 р.

VOA
Я так розумію, що звертатись треба Белоцерковская.
Все ж таки я б хотіла з'ясувати питання про те, ЯК не світити договір оренди, якщо фактично він укладений? Я так розумію, що Ви маєте на увазі те, що це все ж таки потрібно, тому що навіть виклали його зразок. При цьому безоплатна послуга для цілей оподаткування все ж таки ще якось може "проскочити" у ФОП-ЄП, але не у юрособи або ФОП-ЗСО. Це одразу привертає до себе звичайні ціни з визнанням доходу, але без витрат, згідно ПКУ або переростає у договір позички.
Тобто я намагаюся зрозуміти: навіщо тоді Ви радите укладати договір, але не надавати його нікому, окрім сторін-укладачів?
Дякую за відповідь
VOA
Цитата(Jane-Jane @ Aug 12 2011, 12:54 PM) *
И на форуме благодарю, когда дается аргументированный ответ...
Когда боятся - дыхание тоже сбивается biggrin.gif

Да, Муля, Вы меня нервируете.
Белоцерковская
Рекомендую їх писати просто для обережності , бо бувають такі сетуації ,як у січні-безрезні цього року була у Ігоря Запрудського в Луганську , коли заказуха і шквальний беззаконня там вже хоч і за законом не передбачено договору ,але як один з аргументів допомогає. Я наприклад ніколи за 16 років бізнесу нікому ще навіть податковій жодного договору не показувала , хоча просили.
Я не говорила про юрособу взагалі, бо була тема сімї ,хоча і про юрособу можна подумать.
Яло
Цитата(Белоцерковская @ Aug 12 2011, 03:05 PM) *
Щодо пожежників у приватній власності , то треба передбачити пункт договору про те ,що за пожежну безпеку відповідає власник ,а якщо власник не підприємець то і декларацію подавати не треба ,а якщо власник підприємець подати декларацію від власника, а потім під час перевірки контролювати пожежних щоб не перевіряли лишнього .
...
Виходячи з вищезазначено законодавства на об'єктах приватної власності органи державного пожежного нагляду контролюють лише умови безпеки людей на випадок пожежі, а це для приватних власників виключно : забезпечення приміщення вогнегасниками , проходами 0,9 м. та вирішення питань пожежної безпеки, що стосуються прав та інтересів інших юридичних осіб і громадян .
Відповідно до цього на об'єктах приватної власності забезпечених вогнегасниками , проходами не менш 0.9 м та укладеними договорами страхування цивільної відповідальності на випадок пожежі пожежним перевіряти більш нічого.

Так ведь это не раз обсуждалось на форуме: при наличии договора о страховании перед третьими лицами всё должно быть нормально. А по поводу того, что пожарники могут и что они реально делают, то это две большие разницы. И это тоже не нужно сбрасывать со счетов, т.к. они имеют право останавливать деятельность и опечатывать помещения. И зачем поэтому на пустом месте создавать себе проблему с такой мелочью как договор аренды?
Честно говоря, я тоже не совсем понимаю смысл того, что Вы советуете: договор никому не предъявлять, т.к. он типа никому и не нужен, и требовать его никто права не имеет, но при этом его сделать, т.к. всё же он является каким-то спасением от чего-то. Странный совет от юриста с 12-тилетним стажем работы именно в хоз.праве с элементами гражданского.
zinaida1
Цитата(Белоцерковская @ Aug 13 2011, 08:49 AM) *
Рекомендую їх писати просто для обережності , бо бувають такі сетуації ,як у січні-безрезні цього року була у Ігоря Запрудського в Луганську , коли заказуха і шквальний беззаконня там вже хоч і за законом не передбачено договору ,але як один з аргументів допомогає. Я наприклад ніколи за 16 років бізнесу нікому ще навіть податковій жодного договору не показувала , хоча просили.
Я не говорила про юрособу взагалі, бо була тема сімї ,хоча і про юрособу можна подумать.

