Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Форма 20 ОПП (подавать всем)
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Налогообложение > Упрощенная система налогообложения
Страницы: 1, 2
СПД Сергей
http://www.proforg.mk.ua/Novini-Ukrayini/20-5171.html

Форма №20-ОПП подається в разі реєстрації, створення чи відкриття об’єкта оподаткування на території адміністративно-територіальної одиниці, де платник не перебуває на обліку
П'ятниця, 16 грудня 2011, 16:01
e-mail Друк PDF
З січня поточного року згідно з ПКУ платники податків зобов’язані стати на облік у відповідних органах ДПС за основним та неосновним місцем обліку. Обов’язок повідомляти про всі об’єкти оподаткування й об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, органи ДПС за місцезнаходженням таких об’єктів (далі — об’єкти оподаткування) покладено на платників податків статтею 63 ПКУ. При цьому об’єктами оподаткування й об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів.

Надсилати відповідне Повідомлення слід усім платникам податків (юридичним та фізичним особам), у т. ч. тим, які були зареєстровані, створені чи відкриті до 2011 року, за формою №20-ОПП, затвердженою наказом ДПАУ від 22.12.2010 р. №979.

Повідомлення надсилається, зокрема, якщо у платника податків відбувається реєстрація, створення чи відкриття об’єкта оподаткування на території адміністративно-територіальної одиниці, де він не перебуває на обліку. У зазначених випадках платник податків зобов’язаний стати на облік за неосновним місцем обліку в органі ДПС за місцезнаходженням об’єкта оподаткування. Повідомлення про зазначені об’єкти за ф. №20-ОПП подається протягом 10 робочих днів до органу ДПС за місцезнаходженням об’єкта.

При першому надані Повідомлення зазначаються всі об’єкти оподаткування. При наступному поданні повідомлення зазначається новий об’єкт оподаткування або об’єкт оподаткування, щодо якого відбуваються зміни.





Существует документ от налоговой, где разъясняется, что стул, шкаф и т.д. является объектом налогообложения и за них нужно платить налоги.




stratocaster58
Цитата(СПД Сергей @ Dec 19 2011, 02:01 PM) *
http://www.proforg.mk.ua/Novini-Ukrayini/20-5171.html

Форма №20-ОПП подається в разі реєстрації, створення чи відкриття об’єкта оподаткування на території адміністративно-територіальної одиниці, де платник не перебуває на обліку

Существует документ от налоговой, где разъясняется, что стул, шкаф и т.д. является объектом налогообложения и за них нужно платить налоги.

Какие налоги будете платить за объекты недвижимости, площадью меньше указанных в НК? Как озаглавите платежку за стулья-шкафы?
tsapo
Оюъясните, пожалуйста как понимать эту фразу "Форма №20-ОПП подається в разі реєстрації, створення чи відкриття об’єкта оподаткування".
Если я на предприятии арендую помещение в 10 м2, это что - регистрация, создание или открытие объекта налогообложения?
simashkevichr
Вот объясните мне, пожалуйста.
Я ЧПЕН, торгую на вещевом рынке, лоток-киоск 3 кв.м., мой, мне нужно подавать 20 ОПП?

P.S. Завтра зайду в налоговую, по этому поводу. Но хотелось бы услышать и другие мнения.
Kriska
у меня нет стула и стола. я сижу на полу и у меня на коленях ноутбук. За что мне нужно отчитываться?
sp-post
Я вчера сдал "повидомлення" пустое! У меня все приняли без вопросов!
Feniks
Цитата(Kriska @ Dec 20 2011, 12:26 AM) *
у меня нет стула и стола. я сижу на полу и у меня на коленях ноутбук. За что мне нужно отчитываться?

