Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Щоквартальна сплата єдиного соцвнеску
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Налогообложение > Упрощенная система налогообложения
stratocaster58
Рада ввела щоквартальну сплату єдиного соцвнеску платниками єдиного податку
Четвер, 5 липня 2012, 13:14


Верховна рада ввела щоквартальну сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування фізичними особами-підприємцями, які працюють за спрощеною системою оподаткування.

За прийняття в цілому відповідного законопроекту №9779 (розроблений Кабінетом міністрів) проголосували 265 депутатських карток при мінімально необхідних 226, повідомляє агентство "Українські новини".

Відповідно до документа, такі фізичні особи-підприємці повинні сплачувати єдиний соцвнесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, наступного за звітним кварталом.

Раніше законодавство передбачало щомісячну сплату єдиного соцвнеску підприємцями, які працюють за спрощеною системою оподаткування.

Що стосується фізичних осіб-підприємців, що перебувають на загальній системі оподаткування, й самозайнятих осіб (адвокатів, нотаріусів тощо), прийнятий закон установлює першій із цих категорій сплату єдиного соцвнеску за підсумками року до 10 лютого наступного року, а для другої категорії - за підсумками року до 1 травня наступного року.

Раніше законодавство передбачало сплату єдиного соцвнеску підприємцями, які працюють за загальною системою оподаткування, і самозайнятих осіб один раз на рік до 20 числа місяця, наступного за звітним роком.

Відповідні зміни Рада внесла до статей 9 і 25 закону "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Як повідомлялося, 20 березня Рада прийняла законопроект №9779 у першому читанні.

Ссылка: http://www.epravda.com.ua/news/2012/07/5/328469/
EugeneK
Т.е. если я например на 2й группе и самозайнятый (без наемных) - то как и раньше сдаю до 10 февраля след года?
stratocaster58
Цитата(EugeneK @ 05.07.2012, 14:18) *
Т.е. если я например на 2й группе и самозайнятый (без наемных) - то как и раньше сдаю до 10 февраля след года?

фізичні особи-підприємці повинні сплачувати єдиний соцвнесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, наступного за звітним кварталом.
AlexBrit
а если платить по старому, каждий месяць мне лично так удобние, то что тогда штрафы будут ???
surprise
Цитата(AlexBrit @ 05.07.2012, 17:16) *
а если платить по старому, каждий месяць мне лично так удобние, то что тогда штрафы будут ???

Надо почитать Закон в оригинале,но скорее всего,плата будет по желанию(за месяц или квартал),т.к. ПФ будет не выгодно иметь не постоянные доходы,да в отчете(если не изменят)проплаты отражаются по месячно.
Пока вот так
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webpro...=9779&skl=7
абзац третій замінити абзацами такого змісту:
”Платники єдиного внеску, зазначені у пункті 4 частини першої
статті 4 цього Закону, зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний рік, до 10 лютого наступного року, крім фізичних осіб — підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, та членів сімей таких осіб, що беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, які сплачують єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом.

Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.