доброе время суток, скажите пожалуйста, а можно такой договор составлять между отцом и сыном, если оба ФОПы на едином ? или здесь нужно что-то другое? спасибо.
Galia-ua
О-о-о... ОГРОМНОЕ спасибо! Честно, даже не ожидала таких ответов! Хоть я и отношу себя к категории "осторожных" бухгалтеров/предпринимателей, но здесь действительно есть над чем задуматься, чтобы учиться отстаивать свои права...

Всего самого наилучшего,
Галина
Jane-Jane
Оформите безвозмездный договор ссуды:образец - http://sova.biz.ua/dogovor_ssydu.htm
почитать о нем: http://ebk.net.ua/Book/law/stefanchuk_tsivpu/part10/1009.htm
Белоцерковская
Цитата(zinaida1 @ Aug 13 2011, 10:52 PM) *
доброе время суток, скажите пожалуйста, а можно такой договор составлять между отцом и сыном, если оба ФОПы на едином ? или здесь нужно что-то другое? спасибо.

Ви можете укласти такий договір будь с ким і з батьком так само
VOA
Всё-таки я не понимаю: вначале пишется пост о том, что правила соблюдения пожарной безопасности возложить на арендодателя-гражданина, чтобы избежать ответственности? Потом идёт п.7.1 примерного договора, где указано, что их блюдёт арендатор.
Да и п.1.6 меня беспокоит: на каком основании предоставляется в пользование телефонный номер, если услуги связи полностью лицензируемая деятельность?
Пожалуйста, поясните.
Galia-ua
Прочитали рекомендации юриста из интернет-конференции. Он рекомендует подписать и нотариально удостоверить договор об условиях использования общей совместной собственности (название приблизительное). Зашли сегодня к двум нотариусам (г.Житомир), оба сказали, что они не заверяют подобных договоров и предложили оформить договор бесплатного использования (позички) имущества. Это как раз то, о чем написала Jane-Jane.
Цитата(Jane-Jane @ Aug 14 2011, 02:20 PM) *
Оформите безвозмездный договор ссуды:образец -

Правда, я не поняла: безвозмездный договор ссуды и договор позички - это одно и то же или это все-таки разные договора?

Составили также между собой договор по рекомендации г-жи Белоцерковской, правда в пункте об арендной плате вписали еще другие статьи ГКУ, и теперь он выглядит так:
5. ОРЕНДНА ПЛАТА ТА ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ
5.1 На підставі п.2 статті 319 Розділ I "ПРАВО ВЛАСНОСТІ", а також ст. ст. 368, 369 Цивільного кодексу України , оренда надається безоплатно.
Это запасной вариант на наезды разных инстанций на этапе открытия магазина.
Дополнительно будем готовить письменный запрос в ГНС Украины, так как ГНС Житомира ответили, что это разъяснять условия составления договоров и порядок их оформления не входит в их полномочия.

Всего самого наилучшего,
Галина
Белоцерковская
Цитата(Яло @ Aug 13 2011, 10:48 PM) *
Так ведь это не раз обсуждалось на форуме: при наличии договора о страховании перед третьими лицами всё должно быть нормально. А по поводу того, что пожарники могут и что они реально делают, то это две большие разницы. И это тоже не нужно сбрасывать со счетов, т.к. они имеют право останавливать деятельность и опечатывать помещения. И зачем поэтому на пустом месте создавать себе проблему с такой мелочью как договор аренды?
Честно говоря, я тоже не совсем понимаю смысл того, что Вы советуете: договор никому не предъявлять, т.к. он типа никому и не нужен, и требовать его никто права не имеет, но при этом его сделать, т.к. всё же он является каким-то спасением от чего-то. Странный совет от юриста с 12-тилетним стажем работы именно в хоз.праве с элементами гражданского.