А пол? И наверняка еще подушечка подложена! laugh.gif
Насколько я понял этот отчет должен сдаваться если ФОП начинает вести деятельность не по месту регистрации (в другом городе,районе) и соответственно при начале деятельности.
СПД Сергей
http://buhgalter.com.ua/articles/details/150176/
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
Н А К А З 22.12.2010 N 979
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
30 грудня 2010 р. за N 1439/18734
Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів та визнання такими, що втратили чинність,наказів Державної податкової адміністрації України

VIII. Порядок обліку об'єктів оподаткування та об'єктів, пов'язаних з оподаткуванням
8.1. Платник податків зобов'язаний повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, органи державної податкової служби за місцезнаходженням таких об'єктів (за основним та неосновним місцем обліку) у порядку, встановленому цим розділом.
8.2. Об'єктами оподаткування і об'єктами, пов'язаними з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (далі - об'єкти оподаткування), є майно та дії, у зв'язку з якими у платника податків виникають обов'язки щодо сплати податків та зборів. Такі об'єкти за кожним видом податку та збору визначаються згідно з відповідними розділами Податкового кодексу України ( 2755-17 ).
8.3. Якщо у платника податків відбувається реєстрація, створення чи відкриття об'єкта оподаткування на території адміністративно-територіальної одиниці, де він не перебуває на обліку, то такий платник податків зобов'язаний стати на облік за неосновним місцем обліку в органі державної податкової служби за місцезнаходженням такого об'єкта у порядку, визначеному розділом VII цього Порядку.
8.4. Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (об'єкт оподаткування), за ф. N 20-ОПП (додаток 11) ( zb439-10 ) подається протягом 10 робочих днів після його реєстрації, створення чи відкриття до органу державної податкової служби за місцезнаходженням такого об'єкта.
Повідомлення за ф. N 20-ОПП ( zb439-10 ) фіксуються в журналі за ф. N 2-ОПП (ф. N 7-ОПП).
8.5. У разі зміни відомостей про об'єкт оподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження або стану об'єкта оподаткування, платник податків надає зазначене повідомлення за ф. N 20-ОПП ( zb439-10 ) з оновленою інформацією до органу державної податкової служби за місцезнаходженням об'єкта оподаткування, щодо якого відбулися зміни.
При цьому у разі зміни призначення об'єкта оподаткування або його перепрофілювання інформація щодо такого об'єкта оподаткування надається в повідомленні двома рядками, а саме: в одному рядку зазначається інформація про закриття об'єкта оподаткування, призначення якого змінюється, у другому - оновлена інформація про об'єкт оподаткування, який створено чи відкрито на основі закритого.
8.6. При надходженні до органу державної податкової служби від органів державної реєстрації, органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування відомостей про об'єкти оподаткування платника податків, які відсутні в органі державної податкової служби, така інформація не пізніше наступного дня після її отримання вноситься до Єдиного банку даних юридичних осіб або Реєстру самозайнятих осіб.
8.7. Рекомендований довідник типів об'єктів оподаткування оприлюднюється на офіційному веб-сайті центрального органу державної податкової служби та розміщується на інформаційних стендах в органах державної податкової служби.

Статья 185 НКУ. Определение объекта налогообложения Опубликовано 10 Февраль 2011 от admin 185.1. Объектом налогообложения являются операции плательщиков налога по:
а) поставке товаров, место поставки которых расположено на таможенной территории Украины, в соответствии со статьей 186 данного Кодекса, в том числе операций по передаче права собственности на объекты залога заемщику (кредитору), на товары, которые передаются на условиях товарного кредита, а также по передаче объекта финансового лизинга в пользование лизингополучателю/арендатору;
б) поставке услуг, место поставки которых расположено на таможенной территории Украины, в соответствии со статьей 186 данного Кодекса;
в) ввоз товаров (сопутствующих услуг) на таможенную территорию Украины в таможенном режиме импорта или реимпорта (далее – импорт);
г) вывоз товаров (сопутствующих услуг) в таможенном режиме экспорта или реэкспорта (далее – экспорт); ґ) с целью налогообложения этим налогом к экспорту также приравнивается поставка товаров (сопутствующих услуг), находящихся в свободном обращении на территории Украины, в таможенном режиме магазина беспошлинной торговли, таможенном складе или специальной таможенной зоне, созданных согласно положений глав 35 – 37 Таможенного кодекса Украины;
д) с целью налогообложения этим налогом к импорту также приравнивается поставка товаров (сопутствующих услуг) из таможенного режима магазина беспошлинной торговли, таможенного склада или специальной таможенной зоны, созданных согласно положений глав 35 – 37 Таможенного кодекса Украины, для их последующего свободного обращения на территории Украины;
е) поставке услуг по международным перевозкам пассажиров и багажа и грузов железнодорожным, автомобильным, морским и речным и авиационным транспортом.





