Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Письмо из ГНИ
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Налогообложение > Упрощенная система налогообложения
dasha
Добрый день, пришло письмо из налоговой, что ЗП работникам начислялась (4квартал) ниже минимального размера в отчете 1ДФ. Просят срочно дать письменное объяснение по выплате ЗП и дать копии док-тов (табеля графики заявления).
ЕН 2 группа, работники оформлены на 4-ый рабочий день.
Может у кого-то была такая ситуация, подскажите или ткните где это обсуждалось, не нашла.
Спасибо за помощь!!!
VOA
Напишите, пожалуйста, цифры - буквами, а то я не пойму Ваш график работы:
"работники оформлены на 4-ый рабочий день" wacko.gif .
dasha
Работники работают по четыре часа в день согласно графика, не больше 20 часов в неделю.
VOA
Это у Вас в трудовом договоре зафиксировано?
dasha
Да, зафиксировано.
VOA
Так чего Вы переживаете? Пишете письмо о том. что согласно договора работники работают 4 часа в неделю - за что им и начиялсется з/п исходя из отработанного времени. Главное, чтобы Вы не платили ниже минимальной почасовой - такая с 2010 года тоже есть. Я по совместителям так каждый квартал прилагаю письмо к 1ДФ и с прошлого года к отчёту по ЕСВ.
Вот было похожее http://chp.com.ua/forums/index.php?showtopic=14484
На форуме ещё было - посмотрите.
Вот тут тоже http://chp.com.ua/forums/index.php?showtop...amp;#entry89931
dasha
Спасибо.
Ирэн
Вот есть еще такой образец-ответ для налоговой. Может кому нужно будет.(не забываем заменять на свои данные)
Вих. №2/25-11-10
від «25» листопада 2010 року
Заступнику начальника ДПІ
у Н-ому районі м. Києва ______________________
На запит ДПІ у Н-ому районі м. Києва від 15.11.2010 року № 1328-198-2ц повідомляю, що керівництво Товариства з обмеженою відповідальністю „Монтажсервісбуд” здійснює постійний моніторинг чинного законодавства України, вживає заходів щодо неухильного дотримання посадовими особами Товариства вимог податкового законодавства, законодавства про оплату праці тощо.
Товариство вчасно подає податкові декларації та інші документи обов’язкової звітності, об’єктивно відображаючи в них показники своєї господарської діяльності, а також вчасно і в повному обсязі сплачує податки та інші обов’язкові платежі до бюджетів та державних цільових фондів.
При встановленні трудових відносин з працівниками Товариство керується нормами Кодексу законів про працю України, Законом України „Про оплату праці”, іншими законодавчими актами, що регулюють трудові відносини. Оплата праці в Товаристві здійснюється у чіткій відповідності до наведених вище регуляторних актів, керівництво Товариства неухильно дотримується гарантій в сфері оплати праці, у тому числі гарантій відносно мінімальної заробітної плати.
Відповідно до статті 1 Закону України «Про оплату праці», ст. 94 Кодексу законів про працю України, заробітна плата - це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку за трудовим договором власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові за виконану ним роботу. Розмір заробітної плати залежить від складності та умов виконуваної роботи, професійно-ділових якостей працівника, результатів його праці та господарської діяльності підприємства.
Як зазначено у листі ДПІ Н-ому районі м. Києва, ТОВ «Монтажсервісбуд» є економічно активним підприємством. Вважаю, що це твердження не відповідає дійсності. Так, зокрема, прибуток Товариства за три місяці ІІІ кварталу 2010 року склав близько __________грн., а чистий прибуток після сплати податків –___________ грн. При цьому фонд оплати праці склав _________ грн., а разом з усіма нарахуваннями на фонд – ________ грн. Тобто у IIІ кварталі цього року фонд оплати праці з нарахуваннями більш ніж вдвічі перевищив чистий дохід Товариства.
При цьому Товариство, як і будь-який інший суб’єкт господарювання, повинно нести певні господарські витрати. Як в ІІІ кварталі цього року, так і станом на сьогоднішній день Товариство перебуває на межі самоокупності.
Станом на 01.11.2010р. в Товаристві працюють _____ найманих працівники, з якими відповідно до ст. 56 Кодексу законів про працю України встановлено трудові відносини на умовах неповного робочого часу (0,5 ставки).
Таким чином, розмір оплати праці в ТОВ «Монтажсервісбуд» відповідає економічним показникам діяльності Товариства. Трудові відносини та посадові оклади найманих працівників Товариства встановлені у чіткій відповідності до норм Кодексу законів про працю України, Закону України «Про оплату праці» - враховують складність та умови виконуваної роботи, професійно-ділові якості працівників, результати їх праці та господарської діяльності підприємства. На сьогодні Товариство не має фінансових можливостей збільшити заробітну плату працівникам.

З повагою,
Директор М.В. Пупко
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.