Я ж і кажу все залежить від того "кто в доме хозяин" ,якщо в мене приватна власність і я там господиня і до мене прийшов пожежник то я йому не дам перевищувати повноваження і поступлю так:
1. вивчу законодавство і попередю про те ,що пожежник у приватній власності має право перевіряти лише проходи 0,9 м, вогнегасники і страховку третіх осіб ( і то не завжди у випадку ,якщо я хочу щоби мене перевіряли один раз на рік , як написано в Указі Президента про дерегулювання підприємницької діяльності , а якщо я достатньо грамотна людина , то я їм говорю ходіть хоть кожний деньу мене проходи і вогнегасники є );
2.до мене на перевірку прибудуть інші підприємці , мобільна група і будуть спостерігати проведення перевірки, писати на відеокамеру ;
3. під час перевірки на відеокамеру я буду проводити навчання пожежника про норми законодавства і попереджати його про перевищення повноваженнь;
4. якщо він захоче опечатати я його попереджу ,що він знаходиться в приватній власності і для того щоб йому опечатати приміщення треба ВМОТИВОВАНЕ рішення суду, якого просто бути не може ;
5. якщо він опечатає , то я розірву і зайду, що вони по вашому будуть робити , викличуть міліцію ? мене виведуть з приватної власності ? з яких підстав?
Тобто подальші їх дії будуть просто неадекватними. Отак я і поступила 10 років тому, ми з ними розбирались 8 місяців , до мене приїзжали і з Київа з департаменту пожежної безпеки і заступник з області і наш начальник мене разом 1.5 години тестували на знання пожежного законодавства і тільки коли я їм задала питання, що " Я знаю і про проходи і про вогнегасники і про те що тільки я вирішую бути сигналізації у моєму приміщенні чи нє ,а чи знаєте про це ви ? була такі відповідь "Знаємо" , я на це сказала "Розраховуєте на те .що ми не знаєм " мені на це було "У всякому разі не кожний знає" і наші поженики дотримуються моїх прав уже майже 10 років.
Тому приєднуйтесь у мене це було 8 місяців ,я була перша і мені було складніше ,а увас є алгоритм дій і це буде дуже швидко.
От і думайте для чого це? Це питання тільки для Вашого особистого вибору.Я вибрала закон давно і він мене захищає.
Feniks
Цитата(Белоцерковская @ Aug 16 2011, 09:26 AM) *
Я ж і кажу все залежить від того "кто в доме хозяин" ,якщо в мене приватна власність і я там господиня і до мене прийшов пожежник то я йому не дам перевищувати повноваження і поступлю так:
1. вивчу законодавство і попередю про те ,що пожежник у приватній власності має право перевіряти лише проходи 0,9 м, вогнегасники і страховку третіх осіб ( і то не завжди у випадку ,якщо я хочу щоби мене перевіряли один раз на рік , як написано в Указі Президента про дерегулювання підприємницької діяльності , а якщо я достатньо грамотна людина , то я їм говорю ходіть хоть кожний деньу мене проходи і вогнегасники є );
2.до мене на перевірку прибудуть інші підприємці , мобільна група і будуть спостерігати проведення перевірки, писати на відеокамеру ;
3. під час перевірки на відеокамеру я буду проводити навчання пожежника про норми законодавства і попереджати його про перевищення повноваженнь;
4. якщо він захоче опечатати я його попереджу ,що він знаходиться в приватній власності і для того щоб йому опечатати приміщення треба ВМОТИВОВАНЕ рішення суду, якого просто бути не може ;
5. якщо він опечатає , то я розірву і зайду, що вони по вашому будуть робити , викличуть міліцію ? мене виведуть з приватної власності ? з яких підстав?
Тобто подальші їх дії будуть просто неадекватними. Отак я і поступила 10 років тому, ми з ними розбирались 8 місяців , до мене приїзжали і з Київа з департаменту пожежної безпеки і заступник з області і наш начальник мене разом 1.5 години тестували на знання пожежного законодавства і тільки коли я їм задала питання, що " Я знаю і про проходи і про вогнегасники і про те що тільки я вирішую бути сигналізації у моєму приміщенні чи нє ,а чи знаєте про це ви ? була такі відповідь "Знаємо" , я на це сказала "Розраховуєте на те .що ми не знаєм " мені на це було "У всякому разі не кожний знає" і наші поженики дотримуються моїх прав уже майже 10 років.
Тому приєднуйтесь у мене це було 8 місяців ,я була перша і мені було складніше ,а увас є алгоритм дій і це буде дуже швидко.
От і думайте для чого це? Це питання тільки для Вашого особистого вибору.Я вибрала закон давно і він мене захищає.