16.12.11. Ф.И.Кобринский
VOA
О том, что объект налогообложения - доход я спрашивала у ОблГНА здесь http://chp.com.ua/forums/index.php?showtopic=15111
Их ответ - там же.
VOA
Цитата(Kriska @ Dec 20 2011, 12:26 AM) *
у меня нет стула и стола. я сижу на полу и у меня на коленях ноутбук. За что мне нужно отчитываться?

За ноутбук, руки и мозги! laugh.gif (Если руки и мозги связаны с получением дохода).
VOA
Цитата(sp-post @ Dec 20 2011, 09:30 AM) *
Я вчера сдал "повидомлення" пустое! У меня все приняли без вопросов!

Кстати, интересный вариант! Надо будет попробовать! Нечего им всё о нас знать! А то вон уже и в покупку жилья нос хотят засунуть - откуда деньги взяли? А про дворцы в Англии не хотят поинтересоваться? Или по Конча-Заспе прогуляться?
VOA
Цитата(СПД Сергей @ Dec 20 2011, 11:04 AM) *
http://buhgalter.com.ua/articles/details/150176/
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
Н А К А З 22.12.2010 N 979
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
30 грудня 2010 р. за N 1439/18734
8.3. Якщо у платника податків відбувається реєстрація, створення чи відкриття об'єкта оподаткування на території адміністративно-територіальної одиниці, де він не перебуває на обліку, то такий платник податків зобов'язаний стати на облік за неосновним місцем обліку в органі державної податкової служби за місцезнаходженням такого об'єкта у порядку, визначеному розділом VII цього Порядку.
8.4. Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (об'єкт оподаткування), за ф. N 20-ОПП (додаток 11) ( zb439-10 ) подається протягом 10 робочих днів після його реєстрації, створення чи відкриття до органу державної податкової служби за місцезнаходженням такого об'єкта.Повідомлення за ф. N 20-ОПП ( zb439-10 ) фіксуються в журналі за ф. N 2-ОПП (ф. N 7-ОПП).
8.5. У разі зміни відомостей про об'єкт оподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження або стану об'єкта оподаткування, платник податків надає зазначене повідомлення за ф. N 20-ОПП ( zb439-10 ) з оновленою інформацією до органу державної податкової служби за місцезнаходженням об'єкта оподаткування, щодо якого відбулися зміни.
При цьому у разі зміни призначення об'єкта оподаткування або його перепрофілювання інформація щодо такого об'єкта оподаткування надається в повідомленні двома рядками, а саме: в одному рядку зазначається інформація про закриття об'єкта оподаткування, призначення якого змінюється, у другому - оновлена інформація про об'єкт оподаткування, який створено чи відкрито на основі закритого.

А я бы выделила именно этот пункт, т.к. в нём указаны СРОКИ предоставления 20-ОПП и после ЧЕГО 20-ОПП предоставляется. А вот переходных положений от старого приказа об учёте налогоплательщиков к этому новому 979 приказу тоже нет. Поэтому нельзя нарушить то, чего нет.
Но кровь в ГНИ портить будут - даже не сомневайтесь.
СПД Сергей
Не могу понять rolleyes.gif получается все основные средства на которые начисляется амортизация будут облагаться налогом?
VOA
Цитата(Feniks @ Dec 20 2011, 09:58 AM) *
Насколько я понял этот отчет должен сдаваться если ФОП начинает вести деятельность не по месту регистрации (в другом городе,районе) и соответственно при начале деятельности.

Не совсем так. Про ещё одно место ведения деятельности - это регистрация в др.ГНИ ( а не 20-ОПП только в случае неосновной регистрации) - раздел 7 этого приказа. Если Вы уплачиваете налоги именно в бюджет того района в котором работаете, а не зарегистрированы (земельный налог, патент, иногда - НДФЛ, т.е. местные) или у Вас есть объекты, за которые отчитываться нужно именно по месту их нахождения (РРО, стац. загрязнители, земля и т.п.), то тогда Вы должны зарегистрироваться по неосновному месту и подать туда копию 20-ОПП. А также подавать копии отчётов то в основную ГНИ, то в неосновную.
VOA
Цитата(СПД Сергей @ Dec 20 2011, 11:49 AM) *
Не могу понять rolleyes.gif получается все основные средства на которые начисляется амортизация будут облагаться налогом?

