Цитата(fial0chka @ 07.08.2013, 12:46)

Тоесть,
я как родственник предпринимателя, могу под расписку отдолжить ему денег, внести их на р/с предпринимателя с назначением: возвратная фин.помощь.
И он может не отображать их в книге ф.10 ?
А в течении 12 месяцев обналичить эту же сумму и отдать.
ИЛИ!!!
важный вопрос: я ФО-П, как кредитор, могу ли перечислить со своего р/с возвратную фин.помощь на р/с ФО-Па заемщика?
А он потом перечислит эту сумму обратно как возврат фин.помощи?
К сожалению, здесь я подсказать ничего не могу, т.к. с возвратной фин. помощью не сталкивалась. Но насколько интересовалась этим вопросом (в интернете много информации), одалживать деньги могут не только родственники, и заключается договор займа (только обязательно беспроцентного), а не расписка. Попробуйте почитать здесь
http://optimagroup.com.ua/ot-kogo-poluchit...yu-pomosch.html.
Что касается расчетного счета, то им Вы можете распоряжаться свободно при условии своевременной уплаты всех налогов. Этот ответ есть в ЕБНЗ:
Чи може ФОП використовувати кошти з розрахункового рахунку, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, для власних потреб? Відповідь: Згідно з ст. 42 Господарського кодексу України (далі – ГКУ), підприємництво – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку. Відповідно до ст. 44 ГКУ підприємництво здійснюється на основі вільного розпорядження прибутком, що залишається у підприємця після сплати податків, зборів та інших платежів, передбачених законом.
Враховуючи вищевикладене, фізична особа – підприємець має право вільно користуватися коштами з розрахункового рахунку, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, за умови сплати всіх податків, зборів та інших платежів, передбачених чинним законодавством.ДПСУ