Да,все красиво на бумаге да забыли про овраги. tongue.gif Если-бы требования пож.безопасности ограничивались только проходами и огнетушителями то я был-бы очень счастлив.Г-жа Белоцерковская,Вы хоть немного жизнь мелкого ЧП представляете когда такое советуете? У большинства бизнес ведется в абсолютно неприсобленных для этого помещениях.Во вторых бизнес у всех разный.А Вы что-то о замерах сопротивления изоляции слышали? А о запасном выходе? А о противопожарных перегородках и дверях?А об обучении персонала?А о прекращении подачи электроэнергии по предписанию пожарных?А не подскажете кто будет вместо меня работать и кормить меня пока я 8 месяцев буду бегать по инстанциям и доказывать свою правоту? Я не спорю:имея юридическое образование,материальную поддержку то почему-бы и права не покачать? А что может сделать вчерашний слесарь,воспитатель,швея?И к тому-же если ведет бизнес сам,без наемных?
VOA
Цитата(Feniks @ Aug 16 2011, 10:25 AM) *
Да,все красиво на бумаге да забыли про овраги. tongue.gif Если-бы требования пож.безопасности ограничивались только проходами и огнетушителями то я был-бы очень счастлив.Г-жа Белоцерковская,Вы хоть немного жизнь мелкого ЧП представляете когда такое советуете? У большинства бизнес ведется в абсолютно неприсобленных для этого помещениях.Во вторых бизнес у всех разный.А Вы что-то о замерах сопротивления изоляции слышали? А о запасном выходе? А о противопожарных перегородках и дверях?А об обучении персонала?А о прекращении подачи электроэнергии по предписанию пожарных?А не подскажете кто будет вместо меня работать и кормить меня пока я 8 месяцев буду бегать по инстанциям и доказывать свою правоту? Я не спорю:имея юридическое образование,материальную поддержку то почему-бы и права не покачать? А что может сделать вчерашний слесарь,воспитатель,швея?И к тому-же если ведет бизнес сам,без наемных?

Так в посте 21 госпожа Белоцерковская и указала, для кого подходит её консультация:
Відповідно до п. 7.6.7 та п.7.6.14.7. Правил пожежної безпеки в Україні затверджених Наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій від 19 жовтня 2004 року N 126 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 4 листопада 2004 р. за N 1410/10009 встановлено ,що на підприємствах торгівлі та харчування
“7.6.7. Ширина проходів між прилавками і обладнанням за прилавком має бути не менше 0,9 м. ;
7.6.14.7. Кожний кіоск, ларьок і подібні будівлі, що експлуатуються, повинні бути забезпечені вогнегасником”.
Виходячи з вищезазначено законодавства на об'єктах приватної власності органи державного пожежного нагляду контролюють лише умови безпеки людей на випадок пожежі, а це для приватних власників виключно : забезпечення приміщення вогнегасниками , проходами 0,9 м. та вирішення питань пожежної безпеки, що стосуються прав та інтересів інших юридичних осіб і громадян

Я думаю, что когда в прошлые годы и в Украине, и в России сгорело несколько человек в казино и дискотеках, зарегистрированных на ФОПов (тобто приватна власність) и расположенных практически в киосках или некапитальных сооружениях, то вряд ли там было достаточно только лишь вогнегасників и проходів по 0,9м.