Сама плохо понимаю, потому что написано одно - а требуется другое.
Судя по всему - это очередной "опитувальник", только теперь в нём хотят видеть вообще всё, даже не связанное с понятием "доход" - как объект налогообложения. Такая себе всеобщая сплошная инвентаризация. А потом будут приходить с этой 20-ОПП на проверку и "крестиком" отмечать: есть ли в наличии то, что там указано. А после того, как стул не найден, т.к.был сломан и выброшен - скажут, что Вы ж не подали изменения к 20-ОПП, значит будем считать, что стул только что продан за тыщ 10000 (акт оценки стула, который в глаза ГНИ не видела, прилагается). Вот и уплатите с этого дохода налоги.
Видимо для этого в НКУ прописали, что ГНИ имеет право требовать инвентраизацию, присутствовать при ней и проводить без руководителя. Потому что по 2181 могли только потребовать, чтобы предприятие провело инвентаризацию (сами провести не могли и присутствовать тоже не могли) и предоставило результаты инвентаризации при проверке.

Идиоты! Как же это всё надоело!
СПД Сергей
Цитата(VOA @ Dec 20 2011, 12:01 PM) *
Сама плохо понимаю, потому что написано одно - а требуется другое.
Судя по всему - это очередной "опитувальник", только теперь в нём хотят видеть вообще всё, даже не связанное с понятием "доход" - как объект налогообложения. Такая себе всеобщая сплошная инвентаризация. А потом будут приходить с этой 20-ОПП на проверку и "крестиком" отмечать: есть ли в наличии то, что там указано. А после того, как стул не найден, т.к.был сломан и выброшен - скажут, что Вы ж не подали изменения к 20-ОПП, значит будем считать, что стул только что продан за тыщ 10000 (акт оценки стула, который в глаза ГНИ не видела, прилагается). Вот и уплатите с этого дохода налоги.
Идиоты! Как же это всё надоело!

+ 1000000 Маразм на маразме
natalya_
Газета "Бухгалтерський тиждень"
№ 47 від 21 листопада 2011 р.
"...Хочемо відразу наголосити, що Порядок № 979 не вимагає у 2011 році подати інформацію про об’єкти, які існували до 2011 року й інформація про які у 2011 році не змінювалася. А тому, на наш погляд, суб’єкти господарювання мають повне право не подавати форму № 20-ОПП щодо таких об’єктів оподаткування. "
7133
VIII. Порядок обліку об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням

8.1. Платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, органи державної податкової служби за місцезнаходженням таких об’єктів (за основним та неосновним місцем обліку) у порядку, встановленому цим розділом.

8.2. Об’єктами оподаткування і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (далі – об’єкти оподаткування), є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів. Такі об’єкти за кожним видом податку та збору визначаються згідно з відповідними розділами Податкового кодексу України.

8.3. Якщо у платника податків відбувається реєстрація, створення чи відкриття об’єкта оподаткування на території адміністративно-територіальної одиниці, де він не перебуває на обліку, то такий платник податків зобов’язаний стати на облік за неосновним місцем обліку в органі державної податкової служби за місцезнаходженням такого об’єкта у порядку, визначеному розділом VII цього Порядку.

8.4. Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (об’єкт оподаткування), за ф. № 20-ОПП (додаток 11) подається протягом 10 робочих днів після його реєстрації, створення чи відкриття до органу державної податкової служби за місцезнаходженням такого об’єкта.

Повідомлення за ф. № 20-ОПП фіксуються в журналі за ф. № 2-ОПП (ф. № 7-ОПП).

8.5. У разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження або стану об’єкта оподаткування, платник податків надає зазначене повідомлення за ф. № 20-ОПП з оновленою інформацією до органу державної податкової служби за місцезнаходженням об’єкта оподаткування, щодо якого відбулися зміни.

При цьому у разі зміни призначення об’єкта оподаткування або його перепрофілювання інформація щодо такого об’єкта оподаткування надається в повідомленні двома рядками, а саме: в одному рядку зазначається інформація про закриття об’єкта оподаткування, призначення якого змінюється, у другому – оновлена інформація про об’єкт оподаткування, який створено чи відкрито на основі закритого.

8.6. При надходженні до органу державної податкової служби від органів державної реєстрації, органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування відомостей про об’єкти оподаткування платника податків, які відсутні в органі державної податкової служби, така інформація не пізніше наступного дня після її отримання вноситься до Єдиного банку даних юридичних осіб або Реєстру самозайнятих осіб.