Кроме того, далеко не все предприниматели торгуют на рынках или в киосках-ларьках. Многие ещё и в стационарных или капитальных сообружениях арендуют площади. Также многие ещё и производством или услугами занимаются. А некоторые и несколько видов сразу осуществляют. Поэтому просто внимательно читаем её сообщения, т.к. они очень объёмные и в них нет акцента на весьма существенные моменты. А в целом такой пост конечно же воспринимается легко, как индульгенция от всего. А дьявол, как всегда, в деталях.
VOA
Цитата(Белоцерковская @ Aug 16 2011, 09:26 AM) *

Весьма умилил п.2. Это ещё как-то может сработать, если ФОП находится на том же рынке или в административном здании с арендуемыми офисами (и то - многие проигнорируют по принципу "моя хата с краю". Не нужно обольщаться: мы - чистокровные хохлы и живём среди себе подобных). А если ФОП работает в отдельньо стоящем помещении в районе складов города или в жилом доме, где он единственный бизнесмен?

Скажите, а Вы когда-нибудь переживали реальное "маски-шоу"? Причём по "наглому" заказу конкурентов? Я один раз видела у своих соседей по зданию: и это было официально работающее несколько лет к тому моменту казино-ресторан, т.е. сами понимаете "не простые" люди его держали. Я потом общалась с бухом и мне показали видеозапись. Поверьте: надежда - есть, а шансов - нет. И это при том, что потом всё оказалось нормально и никаких обвинений предъявлено не было.

Так что знать Закон безусловно необходимо, но это не является защитой в изначально неправовом государстве.
Белоцерковская
Цитата(VOA @ Aug 16 2011, 07:30 PM) *
Так в посте 21 госпожа Белоцерковская и указала, для кого подходит её консультация:
Виходячи з вищезазначено законодавства на об'єктах приватної власності органи державного пожежного нагляду контролюють лише умови безпеки людей на випадок пожежі, а це для приватних власників виключно : забезпечення приміщення вогнегасниками , проходами 0,9 м. та вирішення питань пожежної безпеки, що стосуються прав та інтересів інших юридичних осіб і громадян

Я думаю, что когда в прошлые годы и в Украине, и в России сгорело несколько человек в казино и дискотеках, зарегистрированных на ФОПов (тобто приватна власність) и расположенных практически в киосках или некапитальных сооружениях, то вряд ли там было достаточно только лишь вогнегасників и проходів по 0,9м.

Кроме того, далеко не все предприниматели торгуют на рынках или в киосках-ларьках. Многие ещё и в стационарных или капитальных сообружениях арендуют площади. Также многие ещё и производством или услугами занимаются. А некоторые и несколько видов сразу осуществляют. Поэтому просто внимательно читаем её сообщения, т.к. они очень объёмные и в них нет акцента на весьма существенные моменты. А в целом такой пост конечно же воспринимается легко, как индульгенция от всего. А дьявол, как всегда, в деталях.

Частина правил написана ,як приклад.У нас є і виробництов меблів і там така ж точно історія, це для тих хто хоче розібратись.
Я розумію ,що органи влади створюють для нас складні умови , той хто захоче спрости собі життя звертайтесь , всі інші які так і мріють чогось побоятись не варто навіть читати.
Крім того я ж закони і правила не пишу , я їх читаю , а прочитала я їх правильно і мене не чепають ідаю виключно тим хто має потребу прозібратись. Можеж іноді треба замислюватись ,якщо в мене вийшло то всі інші що не такі як я?.
Белоцерковская
Цитата(VOA @ Aug 16 2011, 07:40 PM) *
Весьма умилил п.2. Это ещё как-то может сработать, если ФОП находится на том же рынке или в административном здании с арендуемыми офисами (и то - многие проигнорируют по принципу "моя хата с краю". Не нужно обольщаться: мы - чистокровные хохлы и живём среди себе подобных). А если ФОП работает в отдельньо стоящем помещении в районе складов города или в жилом доме, где он единственный бизнесмен?

Скажите, а Вы когда-нибудь переживали реальное "маски-шоу"? Причём по "наглому" заказу конкурентов? Я один раз видела у своих соседей по зданию: и это было официально работающее несколько лет к тому моменту казино-ресторан, т.е. сами понимаете "не простые" люди его держали. Я потом общалась с бухом и мне показали видеозапись. Поверьте: надежда - есть, а шансов - нет. И это при том, что потом всё оказалось нормально и никаких обвинений предъявлено не было.

Так что знать Закон безусловно необходимо, но это не является защитой в изначально неправовом государстве.

Реальні маски шоу переживали і доречі приходили хлопчики із ОБЕП і з податкової
міліції ,але це було ще в новітній історії у 2003р. ми з ними так добре розібрались, що коли тепер підприємці нашої громадської організації збираються виїзджати на їх перевірку ми не встигаємо проїхати пів дороги вони йдуть . Тому що наші знають точно ,що я їм дам наробити все що вони хочуть а потім починається зворотній відлік , як наприклад наберіть в інеті Ігорь Запрудський Луганськ і почитайте . Ці маски шоу почались після Податкового майдану і якби Ігорь за нашою допомогою не вистояв то пішло би далі а так за два місяці і утихомирились , бо такого навитворяли що навіть самим страшно коли читають.
Белоцерковская
Цитата(Feniks @ Aug 16 2011, 10:25 AM) *

Ми говорили за приватну власність і я нагадую ,що я читаю ЗАКОНИ ,а не придумую.
Белоцерковская
Цитата(Белоцерковская @ Aug 17 2011, 08:48 AM) *
Ми говорили за приватну власність і я нагадую ,що я читаю ЗАКОНИ ,а не придумую.

Ще я їх виконую і заставляю контролюючи органи по ним жить .Головне, як не дивно в нашій неправовій державі ,що виходить .Якщо людина хоче ,а якщо не хоче , ну це інша справа. Думаю нити воно простіше.
VOA
Подождите, Вы же писали в других темах, что к проверкам просто вообще не допускаете, т.к. они все изначально для Вас незаконны.
А здесь пишете, что собираете группу кинооператоров и просто снимате на камеру всё, что пожелают делать контролёры, не препятствуя им. А в инете потом выкладываете? Это как-то больше прикол напоминает.

Так я Вам и писала, что по результатам масок-шоу НИЧЕГО предъявлено не было. И так работает почти каждый нормальный предприниматель - он либо сразу ставит преграды для проверки (если она незаконна), либо отбивается после, если силы в момент проверки не равны. Я не говорю о заведомых фирмах-бабочках.

Что же Вы предлагаете необычного?

И Вы всё время напоминаете, что эта тема о супружеской совместной собственности, но при этом рекомендации даёте для просто частной собственности.

И, пожалуйста, всё-таки ответьте на мой пост 31.
Galia-ua
Дорогие коллеги!
Я задавала вопрос по ссуде/займу, но ответа не было, скорее всего для всех это и так ясно, но для себя я выясняла, возможно еще кому-то будет интересно. Вот, что я выяснила: ссуда (позика - укр.)- это заем в денежной форме, займ (позичка - укр.) - заем в форме имущества.
Galia-ua
И еще. Подготовили письмо в ГНАУ. Буду очень благодарна за любые замечания и исправления:
Свідоцтво на право власності на магазин, виведений до нежилого фонду, оформлене на чоловіка. Купівля приміщення та його реконструкція проводились під час нашого одруження, тобто я, як дружина, є його співвласником відповідно до чинного законодавства.
Чи необхідно мені при цьому будь-яким чином оформлювати у вигляді Договору право використання торгового приміщення, якщо я буду здійснювати в цьому приміщенні торгову діяльність (роздрібний магазин продтоварів), або, враховуючи фактичне сумісне володіння приміщенням, та положення Цивільного Кодексу України, ст.368 (п.3), ст. 369, Договір оренди мені, як підприємцю на єдиному податку, не потрібен?
Якщо Договір оренди мені не потрібен, то чи необхідно мені в іншому вигляді підтверджувати своє право на використання приміщення, що знаходиться в сумісній власності, якщо цього будуть вимагати співробітники Державної Податкової Інспекції? Якщо це необхідно, то в якому вигляді?