8.7. Рекомендований довідник типів об’єктів оподаткування оприлюднюється на офіційному веб-сайті центрального органу державної податкової служби та розміщується на інформаційних стендах в органах державної податкової служби.
ирина зусик
Сорри, я вообще не понимаю это 20 опп.
Я должна переписать все имущество, т.е купленный на свои деньги ноутбук, стул, стол, которые являются моей частной собственностью и по идее, я могу ее кому-то просто подарить. Так вот к этому еще аренда помещения???
И все это подать в другую налоговую, если я зарегистрирована по месту жительства, а аренда в другом районе этого же города???
и что я должна платить в гну со всего этого??? типа подарила стул и что??? какое ини меют к этому отношнение???
я совсем ничего не понимаю. ПОМОГИТЕ, плз, разобраться
Нява
Помогите разобраться.
Я ЧП, интернет-магазин на дому.
Объектом налогообложения является квартира?
Я не понимаю этого.

И ещё вопрос - какой тип объекта, если у меня интернет-магазин. Я подходящего в перечне не нашла
vitusha
Подавати форму №20-ОПП до кінця року тим, у кого реєстраційні дані є незмінними, не треба
Подавати форму №20-ОПП до 30.12.2011 р. тим, у кого реєстраційні дані є на сьогодні незмінними, НЕ ТРЕБА. Штрафних санкцій в цьому разі не передбачено.

Форму №20-ОПП необхідно подати протягом 10 днів з моменту, коли за основним або неосновним місцем обліку платника виникає новий об’єкт або змінюється стан колишніх об’єктів. У такому разі штрафні санкції є значними.

ДПА в Черкаській області


Но у нас на севере Крыма зам. начальника ОГНИ советует сдать.

Дебилизм!

Умные люди, которые зарегестрированы до 2011 года сдют пустышки, типа хотите - получите., принимают.
Jovanna
Мне тоже " посоветовали" сдать 20-ОПП.
L.M.K..
подскажите как быть . Сдала 20-опп но по спешке не внесла еще один обьект. Можно пойти и переписать
ирина зусик
Відповідно до п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року N 2755-VI, із змінами та доповненнями (далі - ПКУ), платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік в органах ДПС за місцезнаходженням юридичних осіб (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об'єктів оподаткування або об'єктів, які пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку). Об'єктами оподаткування і об'єктами, пов'язаними з оподаткуванням, є майно та дії, у зв'язку з якими у платника податків виникають обов'язки щодо сплати податків та зборів. Такі об'єкти за кожним видом податку та збору визначаються згідно з відповідним розділом ПКУ.

из єтого текста я пон7имавю, что должна бы зарестрирроватся еще и по месту нахождения офиса?????????????????? т.е если у меня в 5 разных районах 5 киосков я рег. в 6 5 +1 по жительству???
ирина зусик
Таким чином, платник податків, починаючи з 01.01.2011 - дня набрання чинності ПКУ, зобов'язаний повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, в тому числі, які створені чи відкриті до 2011 року, органи державної податкової служби за місцезнаходженням таких об'єктів (за основним та неосновним місцем обліку).
Olga business-consultant
Цитата(ирина зусик @ Dec 26 2011, 05:43 PM) *
Таким чином, платник податків, починаючи з 01.01.2011 - дня набрання чинності ПКУ, зобов'язаний повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, в тому числі, які створені чи відкриті до 2011 року, органи державної податкової служби за місцезнаходженням таких об'єктів (за основним та неосновним місцем обліку).

Откуда этот вывод?В приказе 979 такого нет.
VOA
Цитата(Olga business-consultant @ Dec 26 2011, 05:55 PM) *
Откуда этот вывод?В приказе 979 такого нет.

Оль, та это отсюда http://chp.com.ua/forums/index.php?showtop...st&p=102062

Поэтому не обращай внимания на предыдущий пост с цитатой. Я ж спецом написала для некоторых, что это - из ЕБНЗ!!! И аргументов там нет! Но некоторые читают опять чёрте-что и не читают ни приказ 979, ни НКУ.


ирина зусик
VOA, огромная просьба, в качестве консультации,
надо сдавать эту форму (20опп) если регистрация и офис в разных районах. если да- то куда??? я не зарегистрирована по месту аренды офиса и я не плачу там налог за аренду. по месту регистрации- пустышку. Сорри, просто запуталась, читаю все подряд, критичность упала
VOA
Если п.8.4 приказа 979 не выполняется, то никуда ничего не подавать. В крайнем случае пустышку или письмо о том, что ничего из п.8.4 у Вас не происходило. Пункт 8.4 десять раз уже в обеих темах по ОПП цитировался.

О себе: я - никому ничего нести не буду, потому что для меня событий по п.8.4 в этом году не происходило.
Fibi
Сегодня пустышку не стали принимать - только в случае наличия об'єкта оподаткування.

Стол имеется в виду не как основное средство, а торговля со столика. Я так понимаю
AlShep
Сегодня приняли этот маразмутный отчёт.Без печатей,без подтверждения принятия...Сказали:"Оставьте тут и идите с Богом".....Львов.
ирина зусик
а мне сегодня сказали что 20 опп можно не подавать если нет изменений. инспектор и сказала.
но при этом строго спросила про регистрацию ПБД.
Olga business-consultant
Цитата(AlShep @ Dec 26 2011, 08:22 PM) *
Сегодня приняли этот маразмутный отчёт.Без печатей,без подтверждения принятия...Сказали:"Оставьте тут и идите с Богом".....Львов.

А он и не отчет-он перерегистрация! И если хочется штамп,то надо подавать в канцелярию с сопроводительнвм письмом типа "низко бью челом,вельми прошу принять 20-ЖОПП и дюже жду дорогих гостей"
svetic
Цитата(ирина зусик @ Dec 26 2011, 05:43 PM) *
Таким чином, платник податків, починаючи з 01.01.2011 - дня набрання чинності ПКУ, зобов'язаний повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, в тому числі, які створені чи відкриті до 2011 року, органи державної податкової служби за місцезнаходженням таких об'єктів (за основним та неосновним місцем обліку).

+100
Согласна, лучше сдать. Их Законы писаны для них, а не для нас.
ирина зусик
Цитата(svetic @ Dec 28 2011, 10:33 PM) *
+100
Согласна, лучше сдать. Их Законы писаны для них, а не для нас.


Светик, а ВЫ случайно не тайный агент некой службы??? Ваша активность явно превышает Ваш профессионализм
Vovanchik
Подавать не всем.
http://buhgalter911.com/ShowArticle.aspx?a=15274
Хохлушка
А вы слыхали,что только 31/12 нужно подать еще стопять форм ОПП? От 200опп до 305 ОПП.))Пустые тоже!Обязательно!)))) biggrin.gif
VOA
Конечно, в этом же объявлении и время подачи строго регламентировано: с 23-59 до 24-00! Кто не успел - тот опоздал и будет оштрафован! И ещё: обязательно сверочку пройти с личной подписью Клименко на бланке! tongue.gif
ирина зусик
Мой ЧП был в налоговой во вторник и сегодня. По 20 опп все сильно изменилосьsmile.gif Во вторник инспектор настаивал на том, что сдавать не надо, а сегодня надо точно!!!!! за это время кто-то отправил им РАЗЪЯСНЕНИЕ!!!! в котором таки надо smile.gif ЖЕСТЬ. Думаю ближе к 31 они еще несколько раз передумают, но 1 окажется, что НАДО
Андрей 1973
про 20-ОПП подробно и толково
ирина зусик
Характеристику термина «объекты налогообложения» дает п. 22.1 НКУ: объектом налогообложения могут быть имущество, товары, доход (прибыль) или его часть, обороты от реализации товаров (работ, услуг), операции по поставке товаров (работ, услуг) и другие объекты, определенные налоговым законодательством, с наличием которых налоговое законодательство связывает возникновение у плательщика налоговой обязанности.

т.е я имею объект налогообложения так как есть прибыль от реализации товара в районе аренды офиса. Но в таком случае я должна указывать не сам офис (он для меня не объект), а товар - объект налогообложения. В списке, где я определяю тип, даже в помине нет названий товара.