З повагою, СПД Г.М. Пшенична
Galia-ua
Отправили на электронный адрес налоговой вышеуказанной письмо. Ответ нас озадачил, мягко говоря... :

Виходячи із суті отриманого листа, вважаємо, що Ваше запитання стосується наступного, а саме:
1.Яка передбачена відповідальність для ФОП платників ЄП за незбереження первинних документів про понесені витрати на придбання продукції для подальшої реалізації та інші витрати для забезпечення ведення підприємницької діяльності (оренда, комунальні платежі, інші засоби)?

Понятно, что далее они говорили о порядке ведения Книги и ответственности за отсутствие первичных документов...

Уважаемые коллеги, что Вы думаете по этому поводу???
stas
Цитата(Galia-ua @ Aug 20 2011, 10:50 PM) *
И еще. Подготовили письмо в ГНАУ. Буду очень благодарна за любые замечания и исправления:

З повагою, СПД Г.М. Пшенична

У меня даже при наездах (проверке) не спрашивали ни договор аренды ни право собственности.

А вот такой ответ получил когда-то при вопросе про аренду земли под домом.

Нажмите для просмотра прикрепленного файла
Белоцерковская
Цитата(stas @ Aug 28 2011, 01:18 AM) *
У меня даже при наездах (проверке) не спрашивали ни договор аренды ни право собственности.

А вот такой ответ получил когда-то при вопросе про аренду земли под домом.

Нажмите для просмотра прикрепленного файла

Во істену "Все гениальное просто", а ми самі придумуємо припони та геройські їх долаємо. Ну я ще розумію чиновників вони так заробляють , А ми ? Чи вже такі дурні??? А все відсутність знаннь .
Капелька
Добрый день! Как то тема попритихла, а очень хотелось бы узнать, как сложились дальнейшие обстоятельства с оформлением у Galia-ua. Дело в том, что у меня чуть схожие обстоятельства. НО... Мы в гражданском браке, собстенность мужа (небольшое торговое помещение), он работает на ОСН а у меня единый. Какой договор в нашей ситуации будет верным? Аренду не хотелось бы - просто абсурд платить государству не пойми за что.Договор займа? Но Считается беспроцентным договор займа, если одновременно выполняются все следующие условия: 4) договор займа не связан с осуществлением предпринимательской деятельности хотя бы одной из сторон. Я совершенно запуталась.. Пожалуйста подскажите, каким документом будет правильно и лучше обусловить торговлю пром товарами в помещении являющимся частной собственностью гражданского мужа? Уф... Зарание благодарю!
Galia-ua
Капелька, здравствуйте.
У нас ситуация пока никак не сложилась, так как пока не можем закончить подготовку к открытию магазина (разные обстоятельства). Пока остановились на том, что заключим между собой договор беспроцентного займа. Подскажите, пожалуйста, где Вы нашли, это четвертое условие?
В общем, вопрос пока остался открытым.
Капелька
Galia-ua Как приятно , что вы ответили!
По поводу 4-го пункта Jane-Jane писала в 29 сообщении :
Оформите безвозмездный договор ссуды:образец - http://sova.biz.ua/dogovor_ssydu.htm
почитать о нем: http://ebk.net.ua/Book/law/stefanchuk_tsivpu/part10/1009.htm
Да и обратилась к нотариусу, попался товрищ который вообще в первые слышит о подобной форме договора. У меня просто горит вопрос, ну буду как то решать. Найду выход отпишусь. Вам удачи в решении обстоятельств. Если будет чем поделиться пишите - знания лишними никогда не бывают. Всего доброго.
Galia-ua
Спасибо, Капелька!
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2025 IPS, Inc.