Ребята, я запуталась, ПОМОГИТЕ!!!!! прибыль в районе получаю-то.
AlShep
Подавати Форму № 20-ОПП до 30.12.2011 р. тим, у кого реєстраційні дані є на сьогодні незмінними, НЕ ПОТРІБНО. Штрафні санкції в цьому випадку не передбачені.
Форму № 20-ОПП необхідно подати протягом 10 днів з моменту, коли за основним або неосновним місцем обліку платника виникає новий об’єкт або змінююється стан колишніх об’єктів. В такому випадку штрафні санкції є значними.

http://kchp.com.ua/novoe/kogda-i-komu-ne-n...vat-20-opp.html
Feniks
Все таки хорошо что у нас проституция вне закона.Что-бы они писали в графе Объект оподаткування? laugh.gif
Selena
Цитата(ирина зусик @ Dec 29 2011, 04:04 PM) *
Характеристику термина «объекты налогообложения» дает п. 22.1 НКУ:


Ирина, прочитайте внимательно название этого пёрла. 20-опп называется "Повідомлення про обєкти оподаткування або обєкти, повязані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність"

Исходя из этого, смотреть надо не на обекты налогообложения, а на объекты, используемые при получении дохода. В первую очередь налоговую интересует - имущество -движимое и недвижимое.

По результатам последнего семинара:

- 20-опп -это не отчет и не декларация , а сообщение . Тоесть , если есть о чем сообщать-сообщаете, если нет ничего, тогда о чем сообщать?,
с прочерками сдавать не надо.

-Если Ваши объекты находятся не по месту основной регистрации, 20-опп надо подать в ту налоговую, где ведется деятельность.

-Если имущество зарегистрировано на физ. лицо( квартира, машина) - информацию подавать не надо, хотя это еще спорный вопрос,- например , если личная машина используется в предпр. деятельности.

-Если имущество в аренде- такая информация должна поступить с двух сторон- от арендодателя и от арендатора( если оба -СХ).

-Есть приблизительный перечень типов объектов налогообложения, он есть на сайте налоговой. Из этого перечня необходимо подобрать то, что вам наиболее подходит.

- Налоговики советовали подать 20-опп и на действующие объекты...

И лично мое мнение- прежде чем подавать такую информацию- хорошо подумайте-оформлены ли Ваши сделки с движимым и недвижимым имуществом оффициально? Если нет, то такую информацию подавать не надо.
Например , если ваш друг, сват, брат предоставляет вам пустую квартиру для офиса(даже для юр. фирмы), но это не оформлено договором, подавать ничего не надо...
ирина зусик
это получается надо регистрироваться.
так можно в каждом районе города зарегистрироваться
Selena
Цитата(ирина зусик @ Dec 29 2011, 08:54 PM) *
это получается надо регистрироваться.
так можно в каждом районе города зарегистрироваться


Что Вы подразумеваете под " надо регистрироваться"? Подавать 20-опп?


ирина зусик
[quote name='Selena' date='Dec 29 2011, 07:08 PM' post='102849']
Ирина, прочитайте внимательно название этого пёрла. 20-опп называется "Повідомлення про обєкти оподаткування або обєкти, повязані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність"

Я практически выучила эту формулировка, но трактовала ее иначе. мало того, крнсультант в налоговой был со мной солидарен
Огромное спасибо за ответ
ирина зусик
Цитата(Selena @ Dec 29 2011, 10:14 PM) *
Что Вы подразумеваете под " надо регистрироваться"? Подавать 20-опп?


Для подачи( там же где-то сказано), что необходимо регистрироваться как по основному(прописка), так и не по основному (аренда) месту.
А так я подам эту 20 опп и что??? ктоя, что я?? а в основное место, есмли я правильно помню, копию.
Если хотите найду это мсто
Selena
Цитата(ирина зусик @ Dec 29 2011, 10:25 PM) *
Для подачи( там же где-то сказано), что необходимо регистрироваться как по основному(прописка), так и не по основному (аренда) месту.
А так я подам эту 20 опп и что??? ктоя, что я?? а в основное место, есмли я правильно помню, копию.
Если хотите найду это мсто


Все правильно, это будет временная регистрация . Регистрационные документы при этом подавать не надо. Тем более, что работает закон, который позволяет сейчас гос. структурам видеть всю информацию по вас у госрегистратора.
VOA
Я сегодня раскидала письма по приёмным, что у меня на основании 8.4. объекты не возникали или деятельности вообще не было, поэтому не подаю. Всё взяли, ничего не спрашивали.
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.